Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Παραλήρημα Ακάρ κατά της Ελλάδας: «Δεν κάνουμε βήμα πίσω – Ναυτικό και Αεροπορία έχουν λάβει σαφείς οδηγίες»

 

 Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας στην τελετή έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στην Ακαδημία της Πολεμικής Αεροπορίας, εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας.

Ο Ακάρ ξεκίνησε την επίθεση στην Ελλάδα λέγοντας πως αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα «κακής γειτονίας» με ψέματα και προκλήσεις. «Θέλουμε να μοιράζονται τα πλούτη του Αιγαίου δίκαια στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας», είπε χαρακτηριστικά.

Βερολίνο: Η Ελλάδα δεν δεσμεύεται από την τουρκολιβυκή συμφωνία – Δύο κράτη δεν μπορούν να συνάψουν συμφωνία σε βάρος τρίτου

 


«Αρχή του διεθνούς δικαίου είναι ότι δύο κράτη δεν μπορούν να συνάψουν συμφωνία σε βάρος ενός τρίτου κράτους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά το μνημόνιο που υπέγραψαν Λιβύη και Άγκυρα για τους υδρογονάνθρακες και τόνισε ότι «εάν δύο κράτη συνάπτουν μια συμφωνία εις βάρος της Ελλάδας, τότε σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα δεν δεσμεύεται από αυτήν και υπό αυτή την έννοια δεν έχει καμία νομική επίπτωση».

Το ψευδοκράτος εκβιάζει τον ΟΗΕ: Αναγνωρίστε μας, ειδάλλως να φύγει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ

 

 

Προθεσμία ενός μήνα στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ από ψευδοκράτος: «Αναγνωρίστε τα κατεχόμενα ή φύγετε»

Τι δήλωσε ο «υπουργός εξωτερικών» Ταχσίν Ερτογρούλογου στην εφημερίδα Χουριέτ

Προθεσμία ενός μηνός στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) έδωσε το ψευδοκράτος, ζητώντας είτε να το αναγνωρίσει, είτε να αποχωρήσει. Ο «υπουργός εξωτερικών» Ταχσίν Ερτογρούλογου δήλωσε στην εφημερίδα Χουριέτ ότι αν η ΟΥΝΦΙΚΥΠ δεν συνάψει συμφωνία με το ψευδοκράτος, θα πρέπει να αποχωρήσει από τα δύο στρατόπεδά της στα κατεχόμενα.

Στα σκοπευτικά των Τούρκων Λέσβος, Χίος και Τήλος με αφορμή ελληνικές ασκήσεις

 


 

Απειλές της Άγκυρας και για την Κύπρο

Με την Αθήνα να τρέχει να προλάβει τις εξελίξεις στην Λιβύη, για ένα θέμα για το οποίο πλήθος δημοσιευμάτων υπήρχε προειδοποιώντας για το τί σενάρια μπορεί να εξελιχθούν μέσα από τις ενέργειες που μεθοδικά ετοιμάζει εδώ και μήνες, στην βορειοαφρικανική χώρα η Τουρκία, η ένταση διατηρείται στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Καθηγητής Συρίγος: Αστείο το τουρκολιβυκό σύμφωνο- Δεν είναι θέμα ερμηνείας, είναι θέμα γεωγραφίας (Βίντεο)

 


https://www.pentapostagma.gr

 ''Δεν πρόκειται να αλλάξει η στρατηγική Ερντογάν ακόμα και αν συναντηθεί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό''

Το δεύτερο βήμα του Τουρκολιβυκού μνημονίου υπέγραψαν Τουρκία και Λιβύη δηλώνει ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Άγγελος Συρίγος, στον 98,9 Alpha Radio.

Ο καθηγητής τονίζει το χάος που επικρατεί αυτή την στιγμή στην Λιβύη, με μια κυβέρνηση που ουσιαστικά δεν έχει πλέον την νομιμοποίηση να κυβερνά και τις εκλογές ποτέ να μην έρχονται. Αυτό το χάος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί η Τουρκία αλλά η χάραξη του τουρκολιβυκού μνημονίου είναι παράλογη.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Hellas Journal: Η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης δεν δικαιούται να κάνει νέες συμφωνίες

  “Σημειώνουμε ότι η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης υποχρεούται σύμφωνα με τις διατάξεις του οδικού χάρτη του Φόρουμ για τον Πολιτικό Διάλογο στη Λιβύη (LPDF) να μην εξετάζει νέες συμφωνίες που βλάπτουν τη σταθερότητα των εξωτερικών σχέσεων του λιβυκού κράτους ή του επιβάλλουν μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις”. 

Τη δήλωση αυτή έκανε στην Hellas Journal, στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Είναι φανερό ότι η αμερικανική κυβέρνηση αδειάζει κυριολεκτικά τους Τούρκους και τους Λίβυους. Η θέση του αμερικανικού υπουργείου των Εξωτερικών αναμένεται να προκαλέσει αναταράξεις και στην Τρίπολη και στην Άγκυρα.

Στο τέλος θα χάσει και την Κριμαία! Κόλαφος για Πούτιν, οι ρωσικοί χάρτες της άτακτης υποχώρησης [photos, videos]

 

 

Ουκρανοί στρατιώτες με άρμα μάχης κατά την επέλασή τους στην περιοχή του Χαρκόβου, Photo via Twitter


Aδιάψευστοι μάρτυρες της άτακτης ρωσικής οπισθοχώρησης σταανατολικά και στον Νότο της Ουκρανίας γίνονται οι χάρτες που παρουσίασε στην σημερινή του ενημέρωση το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Είναι τόσο εντυπωσιακή η προέλαση της ουκρανικής αντεπίθεσης και η επακόλουθη οπισθοχώρηση των Ρώσων που υπολογίζεται ότι μέσα σε τέσσερις ώρες οι χάρτες άλλαξαν τελείως μορφή.

Ο πρώτος χάρτης δημοσιεύθηκε στις 9πμ ώρα Ελλάδας και ο δεύτερος στις 13:00.