Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Δελτίο Τύπου (Επιτροπή Ελληνισμού - ΦΛΟΡΙΝΤΑ)

  Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού Δρ. Ιωάννης Αμπατζόγλου περιοδεύει στις ΗΠΑ προκειμένου να ενημερώσει τους Ομογενείς μας σχετικά με τoυς σκοπούς και τις δράσεις του εθνικοπατριωτικού Σωματείου «Επιτροπή Ελληνισμού».

Παλαιό Φάληρο: Η ώρα του air show της Πολεμικής Αεροπορίας στον Φλοίσβο

 

 

Το Σήμερα (5/11) τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον ουρανό του Παλαιού Φαλήρου στο πλαίσιο της Γιορτής της Πολεμικής Αεροπορίας 2022.

Στον Φλοίσβο θα γίνει αεροπορική επίδειξη με τη συμμετοχή όλων των τύπων των Αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας: Των Ομάδων Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς», T-6A «Δαίδαλος» και του επετειακού αεροσκάφους Spitfire.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 8 Νοεμβρίου.

Εάν ο κ. Μενέντεζ παραμείνει πρόεδρος της Επιτροπής ο Ερντογάν θα βλέπει τα F-16, με ζωγραφισμένη την ημισέληνο, μόνο στον ύπνο του… (video)

 

 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Οι επόμενες μέρες -μέχρι και την Τρίτη- είναι εξαιρετικά σημαντικές για τα εθνικά στρατηγικά συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου. Οι ενδιάμεσες εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να επηρεάσουν καταστάσεις, ώστε να γίνουν έντονα δυσάρεστες.

Όμως, υπάρχει και μεγάλη πιθανότητα να μείνουν τα πράγματα ως έχουν και έτσι να δώσει απερίσπαστη η Ομογένεια τη μεγάλη μάχη για να σταματήσει μία δια παντός η αγορά των αμερικανικών μαχητικών F-16 στην Τουρκία.

Η πλειοψηφία των αναλυτών πιστεύει -με βάση βεβαίως τις δημοσκοπήσεις- ότι οι Δημοκρατικοί θα χάσουν τη Βουλή, ενώ υπάρχει και ένας κίνδυνος να απωλεστεί και η Γερουσία. Εάν οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίσουν τη Βουλή δεν είναι τόσο μεγάλο το κακό, όσο να χάσουν τη Γερουσία.

Νέα αλλαγή πλεύσης από την κυβέρνηση για τις κορβέτες: Θέλει να το προχωρήσει εδώ και τώρα – Ιταλοί και Γάλλοι στο παιχνίδι

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ // HELLAS JOURNAL

Νέα αλλαγή πλεύσης από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την κυβέρνηση η οποία φαίνεται πως θέλει να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς το θέμα των κορβετών, ανεξάρτητα από το τι πρόκειται να γίνει με τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ, που από όσα σημειώνουν πηγές θα προχωρήσει και αυτό.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά το αρχικό «κράτει» στο συνολικό budget του Πολεμικού Ναυτικού που αφορά τόσο τις κορβέτες όσο και τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών ΜΕΚΟ. Προ ημερών ο σύμβουλος ασφαλείας του πρωθυπουργού σε δημόσια τοποθέτησή του είπε ότι οι κορβέτες να «κλείσουν» άμεσα. Και τώρα οι πληροφορίες που φτάνουν, φανερώνουν την έντονη κινητικότητα που υπάρχει για την ενίσχυση του στόλου.

Τα παιδιά δε γεννιούνται εγκληματίες, γίνονται.

 


( Γράφει ο Θεόκλητος Ρουσάκης*)

Η συνεχής αύξηση της παραβατικότητας των ανηλίκων στην Ελλάδα έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις τόσο στον αριθμό κρουσμάτων, όσο και στα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά. Κάθε χρόνο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Αστυνομίας, εγκλείονται σε σωφρονιστικά καταστήματα κατά μέσο όρο 100 ανήλικοι κάτω των 18 ετών. Το  φαινόμενο δεν είναι πρωτόγνωρο αν σκεφτούμε ότι παιδιά με παραβατική ή και εγκληματική συμπεριφορά υπήρξαν και από το μακρινό παρελθόν αν θυμηθούμε από την Παλαιά Διαθήκη τον αδελφοκτόνο Κάιν ή τον τρόπο με τον οποίο εξαπάτησε ο Ιακώβ τον πατέρα του Ισαάκ, για να πάρει τα πρωτοτόκια που δικαιούτο ο πρωτότοκος αδελφός του Ησαύ.