Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Πόσο αποτελεσματική είναι η ελληνική αεράμυνα; – Τα ραντάρ

  


Στις 30 Ιουνίου, το περιοδικό Forbes δημοσίευσε άρθρο του Πολ Ίντον με τίτλο “Χρειάζεται η Ελλάδα τους ρωσικούς πυραύλους S-300 στην Κρήτη;”. Το άρθρο τηρεί μια ουδέτερη στάση, αν και καταλήγει ότι όντως η Ελλάδα χρειάζεται την αντιαεροπορική της ομπρέλα. Ορμώμενο δε από μια άρνηση του Υπουργού Άμυνας Παναγιωτόπουλου σχετικά με την παραχώρησή τους στην Ουκρανία, τονίζει την ύπαρξη της τουρκικής απειλής.

Λίγες μέρες αργότερα, η Τουρκία, η οποία κατέρριψε ρωσικό αεροσκάφος επειδή παραβίασε τρία μέτρα εναέριου χώρου επί μερικά δευτερόλεπτα(!), καταδικάζοντας τον πιλότο σε μαρτυρικό θάνατο στα χέρια τζιχαντιστών, κατήγγειλε την Ελλάδα ότι “κλείδωσε” με το σύστημα S-300 τουρκικά μαχητικά, τα οποία διείσδυσαν στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Σάββας Καλεντερίδης: Αγγλικός εγκέφαλος πίσω από τη βαρβαρότητα της Τουρκίας! (10-9-2022)

 

ΥΠΕΞ για τις Μουφτείες : Η Ελλάδα τηρεί στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της έναντι της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη

 

 «Η τουρκική πλευρά επιχειρεί, για μία ακόμη φορά την διαστρέβλωση της πραγματικότητας και την προβολή ψευδών ειδήσεων αναφορικά με τη Μουσουλμανική Μειονότητα στη Θράκη», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών .

«Είναι άξιον απορίας σε ποια διάταξη της Συνθήκης της Λωζάννης, την οποία, συστηματικά, παραβιάζει η Τουρκία, αναφέρεται ότι οι μουφτήδες της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη εκλέγονται.

Η Ουάσιγκτον έδωσε αμέσως απάντηση στον Ερντογάν: Αν αγοράσεις ρωσικά αεροπλάνα θα υποστείς νέες κυρώσεις CAATSA

  


Με την απειλή νέων κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας, απάντησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον απαράδεκτο και αήθη εκβιασμό του ισλαμιστή προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο εκτόξευσε αφού προηγουμένως προσευχήθηκε σε τζαμί.

Χθες, νομίζοντας ότι στέλνει σκληρή προειδοποίηση στο Λευκό Οίκο, δήλωσε ότι αν η Ουάσιγκτον δεν του πωλήσει τα αμερικανικά μαχητικά F-16 θα απευθυνθεί σε άλλες αγορές, κατονομάζοντας τη ρωσική, τη γαλλική και τη βρετανική!

Να τον χαίρεται το ΝΑΤΟ: Μπορούμε να αγοράσουμε και από Ρωσία μαχητικά λέει ο Ερντογάν που συνεχίζει τα απελπισμένα παζάρια

 

O Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν με τον Κροάτη ομόλογό του Μιλάνοβιτς και τις συζύγους τους Ενμινέ και Σάνια, αντίσχοιχα. EPA, ANTONIO BAT


 

Η Τουρκία θα μπορούσε να στραφεί προς άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων η Ρωσία, για να αποκτήσει μαχητικά αεροπλάνα, αν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν της δώσουν καταδιωκτικά F-16, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ελπίζω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μας σπρώξουν προς άλλες οδούς. Θέλω να πω μ’ αυτό πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι οι μόνες στον κόσμο που πωλούν μαχητικά αεροπλάνα. Η Αγγλία, η Γαλλία, η Ρωσία πωλούν επίσης. Είναι δυνατό να τα προμηθευτούμε παντού», είπε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους.

«Υπάρχουν ήδη κάποιοι που μας στέλνουν σινιάλα», πρόσθεσε αναφερόμενος σε χώρες που είναι εν δυνάμει προμηθευτές.

Οι αγωνίες των στελεχών και ο αγώνας για την ενίσχυση της αποτρεπτικής μηχανής που αναζητά ανοιχτό παράθυρο ευκαιρίας «οξυγόνου»…

  



ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΣ ΗELLAS JOURNAL 

H ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν είναι ψέμα πως έλαβε διαστάσεις την τελευταία 3ετία.

Υπηρεσίες πιέστηκαν να ολοκληρώνουν πολλές διαδικασίες με ταχύς ρυθμούς, «μνηστήρες» κονταροχτυπήθηκαν, κονδύλια αποδεσμεύτηκαν. Αλλά οι σκόπελοι που συναντούν τα Επιτελεία- εσωτερικά και εξωτερικά- φέρνουν καθυστερήσεις που σίγουρα στοιχίζουν σε κάτι που είναι υπέρ-πολύτιμο και δεν μπορεί κάποιος να το προλάβει. Αυτό είναι ο χρόνος!