Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

Οι «αρχές» του Φόρειν ΄Οφις που δεν σταμάτησαν την δεύτερη τουρκική εισβολή!

 

 

γράφει η Φανούλα Αργυρού*

Συγχώρεση από τον Θεό!

Έχω γράψει για την ομολογία του τότε Υπ. Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέιμς Κάλλαχαν στην Επιτροπή του Βρετανικού Κοινοβουλίου -που ερεύνησε γιατί το ΗΒ ως εγγυήτρια δεν σταμάτησε τις εισβολές – για τις πραγματικές προθέσεις τους να προχωρήσουν με την εισβολή.  O Κάλλαχαν παραδέχθηκε ότι συμμερίστηκαν τις τουρκικές θέσεις ότι το Σύνταγμα είχε καταρρεύσει το 1963/64 και έπρεπε να αλλάξει το στάτους κβο της Κυπριακής Δημοκρατίας… χρησιμοποίησαν το αδικαιολόγητο ότι και επειδή οι ΗΠΑ δεν θα ανελάμβαναν δράση έτσι δεν μπορούσαν ούτε οι ίδιοι κτλ.   (Βλέπε άρθρο Φ.Α. στη «Σ» 10/9/2015 «Οι πραγματικές προθέσεις του Λονδίνου».)

Τα..." αυτοκρατορικά " αυτογκόλ στην Πράγα !

 

 

Άλλη μια αποτυχημένη εμφάνιση του Τούρκου Προέδρου σε διεθνή πολιτική σκηνή, αναδεικνύει τα αδιέξοδα της περίφημης «τουρκικής διπλωματίας»

H παρουσία του Ταγίπ Ερντογάν στην άτυπη σύνοδο ηγετών στην Πράγα είχε μια γεύση από…οικογενειακές ιστορίες. Θύμιζε πολύ τα ζευγάρια εκείνα που ενώ είναι φανερό ότι αδυνατούν να συνυπάρξουν, εντούτοις «ζουν» κάτω από την ίδια στέγη για τα…μάτια του κόσμου και κάποιες κοινωνικές συμβάσεις!!

Για άλλα μια φορά κατέστη ευκρινές ότι Ερντογάν (τουλάχιστον έτσι όπως έχει αποφασίσει να πολιτεύεται και να κινείται) και Δύση, είναι δυο κόσμοι σε παράλληλη τροχιά. Το ζήτημα είναι να μην βρεθούν σε τροχιά σύγκρουσης. Και ίσως αυτός είναι ο βασικός λόγος και η «κοινωνική σύμβαση» που υποχρεώνει ΕΕ και Δύση να θέλουν να κρατήσουν την Τουρκία στη δυτική επιρροή, ιδίως στην παρούσα συγκυρία που διακυβεύονται πολλά και μέσω ανατροπών τείνουν να διαμορφωθούν νέες γεωστρατηγικές ισορροπίες.

Η Ελλάδα πρέπει να διώξει όσες ΜΚΟ δρουν στο Αιγαίο και τον Έβρο και προάγουν την τουρκική προπαγάνδα. Τώρα είναι η ώρα της λύσης…

 File Photo: Σωσσίβια προσφύγων και μεταναστών επιπλέουν σε παραλία της Μυτιλήνης, Λέσβος, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ), η οποία υποτίθεται ότι δρα στο Αιγαίο για να βοηθά άμοιρους πρόσφυγες και μετανάστες, με θράσος απαντά στο εξής μήνυμα του Πρωθυπουργού της Ελλάδας:

Η Ελλάδα ουδέποτε προκαλεί, απαντά όμως πάντα με αυτοπεποίθηση, όταν προκαλείται. Αισθανόμαστε απόλυτη αυτοπεποίθηση και τη βεβαιότητα ότι έχουμε το δίκιο και το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας. Κλείνουμε όλα τα παράθυρα σε κάθε πρόκληση, αφήνουμε ανοιχτή την πόρτα του διαλόγου.

Παίρνει αμάσητους τους ισχυρισμούς της κατοχικής Τουρκίας και τους δημοσιοποιεί γράφοντας στον κ. Μητσοτάκη:

Πρέπει να αποτραπεί μια τουρκική επίθεση έναντι των ελληνικών νησιών: Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου από τις ΗΠΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Τετραμερής Αεροναυτική Άσκηση με την επωνυμία «EUNOMIA 3-22», που πραγματοποιήθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο της Συντονισμένης Τετραμερούς Πρωτοβουλίας QUAD Ελλάδος, Γαλλίας, Ιταλίας και Κύπρου. Φωτογραφία Πολεμικό Ναυτικό


 Η ιστοσελίδα The National Interest  υπό τον τίτλο «This Could Be How Turkey Attacks Greece in 2023»(Κάπως έτσι θα μπορούσε να επιτεθεί η Τουρκία εναντίον της Ελλάδα το 2023ς) κρούει τον κώδυνα του κινδύνου για την πιθανότητα τουρκικής επίθεσης εναντίον των νησιών του Αιγαίου.

Υπότιτλος:  «Ο Ερντογάν χρειάζεται μία δικαιολογία είτε για να αναβάλει τις εκλογές ή για να παρασύρει τους Τούρκους στον εθνικισμό. Η σύγκρουση με την Ελλάδα ικανοποιεί και τα δύο».

Το περιοδικό  (6/10) δημοσιεύει άρθρο του Michael Rubin σχετικά με το ενδεχόμενο, ο Ταγίπ Ερντογάν (Erdogan), ο οποίος χαρακτηρίζεται αντιδημοκρατικός και κυνικός ηγέτης, να προσπαθήσει να αναβάλει τις εκλογές στην Τουρκία, το 2023, προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία.