Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Σε ταραχή Άγκυρα και Τουρκοκύπριοι: Δηλώσεις Τατάρ και Οκτάι για την άρση του εμπάργκο όπλων


 Ταραχή έχει επιφέρει στην τουρκική πλευρά η ιστορική απόφαση-«χαστούκι» των ΗΠΑ να αίρει το εμπάργκο όπλων στην Κύπρο.

Τόσο από τον πλευρά της Τουρκίας όσο και από το ψευδοκράτος υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, καθώς αυτή η κίνηση των ΗΠΑ θεωρείται αν όχι αναπάντεχη, τότε ξαφνική.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του ηγέτη των τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ ο οποίος απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για το αν «με την απόφαση αυτή οι ΗΠΑ, μετά τα νησιά του Αιγαίου, στρατιωτικοποιεί και την Κύπρο» και «μήπως μπορούμε να πούμε πως κι αυτό το μέρος το μετατρέπουν σε αμερικανική βάση»

39 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη

  


Σταθερά προκλητική είναι η στάση της Τουρκίας

Πάνω από το Αιγαίο πέταξαν συγκεκριμένα έξι αεροσκάφη ενώ καταγράφηκαν 39 παραβιάσεις.

Μεμονωμένα πέταξαν, ειδικότερα, δύο ATR-72τρία μη επανδρωμένα UAV και ένα κατασκοπευτικό CN-235.

Οι παραβάσεις ανήλθαν στις οκτώ, ενώ δεν σημειώθηκαν εμπλοκές.

Τουρκία: Συμφωνία Ερντογάν – Πούτιν για το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου

  πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η χώρα του και η Ρωσία συνήψαν συμφωνία με την οποία θα επιλύεται η διαμάχη για ένα πυρηνικό εργοστάσιο που κατασκευάζεται στο Ακούγιου, στη νότια Τουρκία, επαναφέροντας στο έργο την τουρκική εταιρεία η οποία είχε αναλάβει την εκτέλεσή του, σύμφωνα με σημερινά ρεπορτάζ του δικτύου NTV και άλλων μέσων ενημέρωσης.

«Καταλήξαμε σε συμφωνία σχετικά με το Ακούγιου» είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους έπειτα από επίσκεψή του στο Ουζμπεκιστάν.

Η αυξημένη παρουσία των τουρκικών Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών ενοχλεί πλέον για τα καλά

 


Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος. via Twitter@BAYKAR


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΣ ΗELLAS JOURNAL

Με ιδιαίτερο σκεπτικισμό το Ελληνικό Επιτελείο παρακολουθεί την Άγκυρα να «ξεπλέκει» στον ουρανό του Αιγαίου τις πονηρές της κινήσεις μέσω των Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών.

Μετά τις πρώτες, δειλές εμφανίσεις πριν από λίγα χρόνια, των UAV’s της γείτονος πλέον αυτά οδηγούνται ακόμη και δυτικά από το μέσω του Αιγαίου.

Πετούν σχεδόν όλο το 24ωρο εντός του FIR Αθηνών και δεν σταματούν κάθε μέρα να κάνουν υπερπτήσεις πάνω από Ελληνικές νησίδες, την ώρα που βλέπουν κυριολεκτικά τα πάντα σε θάλασσα και νησιωτική γη.

Λησμόνησε τι έπαθαν οι πρόγονοι του Μωαμεθανοί κατακτητές το 1821.

   

 

 

 

Ο προκλητικός αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάυ φερέφωνο και μαριονέττα του νεοσουλτάνου Ερντογάν  … απείλησε πάλι και είπε: “Σταματήστε να εξοπλίζετε τα νησιά, αλλιώς μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα”. Βλέπουμε ότι μας λέτε,  μην έρχεστε νύχτα, ελάτε μέρα. Δεν ξέρετε  ότι όταν η Τουρκία δείξει την αντίδρασή της στο Αιγαίο, η μέρα της Ελλάδας θα γίνει ούτως ή άλλως νύχτα.  Αν η Τουρκία κάνει αυτό που πρέπει …θα χιονίσει στα ελληνικά νησιά.

 

Βρε μπας και αντέγραψαν  και το εμβατήριο μας της 25ης Μαρτίου 1821;