Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Γιατί οι ΗΠΑ δεν θέλουν την Ελλάδα πυραυλική δύναμη

  

01

 Η στάση των ΗΠΑ έναντι της Ελλάδας και της Τουρκίας θυμίζει επικίνδυνα τον τρόπο που αντιμετωπίζουν το Ισραήλ και τις πετρελαιομοναρχίες του Κόλπου, που και το μεν και οι δε είναι σύμμαχοί τους. Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ και το Κατάρ αποτελούν μακράν τον καλύτερο πελάτη των αμερικανικών εταιρειών αεροδιαστημικού και πολεμικού υλικού.

Ήταν αυτοί που κράτησαν ζωντανή την αμερικανική πολεμική βιομηχανία στα “πέτρινα χρόνια” μετά την εισβολή στο Αφγανιστάν και τον εγκλωβισμό των ΗΠΑ στον “Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας”. Εντούτοις, οι Αμερικανοί προσφέρουν στις χώρες αυτές μόνο τα οπλικά συστήματα που δεν ενοχλούν το Ισραήλ.

Επιτέλους, έφτασε η ώρα της τιμωρίας των μπράβων του Ερντογάν: ΔΕΝ πουλήθηκε στους Τούρκους η Δικαιοσύνη των ΗΠΑ (video)


File Photo: Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν έχει βγει από το προεδρικό αυτοκίνητο και ετοιμάζεται να εισέλθει στην πρεσβευτική κατοικία. Δευτερόλεπτα πριν είχε δώσει την εντολή για το κτύπημα. Φωτογραφία via You Tube, VOA


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Παρακολουθούμε αυτή την υπόθεση από τις 16 Μαϊου 2017, όταν δηλαδή σημειώθηκε η φρικτή επίθεση των ανδρών ασφαλείας του Ταγίπ Ερντογάν εναντίον διαδηλωτών κουρδικής και αρμενικής καταγωγής, που πραγματοποιούσαν ειρηνική διαμαρτυρία, στο παρκάκι ακριβώς απέναντι από την πρεσβευτική κατοικία της Τουρκίας.

Η κατοχική δύναμη έδωσε μεγάλο αγώνα από τότε, με επιφανείς Αμερικανούς νομικούς, για να κλείσει την υπόθεση. Διότι γνωρίζει πως οι συνέπειες θα είναι βαριές, εάν την χάσει. Ο Ερντογάν τηλεφώνησε πολλές φορές στον τότε πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ από τον οποίο απαίτησε να παρέμβει. Δεν γνωρίζει φαίνεται ότι η Δικαιοσύνη στην Αμερική είναι ανεξάρτητη. Δεν είναι Τουρκία, όπου ο ίδιος βγάζει και τις …ποινές, άμα λάχει!

Ανιχνεύοντας τέσσερα θεμελιακά κίνητρα της συμπεριφοράς μας

        Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος*


     Σε μια σύνθεση θεωρίας, εμπειρικών ερευνών και εμπειριών τέσσερες έννοιες, η αναγνώριση, η ανταπόκριση, η ασφάλεια και οι νέες εμπειρίες, προσφέρουν ένα χρήσιμο ερμηνευτικό πλαίσιο των κινήτρων της συμπεριφοράς μας, με την παραδοχή ότι, μολονότι διαφέρουμε ως άτομα, έχουμε τον κοινό παρονομαστής της ανθρώπινης φύσης…

Η αναγνώριση

    Η ανάγκη της αναγνώρισης ξεκινά από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας μέσα στην οικογένεια, ιδίως όταν συνυπάρχουν ένα ή περισσότερα αδέλφια ή αδελφές, συνεχίζει με περισσότερη ένταση στα παιδικά και εφηβικά χρόνια, και γίνεται σημαντικό κίνητρο συμπεριφοράς στις πιο ώριμες ηλικίες.

Τα ιστορικά Ελληνικά «ΟΧΙ» που έσωσαν την Ευρώπη

 


Τα ιστορικά Ελληνικά «ΟΧΙ»

που έσωσαν την Ευρώπη

του Πέτρου Π. Γρουμπού, Επίτιμου καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών, μέλους του ΙΗΑ.

Όλοι οι Έλληνες σήμερα με μεγάλη εθνική υπερηφάνεια και απερίγραπτο δέος εορτάσαμε την 82η επέτειο του Ιστορικού «ΟΧΙ» για το Ελληνικό Έπος του 1940. Αν και το «ΟΧΙ» του ‘40   μπορεί να είναι ένα από το πιο ισχυρό και σημασιολογικά βαρυσήμαντο στην ιστορία της χώρας, αλλά δεν είναι το μόνο. Εκτός του ιστορικού  «Μολών λαβέ» του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες υπήρξαν οι ιστορικές νίκες των Ελλήνων εναντίον των Περσών στον Μαραθώνα , στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, στην μάχη των Πλαταιών και στη ναυμαχία της Μυκάλης. 

Δρ. Ερόλ Κειμάκ: « Η Διζωνική δεν συμβιβάζεται με αρχές δημοκρατίας και ανθρώπινα δικαιώματα»


Φώτο σεμιναρίου ο Σερ Ντέιβιντ Χάνει πλαισιωμένος από τους Μιχάλη Ατταλίδη και Ερόλ Κειμάκ

γράφει η Φανούλα Αργυρού*

«Ο κατευναστής είναι αυτός που τρέφει έναν κροκόδειλο – ελπίζοντας ότι θα τον φάει τελευταίο»   WinstonChurchill

 

Το βράδυ της Δευτέρας  17 Οκτωβρίου 2022 στο πρόγραμμα του Γιάννη Καρεκλά, με τους 4 υποψήφιους για την προεδρία της ΚΔ  Νίκο Χριστοδουλίδη, Ανδρέα Μαυρογιάννη, Γιώργο Κολοκασίδη και Κωνσταντίνο Χριστοφίδη λέχθηκαν πολλές ανακρίβειες.

Το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου


 

Το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου. Η Κλιματική Αλλαγή. Η Πράσινη Ανάπτυξη. Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Φωτοβολταϊκά και Ανεμογεννήτριες). Η Σωστή Ενεργειακή Πολιτική. Η Ενεργειακή Κρίση.

Μία «Σφαιρική» Αντιμετώπιση όλων αυτών των Προβλημάτων

του Στέφανου Ε. Μπινιάρη*

Σκοπός του παρόντος Άρθρου είναι να ενημερώσει με απλό και κατανοητό τρόπο τους Έλληνες Πολίτες γύρω από τα φλέγοντα προβλήματα της παγκόσμιας κοινότητας που έχουν σχέση, με την κλιματική αλλαγή της Γης μας (σαν συνέπεια του ανθρωπογενούς φαινομένου του θερμοκηπίου), με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με την βοήθεια της πράσινης ενέργειας, δηλαδή με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας