Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Τα Σκόπια συνεχίζουν τις παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών


 Η «Επιτροπή Ελληνισμού» στις 21 Σεπτεμβρίου 2022 απέστειλε στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος μια επιστολή, την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος (Ιωάννης Αμπατζόγλου) και η Γ. Γραμματέας (Άννα Νότη). Στην επιστολή τονίζεται ότι παρ΄όλο που οι παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών εκ μέρους των Σκοπιανών συνεχώς αυξάνονται, δεν υπάρχει δυστυχώς η αναγκαία και πρέπουσα ελληνική αντίδραση. Το πλήρες κείμενο της επιστολής που εστάλη, έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Πριν από ένα χρόνο σας είχαμε στείλει ένα αρχείο με τις παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια (162 παραβιάσεις), οι οποίες όπως σας είχαμε αναφέρει στην πραγματικότητα είναι καθημερινές και κυριολεκτικά αμέτρητες.

Η ΤΕΛΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

 

…στὰ πλαίσια τοῦ σχεδίου ὑπονομεύσεως τοῦ Ἑλληνισμοῦ!

 

«Ἐπιθυμία μου εἶναι, ἡ ἑλληνικὴ γλῶσσα νὰ γίνη κοινὴ πάντων τῶν λαῶν».
Φραγκίσκος Βολταῖρος

«Μόνο στὴν Ἑλλάδα ὑπάρχει γηγενὴς ἐπιστημονικὴ ὁρολογία. Ὅλες οἱ ἄλλες γλῶσσες ἀντλοῦν ἀπὸ τὴν ἑλληνική. Αὐτὸ τὸ κατόρθωμα τῶν Ἑλλήνων συνέβαλε, ὥστε οἱ ἄλλοι λαοὶ νὰ ἀναπτυχθοῦν περισσότερο ἀπὸ ὅσο ἐπέτρεπε ἡ δική τους γλῶσσα».
Μπροῦνο Σνὲλλ (1896 – 1987)
Διαπρεπὴς καθηγητὴς τοῦ Πανεπιστημίου τοῦ Ἀμβούργου

«Εἶναι στὴν φύσι τῆς ἑλληνικῆς γλώσσης νὰ εἶναι ἀκριβής, καθαρὴ καὶ περίπλοκη. Ἡ ἀσάφεια καὶ ἡ ἔλλειψις ἀμέσου ἐνοράσεως, ποὺ χαρακτηρίζει μερικὲς φορὲς τὰ Ἀγγλικά, καθὼς καὶ τὰ Γερμανικά, εἶναι ἐντελῶς ξένες πρὸς τὴν ἑλληνικὴ γλῶσσα».

Ο Πούτιν αναγνώρισε ως ανεξάρτητα κράτη Ζαπορίζια και Χερσώνα

  


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναγνώρισε ως ανεξάρτητα κράτη τις ουκρανικές περιφέρειες Ζαπορίζια και Χερσώνα, σύμφωνα με προεδρικά διατάγματα που δημοσιοποιήθηκαν από τις υπηρεσίες του αργά το βράδυ χθες Πέμπτη, απαραίτητο ενδιάμεσο βήμα την παραμονή της επισημοποίησης της προσάρτησής τους στη Ρωσική Ομοσπονδία.

«Διατάσσω την αναγνώριση της κρατικής κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας» των δύο περιφερειών αυτών της νότιας Ουκρανίας, αναφέρεται στα δύο διατάγματα που υπέγραψε ο κ. Πούτιν, ο οποίος ετοιμάζεται να οριστικοποιήσει αργότερα σήμερα την προσάρτησή τους στη χώρα του, όπως και αυτή των περιφερειών Ντανιέτσκ και Λουγκάνσκ (ανατολικά).

Οι 56 «Σάρισες» των πυραυλακάτων και οι σύντομες αποφάσεις για την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού

 

 

Η 7η Πυραυλάκατος του στόλου, “Υποπλοίαρχος Βλαχάκος” κατά την τελετή ονοματοδοσίας του πλοίου, ενώ ακριβώς πίσω της η Πυραυλάκατος “Υποπλοίαρχος Καραθανάσης”. Τα πλοία των “Αθανάτων” του Ελληνικού στόλου. Πηγή εικόνας: Hellasjournal


Γ.Σ HELLAS JOURNAL

Την ώρα που ο στόλος ενισχύεται αθροιστικά με 56 υπερσύγχρονες «Σάρισες» που φέρουν τα Σκάφη Κατευθυνομένων Βλημάτων τύπου Super Vita, κλάσης «Ρουσσέν», δηλαδή τους πυραύλους Exocet Block III C, της εμβέλειας των 180+ χλμ, από το οχηρό Σκαραμαγκά και την βάση των Ταχέων Σκαφών, ο πρόεδρος της Κυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε το παράθυρο της ενίσχυσης του στόλου ορθάνοιχτο.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τουρκία και Ισραήλ, ραντεβού με μίσος… H προσέγγιση δεν έχει ερείσματα όσο παραμένει στην εξουσία ο Ερντογάν

 



 ο Gatestone Institute δημοσιεύει άρθρο του Burak Bekdil με τίτλο “Τουρκία και Ισραήλ: Ραντεβού με Μίσος” (Turkey and IsraelDating with Hate) με βασικό μήνυμα ότι η προσέγγιση Τουρκίας-Ισραήλ δεν έχει ουσιαστικά ερείσματα τουλάχιστον όσο παραμένει Πρόεδρος της Τουρκίας ο Ταγίπ Ερντογάν (Erdogan).

Το Ισραήλ εξομαλύνει τις διπλωματικές του σχέσεις με μια  χώρα της οποίας ο επί δύο δεκαετίες αδιαμφισβήτητος ηγέτης της χαρακτήρισε τον Σιωνισμό ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Erdogan έχει επενδύσει πολιτικά στον αντισιωνισμό και είναι σήμερα το ίδιο εχθρικός έναντι του Ισραήλ όσο ήταν πριν 40,30,20 και 10 χρόνια, αναφέρει εισαγωγικά ο αρθρογράφος.

Τι μπορεί να πράξει η Ελλάδα αν οι Τούρκοι επιβάλλουν αποκλεισμό σε νησί

 


 Προ μηνών είχαμε αναφερθεί στο ενδεχόμενο το τουρκικό Ναυτικού να επιβάλει αποκλεισμό σε ελληνικό νησί ως ενδεχόμενο, παρότι δεν είχε υπάρξει καμία σχετική νύξη από την Άγκυρα, ούτε καν από ανεπίσημα χείλη. Αυτές τις ημέρες, όμως, με αφορμή ή ίσως εξαιτίας της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας το ενδεχόμενο αυτό μπήκε στην ατζέντα της τουρκικής δημοσιότητας. Αν κρίνουμε, μάλιστα, από το παρελθόν, οι σχετικές αναφορές ίσως είναι προαναγγελία επικείμενης ενέργειας.

Ο ναυτικός αποκλεισμός είναι μια πράξη πολέμου που ρυθμίζεται από το διεθνές δίκαιο. Συγκεκριμένα, από τη Διακήρυξη του Παρισιού σχετικά με τον Σεβασμό του Ναυτικού Δικαίου του 1856 και από τα άρθρα 1-22 της Διακήρυξης του Λονδίνου του 1909 σχετικά με τους Νόμους του Ναυτικού Πολέμου. Είναι σημαντικό να γίνει διάκριση ανάμεσα στον αποκλεισμό και στο εμπάργκο.