Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Κηρύξαμε πόλεμο;

 


Αναρτήθηκε από το Στρατηγό εα κ. Αθαν. Καραντζίκο

Με εντολή πρωθυπουργού διεργασίες για σύναψη διακρατικής συμφωνίας με τη Γερμανία με επίκεντρο τα εξοπλιστικά του Στρατού Ξηράς

 

 Πυρετώδεις είναι οι εργασίες σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων ανάμεσα στην ελληνική και τη γερμανική πλευρά ώστε κατά την επίσημη επίσκεψη του Γερμανού καγκελάριου στη χώρα μας να ανακοινωθεί η διακρατική συμφωνία με επίκεντρο τα εξοπλιστικά προγράμματα του Στρατού Ξηράς. Σύμφωνα με πληροφορίες προωθείται το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των 183 αρμάτων μάχης Leopard 2 και 190 αρμάτων Leopard 1 A5 ενώ η μερίδα του λέοντος καταλαμβάνεται από τα νέα υπερσύγχρονα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) Lynx KF-41 (συνολικώς προβλέπεται η απόκτηση 205 νέων ΤΟΜΑ).

Το τελικό κόστος εκτιμάται στα 3.5 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ η εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο είναι και τα δυο προγράμματα να προχωρήσουν άμεσα.

Σαπίζουμε ταχέως…

 

Ἡ ἄρρωστη κοινωνία καί ἡ διάλυσις τῆς συνοχῆς – Ἡ ἄνθησις τοῦ ἐγκλήματος, ἡ παρακμή τῆς οἰκογενείας καί ἡ ἀπουσία τῆς Πολιτείας – Οἱ μπράβοι, οἱ παιδεραστές καί οἱ χούλιγκανς

ΠΩΣ ἔχει «ἐξελιχθεῖ» ἔτσι ἡ κοινωνία μας; Ποῦ ὁδηγούμεθα; Πόσο βαθειά εἶναι ἡ σῆψις πού ἔχει ἐμφιλοχωρήσει σέ ὁλόκληρη τήν διαστρωμάτωση τῆς ἑλληνικῆς δημοσίας ζωῆς; Καθημερινῶς σχεδόν διαβάζουμε ἤ ἀκοῦμε τίς εἰδήσεις καί ἀποστρέφουμε τό πρόσωπο μέ βδελυγμία. Τελευταῖο, ἀλλά δυστυχῶς ὄχι μοναδικό, τό περιστατικό τοῦ ἐπιχειρηματίου ὁ ὁποῖος βίαζε καί ἐξέδιδε 12χρονη. Εὐλόγως ἀντιδροῦν οἱ Ἕλληνες, ἄν καί κακῶς –κάκιστα, τά κόμματα ἀνάγουν τό ζήτημα σέ πεδίον μικροπολιτικῆς ἀντιπαραθέσεως. Εἶναι σύμπτωμα παρακμῆς καί αὐτό! Κανονικά θά ἔπρεπε νά ὑπάρχει σύμπνοια στήν καταδίκη τοῦ ἐγκλήματος καί συμφωνία γιά νομοθετικές ρυθμίσεις ἀποτρεπτικές γιά ἐπίδοξους ἐγκληματίες.

Φταίει ο ΟΗΕ, φταίνε κι οι Ευρωπαίοι, φταίει κι ο Χατζηπετρής… εκτός απ’ τους ηγέτες μας

 


του Σάββα Ιακωβίδη

Άβουλοι, ανεπαρκείς, μοιραίοι και τραγικοί, εκτός πραγματικότητας και πανάσχετοι με τα γεωπολιτικά συμφέροντα και τις δραματικές ανακατατάξεις στην περιοχή μας και στον κόσμο, οι ηγέτες μας ζουν στο ροζ συννεφάκι της τουρκοδιζωνικής, επειδή δεν ξέρουν, δεν θέλουν, τρέμουν ν’ αντισταθούν στον τουρκικό συσφιγκτήρα βόα. Τρέμουν να αναμέλψουν τη λέξη απελευθέρωση και να την εννοούν

Η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια και τα έωλα τουρκικά «επιχειρήματα»-

 

 

«Τα Άδικα των Εχθρών μας»

Γράφει ο  Κωνσταντίνος Κολοκούρης, Υποστράτηγος εα

Έφθασε το πλήρωμα του χρόνου όπου όλοι μας ,όλοι οι Έλληνες,  ακόμα και  όσοι  από εμάς μέχρι σήμερα  δεν το είχαν αντιληφθεί,  να υποστηρίζουν’’ ψυχή τε και σώματι’’ τα δίκαια κυριαρχικά- εθνικά  μας δικαιώματα και να  πάψουμε να υπερασπιζόμαστε τα άδικα των εχθρών μας.

Τα παραπάνω τα  αναφέρω εισαγωγικά, αφού στη συνέχεια  εν συντομία θα περιγράψω  τους λόγους για τους οποίους τα χωρικά μας ύδατα θα πρέπει να αυξηθούν και μάλιστα το ταχύτερο δυνατό, στα 12 ναυτικά μίλια, από 6 νμ που είναι σήμερα,   διότι αυτό επιτάσσει το διεθνές δίκαιο , το εθνικό μας συμφέρον και σε τελική ανάλυση το μόνο ‘’πρόβλημα’’ που θα προκύψει για την  Τουρκία, είναι η απαγόρευση στο μέλλον ακόμα και ως σκέψη της πιθανότητας διχοτόμησης του Αιγαίου.

Σε απόγνωση οι Τούρκοι: Ψάχνουν το αντίδοτο για τον Meteor των Rafale, ενώ δεν σταματούν να σκέφτονται τα υποβρύχια «Παπανικολής»

Ο πύραυλος Meteor που βρίσκεται στα δεξιά του μαχητικού Rafale της 332 Μοίρας «Γεράκι», θέτει σε κατάσταση kill το εχθρικό αεροσκάφος από απόσταση μεγαλύτερη των 180 χλμ. Πηγή εικόνας : Hellasjournal
 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ, Hellas Journal

Μέρα με τη μέρα ο τουρκικός Τύπος «βράζει» αναφερόμενος στο άνοιγμα της ψαλίδας του ισοζυγίου δυνάμεων με την Ελλάδα. Η Άγκυρα βεβαίως ανησυχεί διπλά, δίνοντας βαρύτητα στα δυο σημεία που θεωρούνται κλειδιά υπεροχής.

Το πρώτο που αναδεικνύεται καθημερινά στον Τύπο ως mega πονοκέφαλος της Τουρκίας έχει να κάνει με τα προβλήματα της TuAF, αλλά και τι είναι αυτό που κατάφεραν οι Έλληνες.

Ανεξέλεγκτος ο διεθνής ταραξίας Ερντογάν και στο μέτωπο της Λιβύης: H Toυρκία αρνήθηκε οχτώ φορές ελέγχους σε πλοία για την τήρηση του εμπάργκο

 

 

Την ασυδοσία του τουρκικού καθεστώτος αναδεικνύει με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόν. Η Αγκυρα έχει μέχρι στιγμής απορρίψει οκτώ φορές αιτήματα της επιχείρησης «Ειρήνη» για επιθεώρηση πλοίων υπό τουρκική σημαία, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Matilde A την περασμένη Δευτέρα.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπεύθυνος για τις εξωτερικές υποθέσεις, ο Πίτερ Στάνο.

«Λυπούμαστε για την άρνηση της Τουρκίας στο αίτημα της ‘Ειρήνης’ να επιθεωρήσει το εμπορικό πλοίο Matilde A. Η επιχείρηση ‘Ειρήνη’ δρα δυνάμει της απόφασης 2292 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.