Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

  


Τα παρακάτω λόγια που ειπώθηκαν για την ηρωική ελληνική ψυχή και διάνοια και δεν έχουν καμία σχέση και δεν αφορούν τους Έλληνες προσκυνημένους, προδότες και ξεπουλημένους που φέρουν απλά κάποιο ελληνικό όνομα.
Οι σύγχρονοι εφιάλτες κυβέρνησαν και κυβερνούν τα τελευταία χρόνια την Πατρίδα μας δίνοντας γη και ύδωρ φτάνει να ανεβούν ακόμη ένα σκαλοπάτι εξουσίας.
 

Η ελληνική ψυχή δε χάθηκε…
Υπήρχε και θα υπάρχει και όποιος κάνει το λάθος να παίξει με την Θράκη, την Μακεδονία, Την Ήπειρο, το Αιγαίο, θα δοκιμάσει για άλλη μια φορά την ηρωική ψυχή των πραγματικών Ελλήνων

ΑΝΤ. ΠΕΓΙΕ

H Βρετανία παραδέχεται ότι δεν έχει… μπέσα: Ο Μπεν Γουάλας επιβεβαιώνει ότι συζητά με την Τουρκία για τα Eurofighter και μελετά τα drones της

 

 

Στην επιβεβαίωση των συνομιλιών μεταξύ Άγκυρας-Λονδίνου για αγορά βρετανικών αεροσκαφών Eurofighters εκ μέρους της Τουρκίας προέβη ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Μπεν Γουάλας, ο οποίος βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Μιλώντας στο CNNTurk, ο Μπεν Γουάλας ανέφερε ότι «ανταλλάσσουμε πληροφορίες για τα Eurofighters, μιλάμε για μελλοντικές επενδύσεις, αλλά ας μην κάνουμε εικασίες σχετικά με την τουρκική πολεμική αεροπορία και τη δική μας. Νομίζω ότι αυτά είναι από τα καλύτερα τζετ στον κόσμο. Για παράδειγμα, αν θέλετε, μπορείτε να τοποθετήσετε ακόμη και τουρκικούς πυραύλους σε αυτά (Eurofighters)», σημειώνοντας ότι είναι πολύ καλοί φίλοι με τον Τούρκο υπουργό Ακάρ.

Καθησυχαστικά μηνύματα από Ισραήλ για την προσέγγιση με Τουρκία

  Το Ισραήλ συνεχίζει να υποστηρίζει τα σχήματα της  τριμερούς συνεργασίας η τα σχήματα 3+1 

Νίκος Μελέτης

Καθησυχαστικά μηνύματα ότι οι σχέσεις του Ισραήλ με την Ελλάδα είναι στρατηγικού χαρακτήρα και δεν επηρεάζονται ούτε από την προσέγγιση της χώρας με την Τουρκία ούτε με ενδεχόμενη κυβερνητική αλλαγή στο Ισραήλ μετά τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου, έστειλε ισραηλινή πηγή σε συνάντηση με Έλληνες δημοσιογράφους.

Οι ελληνοϊσραηλινές σχέσεις έχουν στρατηγικό χαρακτήρα και υπάρχει μια σημαντική εμβάθυνση  των δεσμών των  δυο λαών και της κοινωνίας των πολιτών  επεσήμανε  ίδια πηγή, τονίζοντας ότι η σχέση αυτή δίνει στο Ισραήλ το στρατηγικό βάθος το οποίο έχει ανάγκη   και το οποίο αποτυπώνεται με τη διεξαγωγή ασκήσεων και τη στενή  συνεργασία σε θέματα ανταλλαγής πληροφοριών και εξαγωγής αμυντικού υλικού.

Μήνυμα στην Άγκυρα και το ψευδοκράτος: Η πτήση των F-22 Raptor από τη Σούδα που έκανε κουρελόχαρτο την τουρκική αντί-notam [photo]

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ, HELLAS JOURNAL

Τα αμερικανικά μαχητικά F-22 Raptor πέταξαν πάνω από την Κύπρο και θα το επαναλάβουν. Είτε σ’ αυτή τη διμερή άσκηση, είτε οποιαδήποτε άλλη στιγμή το απαιτεί η στρατηγική σχέση που χτίζεται ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και τη Λευκωσία.

Τ’ αμερικανικά «αρπακτικά» που έφτιαξαν για ένα 15θήμερο τη δική τους «φωλιά» στην αεροπορική βάση της Σούδας, έφτασαν μέχρι τη Μεγαλόνησο και εκεί προχώρησαν σε πτήσεις ακόμη και πάνω από την κατεχόμενη Καρπασία, όσο κι αν φώναξαν οι Τούρκοι.

Η πτήση της 4τράδας των F-22 Raptor δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία. Ήταν μια πτήση επίδειξης αεροπορικής υπεροχής με τα «απόρρητα» μαχητικά των ΗΠΑ στην περιοχή της Μεσογείου.

Ουκρανία: Η διείσδυση της Ουνίας και η ορθόδοξη αντίσταση της “Μικράς Ρωσίας”

 


 Η επέκταση του Μεγάλου Δουκάτου της Λιθουανίας συμπεριέλαβε, από τις αρχές του 14ου αιώνα, στα όριά του το μέγιστο μέρος από την σημερινή Ουκρανία –πλην βεβαίως της Κριμαίας που ανήκε στο Ταταρικό Χανάτο– της Λευκορωσίας, αλλά και της βορειοδυτικής Ρωσίας. Εντός της επικράτειάς του, οι ανατολικοί Σλάβοι απολάμβαναν σχετική ελευθερία, ενώ τα μέλη της ηγεμονικής τάξης του κράτους ήταν ακόμη παγανιστές. 

Ωστόσο, μετά το 1385, και τη σύναψη της «Ένωσης της Kreva» μεταξύ του Βασιλείου της Πολωνίας και του Μεγάλου Δουκάτου της Λιθουανίας, η καθολική διείσδυση γίνεται εντονότερη. Η κυρίαρχη καθολική μοναρχία άρχισε να ασκεί πολιτιστική, πολιτική και οικονομική πίεση στους μη Καθολικούς Ρώσους και Λιθουανούς ευγενείς, για να τους αναγκάσει να αποδεχτούν τα πολωνικά έθιμα και ήθη και, κυρίως, τον καθολικισμό.