Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΚΛΥΖΕΙ με επιπλέον στρατό την Ουκρανία; Δεν είναι διόλου απλό

  


Η πρόσφατη, στρατηγικής και όχι απλώς τακτικής σημασίας νίκη των Ουκρανών στο Χάρκοβο, έφερε στο προσκήνιο νέες αναλύσεις σχετικά με τη ρωσική στρατηγική στην Ουκρανία. Παραβλέποντας το αρχικό στάδιο της ρωσικής εισβολής που έχει εξονυχιστικά αναλυθεί, ας εστιαστούμε στα νυν δεδομένα. Ρώσος αξιωματούχος αναφώνησε την επαύριο της ήττα ότι οι Ουκρανοί ήταν οχταπλάσιοι των Ρώσων στην περιοχή του Χαρκόβου. Ο ίδιος ο “αδελφός Τσετσένος” του Πούτιν ο Ραμζάν Καντίροφ, επέκρινε τον τρόπο διεξαγωγής των επιχειρήσεων, ενώ μέχρι και το ρωσικό κομμουνιστικό κόμμα ζήτησε επιστράτευση και κήρυξη πολέμου.

Ο Πούτιν όμως δεν φαίνεται να αλλάζει στρατηγική αλλά ούτε και τακτική. Πρόσφατη ανάλυση δυτικού μέσου έκανε λόγο για τις τρεις βασικές αδυναμίες του ρωσικού στρατού, την έλλειψη ταχύτητας στις κινήσεις του, την ευθυνοφοβία των διοικητών του και στην έλλειψη πρωτοβουλίας στα κατώτερα κλιμάκια.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΙΑΧΕΣ, ΚΙ ΕΜΕΙΣ;

    Ο Μέγας αιμοσταγής πολέμαρχος ΑΤΤΙΛΑΣ της κραταιής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας που έφτασε να απειλεί την κατάληψη της πρωτεύουσας Ρώμης, είχε χαρακτηριστεί για τις αγριότητες-ωμότητές του η «ΜΑΣΤΙΓΑ» της ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ. 

Ο Αττίλας ήταν ο οδηγός της Τουρκικής βαρβαρότητας και γι΄αυτό επελέγη. Κατά την κατάκτηση της Κύπρου ο «ΑΤΤΙΛΑΣ Ι»  στην Α΄ πολεμική φάση  κατέλαβε το 4,6% της Κυπριακής Δημοκρατίας και ενώ είχαν ξεκινήσει οι Ειρηνευτικές Διαπραγματεύσεις (μεσολάβηση και ΟΗΕ) προχώρησε βάρβαρα στη Β΄πολεμική φάση με τον «ΑΤΤΙΛΑ ΙΙ»! καταλαμβάνοντας το άλλο 32% περίπου (συνολικά 36% με πληθυσμό 18% των Τουρκοκυπρίων και την «ευλογία» των ΗΠΑ του Χ.ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ...)!

Ζαλίστηκε από τον μπάτσο ο Ερντογάν: Αυτοί, τελικά, που κτύπησαν νύχτα ήταν ο γερουσιαστής Μενέντεζ και οι ακτιβιστές της Ομογένειας (video)

 


 Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Πραγματικά “κτύπησε” νύχτα ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ (Δημοκρατικός από την πολιτεία της Νέας Ιερσέης), από κοινού μαζί με άλλους νομοθέτες και τους πατριώτες-ακτιβιστές της Ομογένειας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η άρση του εμπάργκο, που ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής από τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, είναι μία εντυπωσιακή πράξη και έτσι πρέπει να ιδωθεί. Άλλωστε ήταν άδικη από την αρχή, διότι οι Αμερικανοί αντί να τιμωρήσουν τη χώρα που εισέβαλε στην Κύπρο και κατέχει σήμερα το 40% του εδάφους της, τιμώρησαν το θύμα. Τιμώρησαν την Κύπρο. Δεν τιμώρησαν την Τουρκία…

Το ανάρμοστο “αγκαζέ” του Ερντογάν με τον “Ξανθό Ηγέτη” (βίντεο): Αφιερωμένο στον Τζο Μπάιντεν, στον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ και στους ελληνόφωνους οπαδούς του Πούτιν

  Οι κάμερες των τηλεοπτικών δικτύων που κάλυψαν την 22η Σύνοδο Κορυφής των Αρχηγών Κρατών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, -πραγματοποιήθηκε στο Ουζμπεκιστάν-, “έκαψαν” τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τύποις παραμένει μέλος του ΝΑΤΟ και σύμμαχος των Αμερικανών και των υπολοίπων δυτικών.

Ο αυταρχικός Ερντογάν, ο οποίος βεβαίως, απολαμβάνει τις σχέσεις του με τους υπόλοιπους δικτάτορες της Ασίας, αγνοώντας εντελώς του Αμερικανούς και τους υπόλοιπους δυτικούς συμμάχους του, οι οποίοι ενω τους βρίζει τον υμνούν! Ο προκλητικός Ερντογάν έχει ταχθεί πλέον αναφανδόν εναντίον της Δύσης και υπέρ του αυταρχικού ηγέτη της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.