Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Διαξιφισμοί...

 Κων. Φράγκος 

Πικρές αλήθειες πολιτικής παραλυσίας

 

Αν ο κόσμος θέλει να εξαπατάται, αφήστε τον να το κάνει

Γάϊος Πετρούνιος

  • Στο προηγούμενο είχα απαριθμήσει μερικές καταστάσεις και γεγονότα που πείθουν και τον πλέον αδαή και δύσπιστο ότι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στην Αποτροπή που πρέπει να εκλείψουν τάχιστα. Την καθιστούν μη αξιόπιστη.

Το εναέριο «ελβετικό τυρί» της Άγκυρας διαπιστώνει πως η φράση «ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται» είναι αληθινή…


 ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, Hellas Journal

Υποχρεωμένη ν’ αποκρούει κάθε επιχείρηση επιβουλής και ν’ απαντάει μέσω της διπλωματίας,χωρίς κραυγές, είναι η Αθήνα την στιγμή που η γείτων ξεδιπλώνει με προκλητικό τρόπο ένα ακόμη «πολυφορεμένο» αφήγημα, αυτό της αποστρατιωτικοποίησης.

Και η Τουρκία πλέκει αυτό το αφήγημα δια μέσου των τεχνολογικών μέσων που έχει στα χέρια της από την αμυντική της βιομηχανία. Τα UAV’s κάνουν την δουλειά που χρειάζεται, χωρίς να απαιτούνται μεγάλες δαπάνες και σίγουρα χωρίς να διακινδυνεύει καμία ανθρώπινη ζωή.

Καιρός να μιλήσουμε για Ταυτότητα και Οραματιστές!…

 



         Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος* 


    Ο καθένας και η καθεμιά μας, από την εφηβική ηλικία της αναζήτησης και μετά, κάποια στιγμή αναρωτηθήκαμε «ποιος είμαι;» ή «γιατί υπάρχω;» και «ποιο είναι το νόημα της ζωής». Το Σαιξπηρικό «Να ζει κανείς ή να μη ζει» διατηρήθηκε στο πέρασμα των αιώνων ακριβώς επειδή εκφράζει μία συγκεκριμένη πανανθρώπινη κατάσταση συναισθηματικής φόρτισης εξαιτίας εμπειρικών δεδομένων που αργά ή γρήγορα οι περισσότεροι κάποια στιγμή βιώνουμε.  

     Στην πορεία της ψυχοκοινωνικής μας εξέλιξης η μεταλλαγή μας από βιολογικά όντα σε κοινωνικά όντα γίνεται μέσα από τις δυναμικές διαδικασίες της κοινωνικοποίησης, η οποία ξεκινά με τη γέννησή μας και σταματά με τον θάνατό μας. Βιώνουμε την καθημερινή μας πραγματικότητα, αντλούμε τα πλαίσια αναφοράς για σκέψεις, ιδέες, αξίες και πράξεις, αποκτάμε εμπειρίες και χαράζουμε την πορεία μας προς το μέλλον. 

Αρμαγεδδών: Η Ρωσία ετοίμασε ειδικό πυρηνικό όπλο για χρήση στην Ουκρανία – Ηλεκτρομαγνητικός παλμός θα “ψήσει” τον εξοπλισμό – Τι εξετάζουν ΗΠΑ-ΝΑΤΟ

 


 Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την χρήση τακτικού πυρηνικού όπλου στο πεδίο των μαχών στην Ουκρανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, δυτικές και αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η Ρωσία θα πυροδοτήσει “ειδικό τακτικό πυρηνικό όπλο” στην Ουκρανία. 

Τα ερωτήματα που απασχολούν το ΝΑΤΟ είναι εάν η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει μόνο μία ή περισσότερες τακτικές πυρηνικές βόμβες, τι ισχύ θα έχουν αυτές και πως θα πρέπει να αντιδράσει μετά το ΝΑΤΟ. 

Η ανθρωπότητα μπαίνει στην πιο κρίσιμη περίοδο. Όλοι εστιάζουν πλέον στο τι θα συμβεί και πως θα αντιδράσουν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ αμέσως μετά την χρήση αυτού του ειδικού τακτικού πυρηνικού όπλου.