Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Έναρξη κρίσης: Μαραθώνια συνεδρίαση Ερντογάν-Στρατηγών – Εξέτασαν ναυτικό αποκλεισμό σε ελληνικό νησί – Βγάζουν το Yunus δυτικά της Λέσβου

  Ολοκληρώθηκε μετά από τέσσερις ώρες η συνεδρίαση του τουρκικού συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας με την πρώτη απόφαση του Ρ.Τ.Ερντογάν να είναι η αποστολή του ερευνητικού Yunus δυτικά της Λέσβου.

Είναι πολύ πιθανό η Άγκυρα με πρόφαση το ερευνητικό να στείλει πλοία επιφανείας και να αρχίσει να δημιουργεί συνθήκες ναυτικού αποκλεισμού στο νησί ως αντιπερισπασμό για δευτερεύουσα επιθετική ενέργεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διάφοροι ερντογανικοί Τούρκοι αναλυτές περίμεναν να ολοκληρωθεί το συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας το οποίο ξεκίνησε στις 16:45 για να μιλήσουν για “ναυτικό αποκλεισμό” σε ελληνικά νησιά.

ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ «ΔΙΑΒΡΩΣH»;

 
Με περίπου 3% κομματική δύναμη και με το ψευδεπίγραφο «Πρώτη φορά Αριστερά» εξελέγη από τους «νοσταλγούς» της ιδεολογίας και με τη  «ΝΕΟΤΗΤΑ» της ηλικίας και της πολιτικής παρουσίας.. Με τέλεια «ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ» της κ.Μέρκελ και κ.Κλίντον ήταν πιο εύκολη η εξαπάτηση.. Μάλιστα χωρίς κανένα έστω απατηλό πρόγραμμα πολιτικής Εξωτερικής παρά μόνο τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, ώστε αφελώς να πιστέψει το εκλογικό σώμα ότι: ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ..κλπ. θα γίνει το «θαύμα»! Κανένας Έλληνας δε φαντάστηκε ότι μπορεί να γίνει τέτοια ΠΡΟΔΟΣΙΑ στο τόσο σοβαρό Εθνικό Πρόβλημα το ΣΚΟΠΙΑΝΟ της τρισκατάρατης «Συνθήκης των Πρεσπών»:

«Είναι τελικά στόχος της Μόσχας η Ουκρανία ή η αυτονόμηση της Ευρώπης από τις ΗΠΑ;»

  Για χρόνια, η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση, ότι βλέπει την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα σύνορά της ως απειλή για την εθνική της ασφάλεια. Αν και η ύφεση των σχέσεων μετά τον Ψυχρό Πόλεμο θα έπρεπε να είχε οδηγήσει στην ειρήνευση των παθών, το ΝΑΤΟ χρησιμοποίησε αυτή την κατάσταση για να εξαπολύσει μια “εισβολή” προς Ανατολάς. Σε σύντομο χρονικό διάστημα επεκτάθηκε και ενσωμάτωσε ακόμη και πρώην δημοκρατίες της Σοβιετικής Ένωσης.

Γράφει ο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΒΑΛΑΣΗΣ

Τώρα η Δύση κατηγορεί τη Ρωσία για επιθετική συμπεριφορά, αλλά είναι δύσκολο να κατηγορηθεί η πλευρά που υποχώρησε οικειοθελώς 2.000 χιλιόμετρα προς τα ανατολικά χωρίς να ρίξει ούτε μία τουφεκιά!

Ποιος έκανε το σαμποτάζ στον Nord Stream; Ο Δ.Λιάτσος μεταδίδει από τη Μόσχα και τον Ιδεοχώρο

 


https://www.militaire.gr

(Αναρτήθηκε από το Στρατηγό εα κ. Αθαν. Καραντζίκο. )