Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις λαμβάνουν μέτρα για να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες τιμές ενέργειας

  Μπροστά στις αυξανόμενες τιμές της ενέργειας οι χώρες της ΕΕ λαμβάνουν μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών.

Την ίδια ώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναμένονται οι αποφάσεις της έκτακτης συνόδου των υπουργών Ενέργειας στις 9 Σεπτεμβρίου, αλλά και οι δηλώσεις της προέδρου της ΕΕ Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στις 14 Σεπτεμβρίου σχετικά με τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιβολή πλαφόν στις τιμές ενέργειας.

Υπερπτήση τουρκικού UAV πάνω από την Κανδελιούσσα

 


Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε πάνω από την Κανδελιούσσα, δυτικά της Νισύρου στα 19.000 πόδια, στις 21:28.

Θα ρθει βράδυ! Απειλεί και πάλι ο γελοίος νέος Μουσολίνι της Άγκυρας (vid.)

 

 

Ντυμένος με μια απαστράπτουσα κόκκινη φόρμα, από τη σκηνή έκθεσης τεχνολογίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκτόξευσε νέες απειλές εναντίον της Ελλάδας. Αμφισβήτησε την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, κάνοντας και πάλι εμπρηστικές αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή και το 1922. Η Αθήνα διαμηνύει ότι δε θα ακολουθήσει την προκλητική ρητορική του Τούρκου προέδρου.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Σε ακόμα ένα κρεσέντο λεκτικών προκλήσεων, ο πρόεδρος της Τουρκίας εξαπολύει νέες απειλές εναντίον της Αθήνας, αμφισβητώντας ευθέως την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου… «Ω Έλληνα, κοίτα, κοίτα την ιστορία. Δες πάλι την ιστορία. Αν πας πολύ μακριά, το τίμημα θα είναι βαρύ, βαρύ.

ΕΕ: Στην τελική ευθεία οι αποφάσεις για τη μείωση του ενεργειακού κόστους – Το ελληνικό μοντέλο στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων

  


Το ελληνικό μοντέλο της επιβολής πλαφόν στις τιμές αποζημίωσης των ηλεκτροπαραγωγών, που εφαρμόζεται από τον περασμένο Ιούλιο, βρίσκεται στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων σε επίπεδο ΕΕ για την οριστικοποίηση των μέτρων που θα παρουσιάσει η Κομισιόν στην κατεύθυνση περιορισμού του ενεργειακού κόστους.

Ήδη σε τεχνοκρατικό επίπεδο εξετάζονται τα υπέρ και τα κατά των εναλλακτικών λύσεων που βρίσκονται στο τραπέζι για τον περιορισμό των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης στους καταναλωτές, ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ενέργειας την ερχόμενη Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου.