Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

Το κάχριν του Ερντογάν…

  γράφει ο Λάζαρος Μαύρος

ΛΥΣΣΩΔΕΙΣ αφροί μοιάζουν να εκτοξεύονται εσχάτως αγριότερα εκ στόματος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάθε που εκφωνεί, όλο και συχνότερα, απύθμενο το μίσος και το κάχριν του κατά της Ελλάδος. Διατεταγμένες από το καθεστώς του, λόγω και τους άγχους των επικείμενων εκλογών του 2023 στην Τουρκία, πληθυνόμενες οι πομπώδεις εκδηλώσεις με ρητορεύοντα μονίμως τον ίδιο. Τις τελευταίες ημέρες με εμφανέστατα αχαλίνωτο ανθελληνικό σαδισμό και «εμβολιασμούς αναμνηστικών δόσεων» ανανεωμένων απειλών, επί τη επετείω των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922. Με ελεγχόμενα και καθοδηγούμενα πλήρως από τις υπηρεσίες του τα τουρκικά ΜΜΕ.

Σχέδιο εποικισμού της Κύπρου Δρ. Νιχάτ Ερίμ

  


4/9/2022

γράφει η ΦανούλαΑργυρού*

Το Φόρειν ΄Οφις μας ενημέρωσε από το 1974 για το ξεκίνημα!

Κάπως αργά μας ενημερώνουν οι Τουρκοκύπριοι, για όσα ήδη προ πολλού γνωρίζουμε. «Οι Τ/κ αποκαλύπτουν απόρρητα έγγραφα για την κάθοδο εποίκων στα κατεχόμενα» (Sigmalive 24.8.22). Στόχος η δημογραφική αλλαγή και εθνικό ξεκαθάρισμα βάση σχεδίου Δρ. Νιχάτ Ερίμ. Ο σκόπιμος εποικισμός των κατεχομένων αναφέρθηκε δύο φορές από την Επιτροπή Μετανάστευσης, Προσφύγων και Δημογραφίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, πρώτα το 1992 (Εισηγητής: Αλφονς Κουκό, Ισπανία) και το 2003 (Εισηγητής: Τζαάκο Λάξο, Φιλανδία).

Οι θυμωμένοι Ευρωπαίοι πολίτες κουράστηκαν με ένα πόλεμο που δεν είναι δικός τους: Ο Ζελένσκι καθοδηγεί την Ε.Ε.;

  


Tου ΜΙΧΑΛΗ ΨΥΛΟΥ, Ναυτεμπορική

Κάπου 70.000 άνθρωποι βγήκαν χθες στους δρόμους της Πράγας, διαμαρτυρόμενοι για τους ακριβούς λογαριασμούς στην ενέργεια. «Ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), ενάντια «σε έναν πόλεμο που δεν είναι δικός μας» όπως είπαν οι κεντρικοί ομιλητές.

Το σύνθημά τους: «Πρώτα η Τσεχία», όπως μετέδωσε το τσέχικο πρακτορείο ειδήσεων CTK.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν την παραίτηση της κυβέρνησης και τον τερματισμό της πολιτικής κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας επειδή είναι επιζήμια για την οικονομία και τον πληθυσμό της Τσεχίας.

Το εκπληκτικό είναι ότι πέρα από την εντυπωσιακή συμμετοχή στη διαδήλωση, η Τσεχία είναι μεταξύ των χωρών της ΕΕ με την πιο σκληρή γραμμή κατά της Μόσχας από την αρχή της ουκρανικής σύγκρουσης. Τόσο που ξεκίνησε αμέσως μετά τη ρωσική εισβολή ,μονομερώς την αναστολή των θεωρήσεων εισόδου στους Ρώσους πολίτες.

Χαρακόπουλος για Αγιά Σοφιά: Η ισλαμιστική ηγεσία της Τουρκίας αποφάσισε να γυρίσει με τη βία το ρολόι της ιστορίας πίσω

 


«Επιδιώκουμε με τις δράσεις μας να αναδείξουμε τις αρχές του Χριστιανισμού που αποτελούν βέβαια εχέγγυα προς έναν πιο ειρηνικό κόσμο. Και μας προβληματίζει σοβαρά το γεγονός ότι οι χριστιανικές αρχές, οι χριστιανικές ευρωπαϊκές ρίζες, δεν βρίσκουν θέση στα επίσημα κείμενα της ΕΕ για το κοινό μέλλον που οραματιζόμαστε».

Τα παραπάνω τόνισε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, ο γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά την παρουσίαση του Τόμου «Αγία Σοφία: Οι Ναοί της Αγίας της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο», που πραγματοποιήθηκε στην Καρλσρούη, στο πλαίσιο της 11ης Γενικής Συνέλευσης του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών.

Γιατί αρνούμεθα να κοιτάξουμε κατάματα την πραγματικότητα;

     


         Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου*

 

     Είναι μεγάλου μεγέθους το σημερινό μου κείμενο αλλά φρονώ ότι είναι χρήσιμο στην Ελλάδα του συνεχιζόμενου δυσβάστακτου χρέους, μετά από τεράστιες αποπληρωμές σε Τράπεζες και οφειλέτες του Εξωτερικού στην Ελλάδα ολόφρεσκων «κοκορομαχιών» στην Βουλή με αφορμή τις υποκλοπές για να απαντηθούν όσοι και όσες εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων αναρωτιούνται:

     «…12 χρόνια πέρασαν και οι Έλληνες ακόμη δεν συνειδητοποίησαν τι τους συμβαίνει, ποιοί το προκάλεσαν και προς τα πού πηγαίνουν όχι μόνο η οικονομία τους αλλά και οι υπόλοιποι θεσμοί και οι δομές της κοινωνίας τους;»