Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Μετά τη φρεγάτα F-601 ΚΙΜΩΝ, κτίζεται και ο ΝΕΑΡΧΟΣ: Το Πολεμικό Ναυτικό επιστρέφει δυναμικά στο Αιγαίο και κατακτά τη Μεσόγειο

 

 Η επιβλητική ανάστροφη πλώρη της πρώτης Ελληνικής φρεγάτας Belh@rra η οποία μέσα από μια συμβολική τελετή πέρασε στην φάση του λεγόμενου δεξαμενισμού ώστε τα block που έχουν ήδη κατασκευαστεί να ενωθούν και να μετατραπεί σε ενιαίο καράβι. Πηγή: Naval Group


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ// HELLAS JOURNAL

Η ανάστροφη πλώρη της νέας Ελληνικής φρεγάτας «ΚΙΜΩΝ» δεσπόζει στη δεξαμενή του ναυπηγείου του Λοριάν στη Βρετάνη.

Η ιστορία του Πολεμικού παίρνει σύγχρονη μορφή μέσω του χάλυβα των Belh@rra.

Μετά τις ιστορικές τριήρεις της αρχαίας Ελλάδας, το θωρηκτό της νίκης «Αβέρωφ», τώρα οι φρεγάτες κλάσης «ΚΙΜΩΝ» φέρνουν ξανά στα νερά του Αρχιπελάγους και της Μεσογείου την ανάστροφη πλώρη.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ NBC. ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ !

 

 

Το NBC News συνεχίζει την προσπάθειά του να μας εξοικειώσει με την ιδέα της εμφύτευσης microchip σε ανθρώπους, προβάλλοντας ένα ρεπορτάζ το οποίο ισχυρίζεται ότι στα παιδιά θα εμφυτευθεί microchip μία μέρα «μάλλον γρήγορα παρά αργά» (‘sooner rather than later’) και ότι οι Αμερικανοί (και κατ’ επέκταση όλοι μας) θα το αποδεχθούν γιατί έτσι θα είναι τα παιδιά πιο «ασφαλή».

 

Πάντα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας αυτό που είχε πει ο Βενιαμίν Φραγκλίνος: «Όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια.» (‘Those who give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety.’ Benjamin Franklin.).

Latet anguis in herba – Ένα φίδι κρύβεται στο χορτάρι.

 Επιμέλεια αναδημοσιεύσεων με πρόσθετες πληροφορίες και σχόλια από Α. Αντωνά.

Οι ανέκαθεν προδοσίες της Τουρκίας κατά των συμμάχων … συνεχίζονται …

Αναμείνατε σύμμαχοι του ΝΑΤΟ και σε λίγο, συμφωνίες συμμαχίας με τον Πούτιν θα υπογράψει ο δόλιος σύμμαχος σας Ερντογάν.

Ο μισός φίλος είναι και μισός προδότης.

Βίκτωρ Ουγκώ

Σχετικά με πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν: «Η τύχη του κόσμου δεν πρέπει να αφεθεί στο έλεος μιας *χούφτας χωρών, που κέρδισαν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ….» ( Βαθύ  και συμβολικό το νόημα αυτής της δήλωσης και οι σύμμαχοι ας ψάξουν να το βρουν. Απωθημένα είναι γιατί δεν νίκησαν οι ΝΑΖΙ σύμμαχοι της Τουρκίας στον Β ΠΠ.)

«Η διαρκής υπονόμευση του συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας»

 

 

Οι Ηγεσίες των χωρών, υπό το βάρος ευθύνης, διαθέτουν τον απαραίτητο θεσμό για τον σχεδιασμό εξωτερικής πολιτικής, άμυνας, διαχειρίσεως κρίσεων, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας ( ΣΕΑ ).

Γράφει ο

Αντώνης Πέρπερεας*

 Κράτη σημαντικής ισχύος, οι ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία και άλλα, παρά το πλεονέκτημα ισχύος, θεωρούν αναγκαία την ύπαρξη του θεσμού αυτού, πόσο μάλλον για την χώρα μας, για σημαντικούς λόγους :