Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠ.ΟΠ ; ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Η ΠΟΕΣ δημοσιοποίησε απαντητικό έγγραφο του ΥΠΕΚΥ, σχετικά με την αυτεπάγγελτη αποστρατεία ΕΠΟΠ

Ειδικότερα:

Σε απάντηση του α.π. 975/17.6.2020 εγγράφου σας (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), σχετικά με το θέμα της αυτεπάγγελτης αποστρατείας των Επαγγελματιών Οπλιτών από τις Ένοπλες Δυνάμεις, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

1. Σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 11 του ν. 2936/2001 το συνταξιοδοτικό καθεστώς των Επαγγελματιών Οπλιτών διέπεται από τις εκάστοτε ισχύουσες συνταξιοδοτικές διατάξεις για τους ομοιοβάθμους τους Μονίμους Υπαξιωματικούς μη Παραγωγικών Σχολών. Επιπλέον, όπως προκύπτει από τον συνδυασμό των διατάξεων του άρθρου 8 και της παρ. 2α του άρθρου 39 του Ν.Δ. 445/1974, οι Υπαξιωματικοί που συμπληρώνουν το 50ο έτος της ηλικίας τους αποστρατεύονται χωρίς προηγούμενη κρίση, με απόφαση του Αρχηγού του οικείου Κλάδου, εντός μηνός από την κατάληψη του ορίου ηλικίας.

Η Τουρκία διαμορφώνει κοινό μέτωπο με την Αλβανία κατά της Ελλάδας

  


Τι σημαίνει η προσέγγιση Αλβανίας-Τουρκίας

Κρινιώ Καλογερίδου

Το ότι τίποτα δεν πάει χαμένο στον χρόνο και όλα είναι προς διπλωματική και γεωπολιτική εκμετάλλευση την κατάλληλη στιγμή από την Τουρκία είναι γεγονός ιστορικά καταγεγραμμένο, με τελευταία επιβεβαίωση της προέκτασής του ως σήμερα τη ”λίστα δώρων” της στην Αλβανία.

Τη ”λίστα” που περιελάμβανε, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, υλικό τουρκικής παραγωγής από (40) στρατιωτικά τζιπ Fiat EGEA, τυφέκια για ελεύθερους σκοπευτές τύπου KNT-308, όλμους, ελαφρά αντιαρματικά M72 LAW, τεθωρακισμένα οχήματα, βομβιδοβόλα των 40 χλστ., πολυβόλα των 0,50 και οχήματα Cobra), μέχρι λεωφορεία (για τις μετακινήσεις των αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων) και στρατιωτικό ρουχισμό.

Σάββας Καλεντερίδης: Ο Ερντογάν δεν μπορεί να διαχειριστεί την υπεροπλία της Ελλάδας στο Αιγαίο

 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πυροβόλα που στοχεύουν τη Σαμοθράκη και τη Λήμνο εγκαθιστούν οι Τούρκοι Αττίλες στην Ίμβρο

FILE PHOTO: Νταλίκα έχει φορτωμένο στην πλατφόρμα της τουρκικό άρμα μάχης, που αποβιβάζεται μέρα μεσημέρι από το Ferry Boat της γραμμής με προορισμό την Ίμβρο. Η λήψη του φωτογραφικού ντοκουμέντου έγινε στις 2 Σεπτεμβρίου 2022. Φωτογραφία από την Ίμβρο-Τένεδο: 
 

Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Έγκυροι στρατιωτικοί αναλυτές στους οποίους απευθυνθήκαμε μας έδωσαν τα παρακάτω στοιχεία για το ερπυστριοφόρο όχημα που οι Τούρκοι κατά παράβαση των συνθηκών της Λωζάνης εγκατέστησαν στην Ίμβρο.

Το οπλικό σύστημα ονομάζεται FIRTINA που σημαίνει Καταιγίδα.

Είναι τουρκικό αυτοκινούμενο πυροβόλο, με σωλήνα 155 χιλιοστών και δυνατότητα βολής (βεληνεκές) μέχρι 40 χιλιόμετρα. Υπάρχουν και κάποια βλήματα τα οποία μπορούν να φθάσουν και τα 54 χιλιόμετρα, αλλά δεν ξέρουμε αν τα έχει η Τουρκία.

Τα «αστέρια» της 343 Μοίρας παραλαμβάνουν τις πρώτες «οχιές»: Ο τρόμος της Άγκυρας για την γαλανόλευκη αεροπορική υπεροχή στη Μεσόγειο

 

 

Το εικονιζόμενο “006” F-16 άνηκε στην 336 Μοίρα “Όλυμπος”. Πλέον αποτελεί ένα από τα αναβαθμισμένα στην ΕΑΒ F-16 στο επίπεδο Block 70/72 Viper και την ερχόμενη Δευτέρα θα προσγειωθεί μόνιμα στην 115 Πτέρυγα Μάχης στην Κρήτη, εντασσόμενο στην 343 Μοίρα “Αστέρι”. Πηγή εικόνας: Hellasjournal


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ., HELLAS JOURNAL

Μοίρα «Αστέρι»… Η πρώτη της Πολεμικής Αεροπορίας που αποκτά κατακόρυφη ενίσχυση στον στόλο της και καλύπτει το νευραλγικό νότιο τομέα. Γίνεται αυτή, που με τα F-16 block 70/72 VIPER θα είναι η πρώτη του ΝΑΤΟ, προσφέροντας Εθνική και Συμμαχική αεροπορική υπεροχή στη Μεσόγειο.

Τα «αστέρια» της 343 Μοίρας είναι οι πρώτοι που θα κρατήσουν τα stick των αναβαθμισμένων F-16 Viper. Το 2022 και το 2023 αποτελούν χρονιές ορόσημο για την 343 διότι ουσιαστικά αυτό το διάστημα η μοίρα θα ενσωματώσει τα πρώτα F-16 Viper, ενώ οι επόμενες που θα συνεχίσουν να παραλαμβάνουν από την ΕΑΒ αεροσκάφη, είναι η 340 Μοίρα «Αλεπού», η 337 Μοίρα «Φάντασμα» και τελευταίες οι μοίρες του Αράξου, 335 «Τίγρης» & 336 «Όλυμπος».