Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Οκτώβριος, μήνας τριών επισήμων εορταστικών Ιστορικών γεγονότων και όχι μόνο


 
Ημέρα Κρίσεως αν εκραγεί “βρώμικη” βόμβα: Πρόβα ρωσικού μαζικού πυρηνικού πλήγματος με ομοβροντία ICBM Yars, Sineva και Zircon!

  

Τελευταία προειδοποίηση Μόσχας σε Ουκρανία και Δύση!

Στην δημοσιότητα έδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τα πρώτα βίντεο από την άσκηση “Grom” ανακοινώνοντας ότι αυτή τη φορά διεξάγεται άσκηση για την πραγματοποίηση μαζικού πυρηνικού πλήγματος εναντίον χώρας που έχει εξαπολύσει πρώτο πυρηνικό πλήγμα κατά της Ρωσίας.

Πλάνα που μετέδωσε το στρατιωτικό ειδησεογραφικό δίκτυο Zvedza δείχνουν τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού να λέει στον Β.Πούτιν πως οι ασκήσεις αφορούν την “απάντηση με ένα μαζικό πυραυλικό πλήγμα από τις στρατηγικές δυνάμεις επίθεσης σε απάντηση ενός εχθρικού πυρηνικού πλήγματος”.

Κούρασε ο πόλεμος

 

 

Του Μιχάλη Ψύλου

psilosm@naftemporiki.gr

Μια ομάδα 30 Δημοκρατικών βουλευτών, με ανοιχτή επιστολή στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ζήτησε να αλλάξει η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών έναντι του πολέμου στην Ουκρανία και να προχωρήσει σε απευθείας διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία. Αν και οι βουλευτές αυτοί δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν, η συζήτηση για την εξεύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, έχει ξεκινήσει για τα καλά και στην Αμερική. Δεν είναι άλλωστε μόνο οι λεγόμενοι «προοδευτικοί»Δημοκρατικοί που το ζητούν:

Κάθε βρόμικη βόμβα δεν είναι μεν ατομική αλλά είναι ένα Τσέρνομπιλ: Τρομακτικές οι συνέπειες για την περιοχή που θα πέσει

File Photo Ουκρανοί ανάβουν κεριά στο Slavutich της Ουκρανίας στη μνήμη των θυμάτων από την έκρηξη στο πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ. EPA/SERGEY DOLZHENKO
 

Ο πόλεμος στην Ουκρανία κλιμακώνεται συνεχώς, αλλά και μεταλλάσεται. Το στοιχείο όμως που προκύπτει τις τελευταίες ημέρες ως ευρύτερη απειλή είναι το ενδεχόμενο χρήσης μιας βρόμικης βόμβας στο πεδίο των μαχών ή και αλλού, πιθανώς σε κατοικημένη περιοχή.

Ξεκίνησε η Ρωσία κατηγορώντας την Ουκρανία ότι ετοιμάζεται να κάνει χρήση, ενώ αντιθέτως η Ουκρανία υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία τέτοια δυνατότητα ή πρόθεση και σημειώνει ότι οι κατηγορίες των εισβολέων αποτελούν άλλοθι για τα σχέδιά τους.

Αφγανούς βετεράνους επίλεκτους καταδρομείς στρατολογεί η Wagner μέσω Ιράν: 20.000 άνεργοι κομάντο εκπαιδευμένοι απ’ τις ΗΠΑ

 


 Άνεργοι βετεράνοι του επίλεκτου Σώματος Καταδρομών του Εθνικού Στρατού του Αφγανιστάν, που είχαν εκπαιδευθεί από τους Αμερικανούς οι οποίοι εγκαταλείφθηκαν από τους Αμερικανούς και τους δυτικούς συμμάχους τους όταν η χώρα έπεσε στα χέρια των Ταλιμπάν πέρυσι,  δηλώνουν ότι έχουν έρθει σε επαφή με προσφορές να ενταχθούν στον ρωσικό στρατό για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Kαι η Τεχεράνη φαίνεται να έχει τη δική της εργολαβία για την στρατολόγηση πρώην κομάντο που έφτασαν στο Ιράν μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν. Ή όλη επιχείρηση, σε Ιράν και Αφγανιστάν, φέρει την σφραγίδα της διαβόητης Wagner.

Πολλές αφγανικές στρατιωτικές πηγές και πηγές ασφαλείας λένε ότι η εκπαιδευμένη από τις ΗΠΑ δύναμη ελαφρού πεζικού, η οποία πολέμησε μαζί με τις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ και άλλες συμμαχικές δυνάμεις για σχεδόν 20 χρόνια, θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά που χρειάζεται η Ρωσία στο ουκρανικό πεδίο μάχης.

Ο «άρχων» της Νέας ΤάξηςΟι στίχοι αυτού του τραγουδιού αποτελούν μια προσέγγιση των πεπραγμένων της ελίτ που νομίζει ότι κυβερνά τον κόσμο. Λέω νομίζει, γιατί στην πραγματικότητα, ο Θεός είναι αυτός που ελέγχει τα πάντα και όποιος προσπαθεί να Τον πολεμήσει, συντρίβεται. Αναφέρεται δε, σε κάθε «άρχοντα» με πολιτική, ιατρική, κοινωνική ή άλλη θέση που καταχράται την εμπιστοσύνη του απλού λαού διατελώντας ξένα, για την Ορθοδοξία και το Έθνος μας, συμφέροντα. Σύνθεση-Ερμηνεία: Ελευθερία Μεταξά Στίχοι: Ευαγγελία Κ. Λάππα