Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Τα επτά αρχαία θαύματα του κόσμου ζωντανεύουν μέσα από ένα βίντεοΕΦΑΡΜΟΣΘΗΚΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΟΡΓΚΕΝΤΑΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

 

 Η Ελλάδα είχε σημαντική βιομηχανική παραγωγή μεταπολεμικά όπως αυτοκίνητα, ηλεκτρικές συσκευές, μεταλλουργία (χάλυβας, αλουμίνιο, νικέλιο κ.α.), χαρτοποιία, κλωστοϋφαντουργία, ενδύματα, κεραμικά, έπιπλα, δομικά υλικά (τσιμέντα, είδη υγιεινής, σωλήνες κ.α.), διυλιστήρια, πλαστικά, φάρμακα, χημικά, αγροεφόδια (λιπάσματα κ.α.) και βέβαια ναυπηγεία.

Του Παναγιώτη Χατζηπλή

Με την μεταπολίτευση και ειδικά μετά την είσοδο στην ΕΕ μειώθηκαν οι επενδύσεις και μετατράπηκε σε μια οικονομία κατανάλωσης με αύξηση των χρεών και των ελλειμάτων (Πηγή «Ο Πλούτος της Ελλάδας, Η Ελληνική Οικονομία από τους Βαλκανικούς Πολέμους μέχρι Σήμερα», Κώστας Κωστής, 2018 σελ 438)

Ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πρόγραμμα State Partnership των ΗΠΑ


Την ανακοίνωση του Αμερικανικού Πενταγώνου για την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πρόγραμμα State Partnership Program και τη συνεργασία μεταξύ της Εθνικής Φρουράς Κύπρου και της Εθνικής Φρουράς των Ηνωμένων Πολιτειών, χαιρετίζει ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χαράλαμπος Πετρίδης, με ανάρτησή του στο Twitter.

Ο κ. Πετρίδης υπογραμμίζει ότι πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας Κύπρου-ΗΠΑ.

https://www.real.gr

ΗΠΑ: Δεύτερο «χαστούκι» στην Τουρκία – Τι αναφέρει νέα τροπολογία – «μπλόκο» για την προμήθεια F-16

 Μετά την τροπολογία Μενέντεζ και δεύτερη τροπολογία βάζει επιπρόσθετα εμπόδια στην Τουρκία για την προμήθεια F-16 από τις ΗΠΑ.

Η τροπολογία -που κατατέθηκε στον Αμυντικό Προϋπολογισμό της Γερουσίας από τον Γερουσιαστή Κρις Βαν Χολεν– αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο Πρόεδρος δεν μπορεί να πουλήσει ή να εγκρίνει άδεια για την εξαγωγή νέων αεροσκαφών F-16 ή τεχνολογία αναβάθμισης ή κιτ εκσυγχρονισμού F-16 σε οποιαδήποτε αρχή, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Νόμου περί Ελέγχου Αμυντικών Εξαγωγών, στην κυβέρνηση της Τουρκίας ή σε οποιονδήποτε οργανισμό ή όργανο της Τουρκίας.

«Έως πότε η Γερμανία θα επικαλείται το προνόμιο της κρατικής ασυλίας»;

Ο Αριστομένης Συγγελάκης (Συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα), μίλησε στην εκδήλωση για τα 100 από τη γέννηση του Μανώλη Γλέζου, που έγινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δε θα μπορούσε παρά να αναφερθεί στα όσα οι Γερμανοί έκαναν στην κατοχή στην Ελλάδα και στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Παρά το γεγονός ότι επί δεκαετίες ασχολείται με αυτό το ζήτημα δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον λυγμό του όταν αναφέρθηκε στα όσα έκαναν οι Γερμανοί στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Στο βίντεο η ομιλία του.