Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Η Ελλάδα ζητά δικαίωση`

 Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στόχος μας δεν είναι μόνο η εξυπηρέτηση των δικαιωμάτων των Ελλήνων αλλά και η αποκατάσταση της δικαιοσύνης στην Ευρώπη

Έχουν περάσει ογδόντα χρόνια από την εισβολή της Γερμανίας του Χίτλερ στην Ελλάδα και η Γερμανία εξακολουθεί να αρνείται να πληρώσει τα χρέη της που προκύπτουν από τα εγκλήματα που διέπραξαν τα στρατεύματά της κατά του Ελληνικού Κράτους και του Ελληνικού Λαού κατά τη διάρκεια της Κατοχής μεταξύ 1941 και 1944 στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ιστορικό υπόβαθρο:

Ουκρανία: Τώρα αρχίζει ο Πούτιν τον πόλεμο εναντίον της Δύσης

 

 Το ρωσικό Υπουργείο Αμυνας σε μια λιτή ανακοίνωσή του μετά την ανακατάληψη εδαφών από ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή του μη ρωσόφωνου Χαρκόβου στον Βορρά ανέφερε: «Προκειμένου να επιτευχθούν οι δηλωμένοι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης για την απελευθέρωση του Ντονμπάςαποφασίστηκε η αναδιάταξη των ρωσικών δυνάμεων (…) για την αύξηση των προσπαθειών στην κατεύθυνση του Ντονέτσκ».

  • Από την Κύρα Αδάμ

Παράλληλα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Αν. Μπλίνκεν την περασμένη εβδομάδα από το Κίεβο δήλωνε: «Είναι πολύ νωρίς, αλλά παρατηρούμε μια καθαρή και πραγματική πρόοδο στο έδαφος… Αλλά και πάλι, είναι πάρα πολύ νωρίς…». Τις ίδιες ημέρες ο στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ, αρχηγός του αμερικανικού ΓΕΕΘΑ, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του δήλωνε πως «είναι ένα πάρα πολύ πολύ δύσκολο εγχείρημα των Ουκρανικών δυνάμεων…», ενώ η Γερμανίδα ΥΕΘΑ δήλωσε προχθές ότι «είναι πάρα πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για σημείο καμπής».

Γήπεδα και Στίβος: όταν «πέσει» η αυλαία…
Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος*

     


    Το σημερινό μου άρθρο έχει ως αφορμή το γεγονός ότ ο Roger Federer, ο τενίστας που κυριάρχησε κερδίζοντας παγκόσμιους τιτλους ανακοίνωσε ότι στο τέλος του αυτού μήνα θα ρίξει την «αυλαία» της προσωπικής του πορείας στο σπορ του τέννις και θα κρεμάσει την ρακέτα του. Η είδηση συμπληρώνει την ανακοίνωση της γυναίκας θρύλου του τενις Serena Williams η οποία την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι θα κρεμάσει την ρακέτα της...

                                               ***************************

     Η ζωή του καθενός και της καθεμιάς μας, από την αρχή ως το τέλος, αποτελεί μια ξέχωρη κουκίδα μέσα στις αμέτρητες άλλες που στο σύνολό τους συνθέτουν «το υπαρξιακό μωσαϊκό  ζωής» την ταυτότητα ή εφόσον το προτιμάτε την προσωπογραφία ενός λαού.

Γενεύη ΙΙ 1974- Ο «χάρτης 6 καντονιών Γκιουνές» – ήταν ιδέα του Κίσινγκερ όχι των Τούρκων (Χάρτες)

 


 18/9/2022

γράφει η Φανούλα Αργυρού*

Την μια μέρα τον έδωσε την άλλη τον ζήτησε και τον πήρε  πίσω!!

Άκουσα ότι κάποιος ισχυρίστηκε ότι οι Τούρκοι παρακαλούσαν τον Κίσινγκερ να τους βοηθήσει να  εξασφαλίσουν «καντόνια»,  πρέπει να εξηγήσουμε και αυτή τη πτυχή της ιστορίας της πατρίδας μας.

Η πρόταση για «καντόνια» δεν ήταν των Τούρκων αλλά ιδέα του Αμερικανού ΥΠΕΞ Δρ. Χένρι  Κίσινγκερ ίσως και εμπόδιζε την δεύτερη εισβολή διατηρώντας τις διαπραγματεύσεις εν ζωή… αλλά, μήπως του ζητήθηκε από δικούς μας;

 Η Γενεύη ΙΙ ξεκίνησε στις 8/8/74 με ξεχωριστές συναντήσεις των μερών για  «λύση» γεωγραφικού διαχωρισμού. Αυτή τη φορά με την συμμετοχή των «δύο κοινοτήτων».

Στο πρόγραμμα του κ. Μπάιντεν ΔΕΝ υπάρχει διμερής συνάντηση με τον Ερντογάν: Ίσως τον δει στους διαδρόμους του ΟΗΕ!

  ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά διμερής συνάντηση (bilateral meeting) μεταξύ του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν και του Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός Πρόεδρος θα «φιλοξενήσει» μόνο μία διμερή συνάντηση, και αυτή θα πραγματοποιηθεί με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Λιζ Τρας (Liz Truss).

Τα Rafale έτοιμα για το τελικό crash test: Eντάσσονται στον τακτικό σχεδιασμό της ΠΑ και ενισχύουν το δόγμα αποτροπής [photos]

  


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

Στον «αστερισμό» της επιχειρησιακής αξιολόγησης μπαίνει τις επόμενες ώρες η 332 Μοίρα «Γεράκι», με Rafale και ιπταμένους να είναι σε πλήρη ετοιμότητα για το μεγάλο crash test που καλούνται να περάσουν.

Τα δυο τελευταία χρόνια, οι αεροπόροι που κλήθηκαν να σηκώσουν το βάρος της αναδιοργάνωσης της πολεμικής Μοίρας των παλαιότερων Mirage 2000, ήδη έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό. Άφησαν τον τύπο του αεροσκάφους που υπηρετούσαν, είτε αυτός ήταν το Mirage 2000-5 της 331 Μοίρας, είτε τα F-16 και μπήκαν στην- κακά τα ψέματα- επώδυνη διαδικασία να μάθουν εξ αρχής έναν νέο τύπο μαχητικού.