Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Επίθεση στην Σεβαστούπολη με ταχύπλοα drones: Θα μπορούσε να συμβεί και στο Αιγαίο;

 

Η επίθεση των Ουκρανών στο ναύσταθμο  του ρωσικού Ναυτικού της Σεβαστούπολη μπορεί να χαρακτηριστεί ως ιστορικής σημασίας, καθώς ήταν η πρώτη που πραγματοποιήθηκε με μη επανδρωμένα ταχύπλοα σκάφη (ΜΕΤΣ).

Η επίθεση μπορεί να μην είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα καθώς υπέστησαν μόνο ελαφρές ζημιές η ναυαρχίδα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας , φρεγάτα «Ναύαρχος Μακάροφ» και το ναρκαλιευτικό “Ivan Golubets”, ήταν όμως  ένα χαρακτηριστικό  παράδειγμα της νέας μορφής πολέμου που έρχεται, όχι σε μακρινά μέρη, όπως η Κριμαία αλλά στο ίδιο το Αιγαίο.

Έρχεται νέος Αττίλας! Ισραηλινός σύμβουλος: Η Άγκυρα ετοιμάζει συμφωνία με τα Κατεχόμενα στην Κύπρο στα πρότυπα Τουρκίας-Λιβύης

 

Ο Ισραηλινός ΥΠΑΜ:Δεν υπάρχει απόφαση ακόμη για πώληση IRON DOME στην Κύπρο- Γιατί ζήτησε τώρα ο Ερντογάν να τα βρει με το Ισραήλ-Η πιθανότατη εκλογή του Μ. Νετανιάχου στην χώρα μπορεί να μεταβάλει την κατάσταση υπέρ της Ελλάδος

Πραγματικά μια σοβαρή πληροφορία μας έρχεται από το Ισραήλ και αφορά τουρκικό σχέδιο για την κυπριακή ΑΟΖ, την στιγμή που η Άγκυρα επέλεξε να εξομαλύνει τις σχέσεις της με την νυν ισραηλινή κυβέρνηση.  

Γιατί η συμφωνία Ισραήλ-Λιβάνου για την οριοθέτηση ΑΟΖ δεν μπορεί να "λειτουργήσει" ως πρόκριμα για τα Ελληνοτουρκικά

  Διαφαίνεται ότι μετά τη Συμφωνία Λιβάνου-Ισραήλ για οριοθέτηση των ΑΟΖ τους  και τη θέση που πήρε ο Νασράλα, πως απομακρύνεται ο κίνδυνος αντιποίνων από τη Χεζμπολάχ προς το Ισραήλ και στρατιωτικής ανάφλεξης στη Μ. Ανατολή

"ΗΧεζμπολάχ χαρακτηρίζει τη συμφωνία Λιβάνου- Ισραήλ για την ΑΟΖ ως μια μεγάλη νίκη για τον Λίβανο", αναφέρει άρθρο τουρκικού ΜΜΕ, το οποίο συνεχίζει ως ακολούθως:

Η απώλεια της λογικής και η «τρύπα» των BMP-1 στα νησιά- Αντιστράτηγος ε.α Χ.Πουλιανίτης

 

Το τσιράκι του Ερντογάν προ των πυλών της Γερουσίας των ΗΠΑ: Ορατός ο κίνδυνος να εκλέξει τον δικό του άνθρωπο…

 

Members of the media watch Republican candidate Mehmet Oz (R) on a TV monitor as he faces off against Democratic Senate candidate for Pennsylvania John Fetterman during the candidates’ only debate in Harrisburg, Pennsylvania, USA, 25 October 2022. Fetterman, who is having lingering auditory issues after a stroke, used a TV monitor with closed captioning to process the questions. EPA,JIM LO SCALZO


 Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Υπάρχει ο κίνδυνος, για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, ένας Αμερικανός υπήκοος που διαθέτει και την τουρκική υπηκοότητα, να βρεθεί στα έδρανα της αμερικανικής Γερουσίας.

Δεν είναι κάποιος «τυχαίος» ή «όποιος-όποιος». Είναι άνθρωπος του ισλαμιστή ηγέτη της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Ο οποίος τον πλήρωνε μέσω διαφημίσεων στην τουρκική αεροπορική εταιρεία. Άλλωστε, την χρησιμοποιεί για όλες τις βρώμικες δουλειές της Προεδρίας.

Νέα προπαγάνδα Ερντογάν με φόντο τον βαλλιστικό πύραυλο: Η αντιαεροπορική ομπρέλα απάντηση στις τουρκικές πονηριές

 

 

Οι πύραυλοι Patriot είναι ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα της Ελληνικής αεράμυνας, στο οποίο η Τουρκία γύρισε την πλάτη της και το έχασε από το γινάτι του Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος στράφηκε στη συνέχεια στους S-400. Πηγή εικόνας: Πολεμική Αεροπορία 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ, HELLAS JOURNAL

Στο εθνικιστικό ύφος συνεχίζει να επενδύει ο Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την επέτειο των 99 ετών από την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας.

Ο Τούρκος ισλαμιστής πρόεδρος εμφάνισε και πάλι την Ελλάδα ως εχθρό της Τουρκίας, η οποία δρα καθ’ υπόδειξη της Δύσης, ενώ δεν παρέλειψε να θυμηθεί τα «σύνορα της καρδιάς του». Και με σαφήνεια προχώρησε σε ευθεία απειλή σημειώνοντας ότι έρχονται κι άλλα μετά τη δοκιμαστική εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου.

«82 χρόνια από το Έπος η Ελλάδα διευκολύνει τη τουρκική στρατηγική με προκλητική μείωση του στρατιωτικού αποτυπώματος των νήσων»!Κ.Χρηστίδης 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940-Χρόνια Πολλά Ελλάδα

Μείωση στρατιωτικού αποτυπώματος ή ενίσχυση νήσων;

Γράφει ο  ΚΟΣΜΑΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

Επίτιμος Α/ΓΕΝ

Με την  ευκαιρία της επετείου της μεγάλης αυτής ημέρας έχουμε το δικαίωμα να υπερηφανευόμαστε και την ιερή υποχρέωση να γονατίσουμε με ευλάβεια, στρέφοντας τη σκέψη μας «προς δόξα, τιμήν και μνήμην αιωνίαν» των ηρωϊκών νεκρών και αγνοουμένων, που με το αίμα τους και την αυταπάρνησή τους έγραψαν το Έπος του 40.