Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Πως είναι κατανεμημένα τα πυρηνικά όπλα στον κόσμο

  


Ρεπορτάζ του BBC, το οποίο στηρίζεται κυρίως σε αμερικανικά στοιχεία, παρουσιάζει το πυρηνικό οπλοστάσιο όσων χωρών διαθέτουν όπλα μαζικής καταστροφής. Οι Βρετανοί δημοσιογράφοι έκαναν το σχετικό ρεπορτάζ μετά την δήλωση Πούτιν ότι η χώρα του θα χρησιμοποιήσει «όλα τα μέσα που διαθέτει», παρότι οι περισσότεροι αναλυτές ερμηνεύουν την δήλωση ως προειδοποίηση για να μην κλιμακώσουν τα άλλα κράτη περαιτέρω την εμπλοκή τους στον ουκρανορωσικό πόλεμο.

Ξεμπρόστιασε την Αγκυρα μέσα στον ΟΗΕ: «Στα πρόθυρα εξαφάνισης η ελληνική μειονότητα» είπε ο εκπρόσωπος της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα


O ειδικός εκπρόσωπoς της EE στον ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ίμον Γκίλμορ


Τις «πολιτικές διακρίσεων» που εφάρμοσε η Τουρκία κατά της ελληνικής μειονότητας και είχαν ως αποτέλεσμα «να βρίσκεται σήμερα στα πρόθυρα της εξαφάνισης», κατήγγειλε εκ μέρους της ΕΕ και των κρατών-μελών της ο ειδικός εκπρόσωπ;oς της για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ίμον Γκίλμορ με δήλωσή του στην 77η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και με αφορμή την 30ή επέτειο από την έγκριση της Διακήρυξης για τα Δικαιώματα των Προσώπων που ανήκουν σε Εθνικές ή Εθνοτικές, Θρησκευτικές και Γλωσσικές Μειονότητες.

«Η ΕΕ εκφράζει τη βαθιά λύπη της για τις παλαιότερες πολιτικές διακρίσεων που εφάρμοσε η Τουρκία, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα η ελληνική μειονότητα να βρίσκεται σήμερα στα πρόθυρα της εξαφάνισης» ανέφερε συγκεκριμένα ο Ευρωπαίος αξιωματούχος

Ν.Μεντβέντεφ: «Δεν μας τρομάζουν ηλίθιοι συνταξιούχοι Αμερικανοί στρατηγοί – Αν χρειαστεί θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά»

 

 Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο πρώην Ρώσος πρόεδρος Nτιμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε πως η Ρωσία δεν φοβάται «ηλίθιους Αμερικανούς ε.α. στρατηγούς που μιλούν για χτύπημα του ΝΑΤΟ στην Κριμαία» και πως «διαθέτει υπερηχητικά όπλα που εγγυημένα μπορούν να πλήξουν γρήγορα στόχους σε ΗΠΑ και ΕΕ».

Ελληνοτουρκικά 22.09.2022 - 09:55 Η σημασία των UAV-USV καμικάζι για τα νησιά μας στο Αιγαίο στα πλαίσια της παλαϊκής άμυνας

  


Τα UAV καμικάζι έχουν χαμηλό κόστος κατασκευής αλλά και τη δυνατότητα να ενταχθούν στα πλαίσια της παλλαϊκής άμυνας. Χειριστές τους μπορεί να είναι μάχιμα τμήματα , ακόμη και ο άμαχος πληθυσμός μας στο Αιγαίο, κατόπιν σύντομης εκπαίδευσης.

"Θα αναπτύξουν περισσότερα από 100 UAV στα νησιά! Στο σχέδιο είναι και το Bayraktar TB2", είναι ο τίτλος άρθρου τουρκικού ΜΜΕ  το οποίο αναφέρεται στην άμυνα των Ιαπωνικών νησιών, του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα εξής:

Προκάλεσε εντύπωση η βιαιότητα του λόγου του Ερντογάν: Νοιώσαμε ότι τα λόγια του έβγαζαν μίσος, μας είπε ένας διπλωμάτης (video)

  


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Οι διπλωμάτες στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών περιμένουν τώρα την απάντηση του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκης στον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, θα έλεγα, ότι κλιμάκωσε τις απειλές του στον ύψιστο βαθμό.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η αντίδραση του κ. Μητσοτάκη στα όσα είπε χωρίς αιδώ ο Ερντογάν θα είναι αυτό που λέει ο λαός μας: «Μία πληρωμένη απάντηση».

Εξωφρενικά απαράδεκτος ο Ερντογάν, λέει ο Μητσοτάκης στο Bloomberg: Θέλει να καλύψει τα εσωτερικά του προβλήματα

 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στην τηλεόραση του Bloomberg, στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022. Ο πρωθυπουργός επισκέπτεται τη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

 

Συνέντευξη στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg και στη δημοσιογράφο Caroline Hyde έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου μεταξύ άλλων μίλησε για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά πως «είμαστε όλοι ενωμένοι στο να υποστηρίζουμε την Ουκρανία να αμυνθεί απέναντι ανοιχτή ενέργεια επιθετικότητας και απέναντι στη διαστρέβλωση του Διεθνούς Δικαίου. Ως Έλληνας πολίτης και ηγέτης ενός ευρωπαϊκού κράτους ξέρω τι σημαίνει αυτό».

Επίσης αναφερθηκε στην τουρκική προκλητικότητα λέγοντας:

Επιλογές Διευθυντών Σχολείων:Το καλό πράγμα αργεί!

                 Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος*


     Εάν σας φανεί και εάν ακούγεται κάπως ειρωνικός ο τίτλος του σημερινού μου άρθρου θα σας ξαφνιάσω δηλώνοντας φίλες και φίλοι ότι αυτό επιδιώκω! 

     Διευκρινίζω όμως ότι ΟΧΙ δεν είναι κακοπροαίρετη η πρόθεσή μου και ΟΧΙ δεν ξεκινά από Αντι-Κυβερνητική διάθεση ούτε από επιθυμία Δημόσιας Κριτικής των πράξεων και των παραλείψεων του Υπουργείου Παιδείας!                

     Πολλά πράγματα έχουν καθυστερήσει να υλοποιηθούν τα τελευταία δύο και κάτι χρόνια και αυτή η καθυστέρηση, σχεδόν κατά κανόνα, και με αντικειμενικά κριτήρια αιτιολογείται και δικαιολογείται με τα δραματικά δεδομένα της πανδημίας covid-19…