Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Είναι οι ελληνικοί S-300 επιχειρησιακοί;

  


Ολη η αλήθεια για τους S-300

Γιατί η επιχείρηση της Αγκυρας να ενοχοποιήσει το αντιπυραυλικό σύστημα της Ελλάδας είναι καταδικασμένη να πέσει στο κενό

Ξαφνικά η Τουρκία θυμήθηκε τους  S-300 που έχουν εγκατασταθεί στην Κρήτη από το 2000. Και όχι μόνο τους θυμήθηκε αλλά έφτασε να κατηγορεί την Ελλάδα ότι οι S-300 χρησιμοποιούνται για να «λοκάρουν», για να εγκλωβίζουν στα ραντάρ τους δηλαδή τουρκικά μαχητικά.

Την ώρα που η Αγκυρα είναι στριμωγμένη από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για την αγορά των ρωσικών S-400 – εξηγούν στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» έμπειρες στρατιωτικές πηγές – είναι κάτι παραπάνω από προφανής η στόχευσή της να δείξει ότι και η Ελλάδα που είναι μέλος του ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί ρωσικά πυραυλικά συστήματα,  δηλαδή τους S-300.

Η Άγκυρα στήνει σκληρό «ροκ» στην Θράκη με εκλογή ψευδομουφτή

 

 

Στήνει παιχνίδι έντασης η Τουρκία στη Θράκη

Αποφασισμένη να εκμεταλλευθεί κάθε ευκαιρία ώστε να προκαλεί ένταση με την Ελλάδα και να διευρύνει την ατζέντα των διμερών προβλημάτων είναι η Άγκυρα και την Παρασκευή μεθοδεύει με την καθοδήγηση του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, την «εκλογή» δήθεν μουφτή στην Ξάνθη που θα αντικαταστήσει τον θανόντα ψευδομουφτή Αχμέτ Μέτα.

Παρά το γεγονός ότι ο θάνατος του ψευδομουφτή συνέπεσε με την δημοσιοποίηση και έγκριση από την Βουλή του νέου νόμου για τον εκσυγχρονισμό των Μουφτειών, οι τουρκόφρονες μηχανισμοί της Θράκης έχουν στόχο να προκαλέσουν ένταση στο εσωτερικό της μειονότητας και να προσφέρουν «όπλα» και «επιχειρήματα» στην Άγκυρα ώστε να κάνει την προπαγάνδα της εις βάρος της Ελλάδας.

6 Σεπτεμβρίου 1955 – 6 Σεπτεμβρίου 2022:

 67 χρόνια από το φονικό πογκρόμ στον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης

«Οι εκδηλώσεις αυτές ήταν πολύ καλά οργανωμένη ενέργεια και ωφέλιμη για να καθαρίσει η χώρα μας από το Ελληνικό στοιχείο που είναι ένας βραχνάς»

Ισμέτ Ινονού, Αρχηγός Τουρκικής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, 9 Σεπτεμβρίου 1955

***

«Τη νύχτα αυτή η Κωνσταντινούπολη μετατράπηκε σε τόπο της Αποκάλυψης. Δεν υπάρχουν λέξεις, ούτε συγκρίσεις που να μπορούν να δώσουν μια εικόνα της φρίκης»

Ελβετική Εφημερίδα Α-Ζ, 15 Σεπτεμβρίου 1955

***

Tου Λεωνίδα Κουμάκη*

Τον Απρίλιο του 1955 η Κύπρος ήταν αποικία της Βρετανίας – το 1878 την απέκτησε από την οθωμανική αυτοκρατορία η οποία την είχε υποδουλώσει το 1571.

Εκτός ελέγχου η Τουρκία: Η Ε.Ε βάζει στη θέση του τον Ερντογάν

  


Η Αθήνα ετοιμάζει διπλωματική αντεπίθεση μετά το μπαράζ των τουρκικών απειλών

Εκτός ελέγχου συνεχίζει να κινείται ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και αξιωματούχοι στην Άγκυρα προχωρώντας σε μπαράζ προκλητικών δηλώσεων.

Η τελευταία ακραία και επιθετική ρητορική του Ερντογάν προκάλεσε αρχικά την έντονη αντίδραση της Αθήνας και εν συνεχεία ήρθε η απάντηση από την Ε.Ε  μέσω του του εκπροσώπου της Επιτροπής, αρμόδιου για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Πίτερ Στάνο, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων «οι συνεχείς εχθρικές δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και του ελληνικού λαού εγείρουν σοβαρές ανησυχίες».

Αυτοψία στο καμπ των Κούρδων στο Λαύριο - Πώς καταρρέει η τουρκική προπαγάνδα


Το Newsbomb βρέθηκε στο πολύκροτο, τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας της τουρκικής προπαγάνδας, καμπ Κούρδων προσφύγων του Λαυρίου και με το ρεπορτάζ μας δίνεται η απάντηση στις τουρκικές αιτιάσεις περί «εκπαίδευσης τρομοκρατών».

 Κλιμακώνεται αυτό το διάστημα η τουρκική προπαγάνδα, ειδικά για το καμπ των Κούρδων προσφύγων στο Λαύριο, με τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού να ανακοινώνει σήμερα τη σύλληψη ενός «τρομοκράτη» του PKK ο οποίος «ομολόγησε» ότι πραγματοποίησε πολύμηνες εκπαιδεύσεις στο… Λαύριο, προκειμένου να προβεί σε πράξεις σαμποτάζ στην Κωνσταντινούπολη!