Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Ένταση δίχως τέλος από τον Ερντογάν: Πως «διαβάζει» τις τουρκικές κινήσεις η Αθήνα

 


 Της Κατερίνας Κοκκαλιάρη

kkokkaliari@naftemporiki.gr

Αποφασισμένος να παίξει τα.. ρέστα του  είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που δεν δίστασε να προχωρήσει σε νέες προκλητικές δηλώσεις μπροστά στους ευρωπαίους ηγέτες. Στο δείπνο που έγινε για την πρώτη σύνοδο  της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας κατηγόρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, απρόκλητα την Ελλάδα ότι ανεβάζει την ένταση και ότι προκαλεί. Πρόκειται για μια συνέχεια στο blame game που εδώ και καιρό επιχειρεί η Άγκυρα, η οποία  προσπαθεί μάταια  να καλύψει τις βαριές της ευθύνες για την ραγδαία επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Καθηλώστε την Τουρκία του Ερντογάν!

 

Καταβαράρθρωση Λίρας, Χυδαία Πλέον Επιθετικότητα & Ευρωπαϊκά «χαϊδέματα»...

                              Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

         

     Θα σας ξαφνιάσω με το σημερινό μου άρθρο που αφορά στην δραματική υποτίμηση της ισοτιμία της λίρας με το δολάριο και το ευρώ, στην άκομψη και χυδαιότατα προκλητική επιθετικότητα του Προέδρου Ερντογάν στην Πατρίδα μας σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες υπερπτήσεις επανδρωμένων και μη επανδρωμένων τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο και στην τακτική των Ευρωπαίων Ηγετών αντί να παρέμβουν δυναμικά και να σταματήσουν τον κ Ερντογάν αρκούνται στο να τον «χαϊδεύουν»!... 

     Τα παραπάνω τα στηρίζω σε αδιαμφισβήτητα αριθμητικά στοιχεία και παραθέτω μια λογική και νηφάλεια ερμηνεία της στάσης των Ευρωπαίων Ηγετών που αποδίδω στην οικονομική «ξυπηρέτηση» που τους προσφέρει ο Τούρκος Πρόεδρος. 

Κυβερνητικές πηγές: Ο πρωθυπουργός δεν θα άφηνε αναπάντητες τις προκλήσεις, ο Ερντογάν έφυγε περισσότερο απομονωμένος

 

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήλθε στην Πράγα και δεν βρήκε ευήκοα ώτα στις αιτιάσεις του, ούτε στο πάνελ για την ασφάλεια, που συμμετείχε, ούτε και στις διμερείς επαφές, που είχε καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, σύμφωνα με πληροφορίες, από την ελληνική πλευρά.

Το κλίμα που εισέπραξε από τους συνομιλητές του ήταν η σύσταση να σταματήσει τη συγκεκριμένη τακτική και να ακολουθήσει τον δρόμο του διαλόγου επί τη βάσει του Διεθνούς Δικαίου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Ήταν σε γνώση της ελληνικής αποστολής πως είχε ζητήσει να πάρει τον λόγο κατά την διάρκεια του δείπνου. Κατά την παρέμβαση του εμφανίστηκε αρνητικός ως προς τους χειρισμούς της ΕΕ έναντι της Τουρκίας και ως μη είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις επετέθη κατά της Ελλάδος.