Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Καμία σχέση! Απολύτως…

 

 

Γράφει ο Θανάσης Κ.

Υπάρχει η αίσθηση ότι η Συμφωνία Ισραήλ – Λιβάνου για την οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ τους -με κάποιο “συμβιβασμό” ανάμεσά τους- αποτελεί “πρόκριμα” για αντίστοιχη οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Αλλά δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ σχέση ανάμεσα τους!
Καμία απολύτως…
Κι αφού πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις διμερών διαφορών, δεν μπορεί η μια να αποτελέσει “προηγούμενο” για την άλλη…

Ιωάννης Μεταξάς: Ο πατέρας της νίκης του ’40

 

Αρχαία τουρκική πόλη» βάφτισαν την Λαοδίκεια οι Τούρκοι (ΒΙΝΤΕΟ)


 

«Aρχαία... τουρκική πόλη» βάφτισαν την Λαοδίκεια οι Τούρκοι που συνεχίζουν την ιστορική διαστρέβλωση σε μια προσπάθεια να αναδείξουν αρχαιολογικούς χώρους στην σημερινή επικράτεια της Τουρκίας .

Συγκεκριμένα σε βίντεο που ανέβασε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu  αναφέρει «Περισσότερα από 4.500 αντικείμενα ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων ανασκαφών στην αρχαία τουρκική πόλη της Λαοδίκειας, η οποία βρίσκεται στον Δοκιμαστικό Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO».

Τουρκοσειρές: Τέλος … μέχρι νεοτέρας!

 

Οι τουρκοσειρές τζάμπα πράγμα στις οποίες είναι εθισμένοι ορισμένοι ελληνικοί τηλεοπτικοί σταθμοί μας τέλειωσαν – τουλάχιστον για φέτος

Από συστάσεως του Παρατηρητηρίου Διαφημίσεων σε τουρκοσειρές της Ελληνικής τηλεόρασης, τον Απρίλιο του 2020, μόνο τρεις από τους επτά πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας μας υπέκυψαν στον πειρασμό του τζάμπα-πράμα μεταδίδοντας τουρκική γλώσσα, επιδεικνύοντας τουρκική σημαία και κάνοντας τουρκική προπαγάνδα μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι.

Εάν επανέλθει στην εξουσία ο Νετανιάχου θα αλλάξει τις πολιτικές που αφορούν την Ελλάδα, την Κύπρο και την κατοχική Τουρκία…

 

 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Εάν τα πραγματικά αποτελέσματα των εκλογών στο Ισραήλ, δεν διαφέρουν από τους αριθμούς των exit polls των ισραηλινών τηλεοπτικών καναλιών, τότε θα ομιλούμε για τη μεγαλύτερη επιστροφή στην πολιτική ιστορία του Ισραήλ.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θα ξαναγίνει Πρωθυπουργός του Εβραϊκού Κράτους, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, αλλά και την ανατολική Μεσόγειο, κατά την οποία η παλαιστινιακή αντίσταση δυναμώνει επικίνδυνα για το Ισραήλ.

Η κυβέρνηση του Γιαϊρ Λαπίντ θεωρείται «νεοφιλελεύθερη» για την ακροδεξιά στο Ισραήλ, η οποία και ενισχύθηκε σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις εξόδου, που έγιναν μετά τη ψηφοφορία και όταν οι ψηφοφόροι εγκατέλειπαν τις κάλπες και δεν είχαν λόγο να μην ομολογούν τις επιλογές τους.

Υπολογισμοί για 5μηνη παράταση στη “ναυμαχία” για τις τέσσερις νέες κορβέτες: Η κατάθεση του σχεδίου εξυγίανσης της Ελευσίνας και το σκάκι των μνηστήρων…

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι το πρόγραμμα απόκτησης τεσσάρων νέων κορβετών πρέπει να συνδυαστεί απαραιτήτως με την “ανάσταση” των Ελληνικών ναυπηγείων και τα πλοία αυτά να είναι κατασκευασμένα από Ελληνικά χέρια. Πηγή εικόνας: Πολεμικό Ναυτικό
 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ HELLAS JOURNAL

Το πακέτο εξυγίανσης των ναυπηγείων Ελευσίνας κατατίθεται στη δικαιοσύνη, η οποία καλείται να αποφανθεί για τη νομιμότητά του.

Τόσο οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων, που χρόνια τώρα περνούν τον δικό τους Γολγοθά, όσο και το Πολεμικό Ναυτικό, είναι υποχρεωμένοι να αναμείνουν τη γνωμοδότηση της ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, πιθανώς να χρειαστεί περίπου 5 μήνες, ίσως και λίγο παραπάνω, έως ότου αποφασίσει αν υπολογίσει κανείς και τις «τεχνικές λεπτομέρειες» που θα υπάρξουν στη συνέχεια.

Καταγγελίες για ζημιές στην Αγία Σοφία: «Ξύνουν τους τοίχους και τρώνε τα επιχρίσματα ως ευλογία - Να κηρυχθεί μνημείο εν κινδύνω»:


Η Αγία Σοφία πρέπει να κηρυχθεί μνημείο εν κινδύνω, επισήμανε ο γ.γ. της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με την εκπρόσωπο του Κέντρου Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, Berta de Sancristóbal, στην έδρα της, στο Παρίσι.

 «Η βέβηλη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί δεν είναι μόνο προσβολή προς την ιστορική αλήθεια, συνιστά μια ευθεία απειλή για το μνημείο. Η Αγία Σοφία πρέπει να κηρυχθεί μνημείο εν κινδύνω. Γι' αυτό ακριβώς ενημέρωσα την εκπρόσωπο του Κέντρου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO για τις καταστροφές που υφίσταται το μνημείο, μετά τη μετατροπή του σε τζαμί και καταγγέλλονται πια ευθέως και από θεσμούς και από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Τουρκίας.