Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Η ΚΥΠΡΟΣ;

  

Προς τυχόν ανιστόρητους Έλληνες, βαρβάρους Τούρκους και παραχαράκτες της Ελληνικής ιστορίας, επίδοξους ολετήρες Ορθοδοξίας και Ελληνισμού.

ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Η ΚΥΠΡΟΣ;

Από Μαρία Ρ. 

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ … ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΟΛΙΓΑ, ΠΟΥ ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 34 ΑΙΩΝΕΣ.

Η Κύπρος κατοικήθηκε στα χρόνια της Νεολιθικής εποχής και οι περισσότεροι οικισμοί της ήταν διάσπαρτοι κατά μήκος των ακτών. Ο εξελληνισμός (αρχαίος ελληνικός αποικισμός) ξεκίνησε περίπου το 1400 π.Χ. με την άφιξη των πρώτων Μυκηναίων εμπόρων. Αργότερα (περίπου το 1050 π.Χ.) το νησί κατέστη ελληνικό.                                                                                             Αυτοκρατορίες έρχονται και φεύγουν    

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ (1919-1922)


Του Ευάγγελου Γριβάκου, Αντιστρατήγου ε,α. - Νομικού

Την εποχή της μικρασιατικής εκστρατείας, η Ελληνική  Πολεμική  Αεροπορία δεν ήταν ξεχωριστός Κλάδος του Στρατεύματος, αλλά διακρίνονταν σε Ναυτική Αεροπορία (ΝΑ) και σε Στρατιωτική (ΣΑ). Η δύναμή της της ανέρχονταν σε  120 αεροσκάφη (Α/Φ), απομεινάρια του Α’ΠΠ,   εκ των οποίων τα 70 ήταν της ΝΑ  και τα υπόλοιπα 50  της ΣΑ. Το προσωπικό  ήταν σε πολύ καλό επίπεδο εκπαίδευσης και υπήρχε επάρκεια   υλικών συντήρησης. Η ΝΑ (που ποτέ δεν ανέλαβε επιχειρήσεις συνεργασίας με το Πολεμικό Ναυτικό) και η ΣΑ υπάγονταν στο Γενικό Στρατηγείο, με την Στρατιά Μ. Ασίας να έχει  τον τακτικό έλεγχο όλων των διατιθέμενων Α/Φ. Αντίθετα, η  Οθωμανική αυτοκρατορία είχε μόλις 19 απηρχαιωμένα Α/Φ γερμανικής προέλευσης και 11 ρωσικής.  

Καθηγητής του Κολούμπια «δείχνει» τις ΗΠΑ για τις εκρήξεις στον Nord Stream – Τι είπε στο Bloomberg

 

 

Οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Κολούμπια ισχυρίστηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να βρίσκονται πίσω από το σαμποτάζ του αγωγού Nord Stream, δηλώνοντας ότι πολλοί δημοσιογράφοι πιστεύουν ότι ήταν μια επίθεση που κατευθύνθηκε από την Ουάσιγκτον, αλλά δεν είναι σε θέση να την αναφέρουν.

Ο Τζέφρι Σακς, διευθυντής του Κέντρου Βιώσιμης Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, εμφανίστηκε στο Bloomberg TV τη Δευτέρα (3/10) και ρωτήθηκε για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Σεισμολόγοι στη Δανία και τη Σουηδία πριν από μια εβδομάδα δήλωσαν ότι είχαν καταγράψει δύο ισχυρές εκρήξεις κοντά στις διαρροές από τον αγωγό Nord Stream και οι εκρήξεις ήταν στο νερό, όχι κάτω από τον βυθό της θάλασσας.

Βέτο από την Βουλγαρία στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ: «Πρώτα συμφωνία ειρήνης με την Ρωσία»

 

 

Η Βουλγαρία ασκεί βέτο (για τώρα) στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αφού ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, αρνήθηκε να υπογράψει λόγω ενός συγκεκριμένου άρθρου το κείμενο δήλωσης εννέα χωρών της Ανατολικής Ευρώπης για την προσχώρηση της χώρας στην Συμμαχία.

Μάλιστα ο Βούλγαρος Πρόεδρος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ αφού πρώτα υπάρξει ειρηνευτική συμφωνία της Ουκρανίας με την Ρωσία με σαφείς όρους.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΙΩΑΝΝΗ. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

 

 

Αγιορείτες Γέροντες, λένε πως ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς είναι ο Άγιος Ιωάννης Δούκας Βατάτζης ο Ελεήμων, ο Αυτοκράτορας δηλαδή Νικαίας, ο οποίος βρέθηκε παντελώς άφθαρτος στον τάφο του στην Μικρασία, τόσο ο ίδιος, όσο και τα βασιλικά του ενδύματα! 

Όμως με τις αλώσεις των Φράγκων και των Τούρκων, χάθηκαν τα ίχνη του αγίου άφθαρτου και ολόσωμου λειψάνου, το οποίο βρίσκεται όπως φαίνεται στην Κωνσταντινούπολη, κεκρυμμένο, σε μυστικό σπήλαιο, το οποίο γνωρίζουν μόνο λίγοι κρυπτοχριστιανοί, που φυλούν το ιερό μυστικό για αιώνες, αναμένοντας την έγερση του μαρμαρωμένου!

Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΑΜΕΡΙΚΗΣ – δεκαετία 1950

Η Τουρκία θέλει να βάλει «φωτιά» στην ανατολική Μεσόγειο γιατί δεν μπορεί στο Αιγαίο: Παρά τα μηνύματα επιμένει να προσπαθεί

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά την προβολή ισχύος του Πολεμικού Ναυτικού του 2020 όταν το υποβρύχιο τύπου 214 εξαπέλυσε τορπίλη κατά στόχου επιφανείας, στα νερά της Μεσογείου. Πηγή εικόνας: Πολεμικό Ναυτικό
 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

«Παρακολουθούμε την κατάσταση, συνεχίζουμε την επιχειρησιακή μας εκπαίδευση σε Εθνικό και Συμμαχικό επίπεδο, όπως τώρα που διεξάγεται η άσκηση ΕΥΝΟΜΙΑ και έχουμε την προσοχή μας στραμμένη στην ανατολική Μεσόγειο.»

Αυτό σημειώνουν στρατιωτικές πηγές, στην ερώτηση αν υπάρχει προετοιμασία για πολύμηνη παραμονή σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και εγρήγορση από τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά κυρίως το Πολεμικό Ναυτικό.

Οι ίδιες πηγές που έχουν αναλύσει στους Επιτελείς τις εκτιμήσεις τους, βάσει πληροφοριών που φτάνουν στην Ελληνική πλευρά, είναι ότι οι Τούρκοι στο «κλειστό» Αιγαίο δεν θ’ αποτολμήσουν να κάνουν κάτι που θα προκαλέσει, τουλάχιστον πριν κάνουν βήμα στο πεδίο της Μεσογείου.

Γιατι οι Αμερικανοί δεν μπορούν να ζητούν πλέον από την Αθήνα να συμβιβαστεί στο Αιγαίο με την Τουρκία; Ο Ερντογάν δουλεύει για την… Ελλάδα! (video)

  Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν συντηρεί μία πολεμική ατμόσφαιρά εναντίον της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, γνωρίζοντας δύο βασικά πράγματα:

Πρώτον, ότι δεν δικαιούται κανένα ελληνικό νησί και ότι οι ισχυρισμοί του, ότι του ανήκουν, αποτελούν αρρωστημένες φαντασιώσεις του, και

Δεύτερον, ότι το ΝΑΤΟ και ειδικά οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα του επιτρέψουν να ανάψει τη φωτιά του πολέμου στο Αιγαίο Πέλαγος. Όχι επειδή έχουν επιλέξει την Ελλάδα, όπως ισχυρίζεται (και φυσικά πιστεύει), αλλά επειδή ΔΕΝ πρέπει. Και το δεν πρέπει ισχύει για τώρα, και θα ισχύσει και στο μέλλον. Οι Αμερικάνοι κάνουν λάθη, δεν είναι αθώες περιστέρες. Αλλά ποτέ δεν θα βάλουν τα χέρια τους για να βγάλουν τα μάτια τους.

Τουλάχιστον 16 γυναίκες νεκρές: Επιχειρήσεις του Λιμενικού σε Κύθηρα και Μυτιλήνη για διάσωση μεταναστών, που έστειλε η Τουρκία [video]

 


https://hellasjournal.com

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη θαλάσσια περιοχή Προβοσκίδα, ανατολικά της Λέσβου, μετά τη βύθιση λέμβου περιοχή Προβοσκίδα, ανατολικά της Λέσβου, μετά τη βύθιση λέμβου στην οποία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επέβαιναν περίπου 40 μετανάστες.

Μέχρι στιγμής διασώθηκαν εννιά άνθρωποι, ενώ τρεις εγκλωβίστηκαν σε βραχώδη, απόκρημνη περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες οι μετανάστες είχαν ξεκινήσει από την Τουρκία.

Οι έρευνες των λιμενικών αρχών εκτείνονται στην ευρύτερη χερσαία περιοχή, καθώς θεωρείται πως ορισμένοι μετανάστες βρίσκονται στη ξηρά.

Προαναγγέλλει σύγκρουση ο Ακάρ – Απάντηση Δένδια

 

 

Με ένα ιδιότυπο «ανακοινωθέν» ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, κλιμάκωσε περαιτέρω την ένταση με την Ελλάδα, καθώς ανέφερε πως έχουν δοθεί δοθεί σαφείς οδηγίες στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και δεν πρόκειται να υπάρξει η παραμικρή κατανόηση για το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών. Ο κ. Ακάρ με τις πολεμοχαρείς δηλώσεις του στην Ακαδημία της Πολεμικής Αεροπορίας, προαναγγέλλει σύγκρουση αν δεν ικανοποιηθούν οι τουρκικής απαιτήσεις για τα νησιά. Σε υψηλούς τόνους πάντως η απάντηση του Νίκου Δένδια από την Πολωνία που διαμήνυσε πως η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την ίδια την ύπαρξη της.