Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Ζάμπλουτοι λιγούρηδες !

Σκηνή από την αλά-τούρκα απόδοση της Βρετανικής τηλεοπτικής σειράς «Dr Foster», όπως μεταδόθηκε στις 30/8/2022

Είναι ευρύτερα γνωστό πως από το έτος 2005 μέχρι σήμερα διάφοροι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί στην Ελλάδα, έχουν μεταδώσει σχεδόν εξήντα διαφορετικέςτηλεοπτικές σειρές τουρκικής παραγωγής με κυρίαρχο κριτήριο το εύκολο κέρδος.

Το εύκολος κέρδος πρόσφεραν απλόχερα οι ισλαμιστές του Ρ. Τ. Ερντογάν εφαρμόζοντας ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο πολιτιστικού εκτουρκισμού διαφόρων χωρών – στόχων, αμέσως μόλις κατέλαβαν την τουρκική εξουσία. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, το τουρκικό κράτος επιδοτούσε γενναιόδωρα προσεγμένες τηλεοπτικές παραγωγές με συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Κυπριακό: Ριζική αλλαγή δεδομένων και έκκληση από το Σωματείο «Αδούλωτη Κερύνεια»Εν όψει των Κυπριακών Προεδρικών Εκλογών του 2023 (οι δέκατες τρίτες προεδρικές εκλογές από της ανακήρυξης του νησιού σε ανεξάρτητο κράτος το 1960 με γηγενή πληθυσμό 82% χριστιανούς, 12% μουσουλμάνους και 6% διάφορους ξένους), εντείνονται και πάλι οι προσπάθειες να επαναπροσδιοριστούν τα δεδομένα που έχουν επιβάλει στο νησί πριν από μισό περίπου αιώνα, η αποικιοκρατική Μ. Βρετανία και η νέο-οθωμανική Τουρκία με την αποφασιστική υποστήριξη σημαντικών δυτικών συμμάχων μας.

Έχει η Ευρώπη ανάγκη τη σημερινή πολεμοχαρή Τουρκία;

 


ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ!

Tου Πέτρου Γρουμπού*

Ο κ. Τσαβούσογλου Υπουργός ΥΠΕΞ της Τουρκίας αναφέρθηκε πρόσφατα στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρώπη και είπε τα εξής : «Η Τουρκία για την Ευρωπαϊκή Ένωση και γενικά για την Ευρώπη, είναι ένας φυσικός και ισχυρός εταίρος για την προστασία και την ανάπτυξη της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας». Για να καταλήξει «Η Τουρκία είναι Ευρώπη και η Ευρώπη έχει ανάγκη από την Τουρκία»!

Τίποτα πιο αναληθές από αυτά.

Κατ’ αρχάς η Τουρκία δεν ήταν και δεν είναι Ευρώπη. Πολύ δε λιγότερο η Ευρώπη δεν έχει καμμιά ανάγκη την Τουρκία. Να τονισθεί ότι οι Οθωμανοί-Τούρκοι ποτέ δεν σεβάστηκαν την Ευρώπη (το ίδιο κάνουν και σήμερα). Ήταν και παραμένουν πολεμοχαρείς. Το αποδεικνύει η Ιστορία.

Ξεκάθαρο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν θα επιβληθούν κυρώσεις για τους S-300, καμία σχέση με τους ρωσικούς S-400 της Τουρκίας

 


Η αμερικανική κυβέρνηση δεν μοιράζεται τους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι η Ελλάδα παραβιάζει τους αμερικανικούς νόμους, και γι’ αυτό υποτίθεται πρέπει να τιμωρηθεί με κυρώσεις στη βάση του νόμου CAATSA για την κατοχη του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-300, που είναι εγκατεστημενο στην Κρήτη.

Όπως αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας η περίπτωση των S-300 δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την αγορά από την Τουρκία των ρωσικών S-400, οι οποίοι αποκτήθηκαν για να χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ελλάδας, της Κύπρου και άλλων χωρών της ανατολικής Μεσογείου.

ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ: Οι S-300 αγοράστηκαν από την κυπριακή κυβέρνηση και μετά την μεσολάβηση του τότε υπουργού Εξωτερικών, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ο οποίος είχε μιλήσει με την Αθήνα και την Άγκυρα σε ανώτατο επίπεδο, εστάλησαν στην Κρήτη, τον Δεκέμβριο του 1998.

Πότε έρχονται τα νέα Rafale F3R: Ο αγώνας δρόμου της 332 Μοίρας για να γίνει ξανά επιχειρησιακή

 


Πάνω από 600 εξόδους έχουν συμπληρώσει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ιπτάμενοι και μαχητικά Rafale από την ημέρα που τροχοδρόμησαν στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα.

 

Και αυτό μεταφράζεται σ’ έναν αγώνα δρόμου που δίνουν τα «γεράκια» της 332 Μοίρας ώστε να είναι πανέτοιμα μέσα στους επόμενους μήνες που πρόκειται να προσγειωθεί στην αεροπορική βάση της γαλλικής σχολής η επόμενη «φουρνιά» των μαχητικών 4,5 γενιάς.