Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Μαχητικά του Κατάρ στην Τουρκία-Ανάμεσά τους και Rafale-Γιατί αναμένουμε κλιμάκωση στα Ελληνοτουρκικά

  


Τούρκοι αναλυτές προπαγανδίζουν πως οι πιλότοι τους αποκτούν μια σημαντική εμπειρία μαθαίνοντας τις δυνατότητες των αεροσκαφών Rafale στο πεδίο

"Σύμφωνα με τη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Κατάρ, στρατιωτικά αεροσκάφη του Κατάρ και προσωπικό υποστήριξης θα αναπτυχθούν στην Τουρκία. Η απόφαση δημοσιεύτηκε και στο ΦΕΚ", είναι ο τίτλος άρθρου τουρκικού ΜΜΕ , του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα εξής:

"Δημοσιεύτηκε σήμερα στην Επίσημη Εφημερίδα η συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Τουρκίας και Κατάρ στις 2 Μαρτίου 2021. Οι ακόλουθες φράσεις χρησιμοποιήθηκαν στην απόφαση που ελήφθη.

Αυστηρή απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ στην Άγκυρα για την μουσουλμανική μειονότητα: Δεν δεχόμαστε παραινέσεις

  Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την καταγγελία για απειλή κατά του βουλευτή Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ζητά από τις ελληνικές Αρχές την τιμωρία των δραστών, ενώ μιλά για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη.

“Η Τουρκία, για μία ακόμα φορά, προσπαθεί να εμπλακεί στις εσωτερικές υποθέσεις άλλου κράτους, κατά παράβαση θεμελιωδών κανόνων διεθνούς συμπεριφοράς», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, αναφορικά με ζητήματα που αφορούν τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.

«Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και εφαρμόζει πλήρως τις διεθνείς υποχρεώσεις της που απορρέουν από Διεθνείς Συμβάσεις, όπως η Συνθήκη της Λωζάννης, σε αντίθεση με την Τουρκία».

Δεν ντρέπονται καθόλου… Δεν σέβονται ούτε κοιμητήρια το κατοχικό καθεστώς και η Τουρκία: Επειδή η Κύπρος δεν είναι Ουκρανία…

  

Ένα δημοσίευμα στα κατεχόμενα κάτω από τον τίτλο «Ντροπιαστικό», αναφέρει ότι «ισοπεδώθηκε» το κοιμητήριο στο κατεχόμενο Νέο Χωριό Κυθρέας. Η φωτογραφία είναι από την τουρκοκυπριακή εφημερίδα Diyalog.


Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Αυτές οι εικόνες στα κατεχόμενα δεν είναι πρωτόγνωρες. Εκκλησίες, που συληθήκαν, που έγιναν στάβλοι, μπαρ, ξενώνες, ιστορικά μνημεία που έχουν καταστραφεί. Σε αυτή την συστηματική προσπάθεια της κατοχικής δύναμης να ξεριζωθεί οτιδήποτε ελληνικό δεν έχουν γλυτώσει ούτε τα κοιμητήρια.

Χθες ένα δημοσίευμα στα κατεχόμενα (Diyalog) κάτω από τον τίτλο «Ντροπιαστικό», αναφέρει ότι «ισοπεδώθηκε» το κοιμητήριο στο κατεχόμενο Νέο Χωριό Κυθρέας. Γκρεμίστηκαν οι τοίχοι, έσπασαν οι ταφόπετρες και ο χώρος μετατράπηκε σε ερείπιο.