Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Υπερπτήση τουρκικού UAV πάνω από την Κανδελιούσσα

 


 Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε, σήμερα, Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στις 09:13, πάνω την Κανδελιούσσα, στα 19.000 πόδια.

Το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια (Ελληνική...) τακτική!

Γιάννης Μάζης: Το βράδυ που θα έρθει η Τουρκία, θα γίνει μακριά νύχτα θανάτου γι αυτήν

 


Γιάννης Μάζης: Τ
ο βράδυ που θα έρθει η Τουρκία, θα γίνει μακριά νύχτα θανάτου γι αυτήν. Έχω επιφυλάξεις για την αντίληψη των πολιτικών σχετικά με το μέγεθος του τουρκικού κινδύνου και τις σωστές αντιδράσεις τους. Υβριδικές απειλές στο εσωτερικό της Ελλάδας, από πέμπτη φάλαγγα, οργανώνει η Τουρκία.

Ό,τι και να λένε οι Αμερικάνοι, ο αγωγός EastMed είναι πιο αναγκαίος από ποτέ: Το έργο είναι τεχνικά εφικτό και οικονομικά βιώσιμο

 

FILE PHOTO: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον (πρώην) πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου (Benjamin Netanyahu), κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ μετά την υπογραφή Διακυβερνητικής Συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed, στο Ζάππειο, Αθήνα, Πέμπτη 02 Ιανουαρίου 2020. AΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας


 Tου ΜΙΧΑΛΗ ΨΥΛΟΥ, Ναυτεμπορική

«Ανάγκα και θεοί πείθονται» ή «ανάγκα δ` ουδέ θεοί μάχονται»: Ο αρχαίος λυρικός ποιητής Σιμωνίδης ο Κείος δεν θα μπορούσε να περιγράψει καλύτερα την ιστορική συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα σε δύο εχθρούς-το Ισραήλ και τον Λίβανο, για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η ανάγκη για εκμετάλλευση των τεράστιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών, παραμέρισε εχθρότητες δεκαετιών. Πρόκειται βέβαια απλώς για μια ενεργειακή συμμαχία μεταξύ δύο χωρών που τεχνικά εξακολουθούν να βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση. (Η ανακωχή που υπογράφηκε το 2006 επέβαλε απλά μια κατάπαυση του πυρός και δεν συνιστά συνθήκη ειρήνης).

Άσκηση – μήνυμα για την αμερικανική παρουσία στην Θράκη και δόγμα χαλύβδινης γροθιάς: «Ο Εβρος δεν πέφτει» [photos]

  ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ HELLAS JOURNAL

Τι κι αν στις Βρυξέλλες τα χαμόγελα του Χουλουσί Ακάρ περίσσευαν κατά το τετ α τετ που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόϊντ Όστιν.

Aυτό άλλωστε προστάζει η διπλωματία και η πολιτική αβρότητα.

Ωστόσο σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας, με πρώτο τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν εδώ και μεγάλο διάστημα κατηγορούν τις Ηνωμένες Πολιτείες για μια σειρά θεμάτων, με τα περισσότερα εξ αυτών να αφορούν τις σχέσεις ΗΠΑ– Ελλάδας.

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΛΥΚΑ. Η ΘΡΥΛΙΚΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ


 του Αντιναυάρχου ε.α. Δρα Στυλιανού Πολίτη 

Σύνοψις

Η Καλλιόπη Λύκα, που ονομάσθηκε από το Βασιλέα Γεώργιο, «Μάνα του Στρατιώτη», υπήρξε το πρότυπο της σύγχρονης Ελληνίδας. Σύζυγος ήρωα, μητέρα ήρωα, στοργική νοσοκόμα στο πλευρό του τραυματία και λέαινα στη μάχη! Σε ολόκληρη τη ζωή της συμμετείχε ενεργά σε όλους τους Εθνικούς Αγώνες και προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες απόλυτα αφοσιωμένη στο Ιερό Καθήκον. Το Ελληνικό Κράτος δυστυχώς όχι μόνο δεν τίμησε όπως θα έπρεπε την προσφορά της, αλλά της αρνήθηκε ακόμα και την νοσοκομειακή φροντίδα στο στρατιωτικό νοσοκομείο όταν αυτή τη χρειάσθηκε.