Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

«Η Τουρκία δεν έχει ιστορία αλλά ποινικό μητρώο» Ν. Σαρρής.

 

 

(Εν συνεχεία σχετικής είδησης που δημοσίευσαν πανηγυρικά τα τουρκικά ΜΜΕ και αναδημοσίευσε η συνεργαζόμενη έγκυρη ιστοσελίδα EFENPRESS, με εύστοχο σχόλιο, προσθέτω.....)

«Aρχαία τουρκική πόλη» βάφτισαν την Λαοδίκεια οι Τούρκοι, που συνεχίζουν την ιστορική διαστρέβλωση σε μια προσπάθεια να αναδείξουν αρχαιολογικούς χώρους ως Τουρκικούς στην σημερινή επικράτεια της Τουρκίας, δηλαδή την «Ελληνική» Μικρά Ασία…                                                                                                        

Θυμο-γράφημα του Αντώνη Αντωνά.

Από Τουρκικά Μ.Μ.Ε.                                                                                                 Συγκεκριμένα σε βίντεο και σχετική «πανηγυρική» ανακοίνωση, που ανέβασε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu  και όχι μόνο, αναφέρεται «Περισσότερα από 4.500 αντικείμενα ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων ανασκαφών «στην αρχαία *τουρκική πόλη της Λαοδίκειας», η οποία βρίσκεται στον Δοκιμαστικό Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO».

Η Επιτροπή Ελληνισμού επεκτείνεται στην Ομογένεια – ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

  

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού Δρ. Ιωάννης Αμπατζόγλου περιοδεύει στις ΗΠΑ προκειμένου να ενημερώσει τους Ομογενείς μας σχετικά με τoυς σκοπούς και τις δράσεις του εθνικοπατριωτικού Σωματείου «Επιτροπή Ελληνισμού».

Οι 243 νύχτες αϋπνίας του Ταγίπ Ερντογάν: Οι δημοσκοπήσεις τον αναγκάζουν να μην κοιμάται, πάει για ιστορική ήττα…

  Τo Gatestone Institute δημοσιεύει άρθρο του Burak Bekdil για την πολιτική κατάσταση στην Τουρκία  και για αποτελέσματα δημοσκοπήσεων  με εκτιμήσεις εκλογικής δύναμης των κομμάτων.

Τίτλος του αρνητικού άρθρου για τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν: Turkey: 243 Sleepless Nights for Erdogan (Τουρκία: Οι 243 νύχτες αϋπνίας τον Ταγίπ Ερντογάν).

 Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Yöneylem, το 63% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η Τουρκία έχει «κακή διακυβέρνηση» και το 58,7% λέει ότι «δεν θα ψήφιζε ποτέ τον Ερντογάν (Erdogan)». Μόνο το 33,3% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα ψήφιζε τον Erdogan, ενώ το 55,6% δήλωσε ότι θα ψήφιζε τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης.

Η δήλωση-αίνιγμα για τους αγωγούς από τη Λιβύη στην Ελλάδα και την Αίγυπτο: Βάζει φωτιά και στον Χαφτάρ η συμφωνία με τον Ερντογάν

 

 

Του ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ, Liberal

Διευρύνεται το χάσμα στο εσωτερικό της Λιβύης με αφορμή την προσπάθεια της Τουρκίας να μετατρέψει τη χώρα σε προτεκτοράτο και να ελέγξει τους ενεργειακούς πόρους της με όχημα την κυβέρνηση Ντμεϊμπά, καθώς ευθέως ο ισχυρός άνδρας της Ανατολικής Λιβύης στρατηγός Χαφτάρ προειδοποίησε ότι αν δεν βρεθεί σύντομα λύση στο πολιτικό πρόβλημα της χώρας υπάρχει ο κίνδυνος στρατιωτικής εμπλοκής.

Μιλώντας στην πόλη Αλ Ζούφρα καταδίκασε στη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση Ντμπεϊμπά με την Άγκυρα, συγκρίνοντας την Τουρκία με την Οθωμανική Αυτοκρατορία με χαρακτηρισμούς ότι πρόκειται για μια δύναμη «οπισθοδρομική, καταπιεστική και μισητή».

Νέα πρωτιά στις Ελληνοαμερικανικές αρματομαχίες στο Πετροχώρι της Ξάνθης: Εκεί όπου η παρουσία της αστερόεσσας εξοργίζει την Άγκυρα

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ HELLAS JOURNAL

Η Ελληνοαμερικανική άσκηση«Ολυμπιακή Συνεργασία» εκνεύρισε ιδιαίτερα τη γείτονα η οποία ως γνωστό προκάλεσε με τον δικό της τρόπο, «βαφτίζοντας» τα χωριά γύρο από το Πετροχώρι της Ξάνθης ως Τουρκικά.

Το Πετροχώρι ωστόσο αποτελεί σημείο αναφοράς της Ελληνοαμερικανικής συνεργασίας η οποία αναπτύσσεται ακόμη περισσότερο. Και στα χωριά αυτά της Θράκης που η Τουρκία διαρκώς εγείρει αξιώσεις, η συνεργασία Ελλάδας και Αμερικής φαίνεται πως κρατά σε εγρήγορση την Άγκυρα.