Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Εκδόθηκε η NAVTEX για σεισμικές έρευνες σε Κρήτη – Πελοπόννησο

 Εκδόθηκε η NAVTEX για τις σεισμικές έρευνες για φυσικό αέριο και υδρογονάνθρακες στα δυτικά-νοτιοδυτικά της Κρήτης και στο Ιόνιο Πέλαγος, τις οποίες ανακοίνωσε χτες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως φαίνεται από τη ναυτική οδηγία που εκδόθηκε από τον σταθμό Ηρακλείου του Πολεμικού Ναυτικού, οι έρευνες θα γίνουν από το πλοίο «SANCO SWIFT» από τις 8 Νοεμβρίου και μέχρι νεωτέρας. Αντίστοιχη NAVTEX εκδόθηκε και από τον σταθμό της Κέρκυρας.

ΦΙΛΟΤΙΜΟ. ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

 


https://www.votegreece.gr/

(Αναρτήθηκε από το Στρατηγό εα κ. Αθαν. Καραντζίκο)

Δ. Τσαϊλάς: Οι ανατρεπτικές τεχνολογίες φέρνουν επανάσταση στον πόλεμο

 


 του Δημήτρη Τσαϊλά, Υποναυάρχου ε.α.

Την επόμενη δεκαετία, παντού σε όλο τον κόσμο θα έχουμε πεδία μαχών και όπου δεν θα διεξάγονται μάχες όλα θα διακανονίζονται ή καλύτερα θα επιβάλλονται με τη στρατιωτική ισχύ. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία κατέρριψε την ελπίδα για ειρήνη που υπήρχε μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Η επικρατούσα σκέψη των αυταρχικών και αναθεωρητικών κρατούντων, είναι ότι τα σύνορα δεν είναι απαραβίαστα και δεδομένα καθώς τα σύνορα και οι θαλάσσιες ζώνες μεταξύ των κρατών δεν αποτελούν χαράξεις

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

 του Πατρός Δανιήλ Γούβαλη

 

Ο Υποβιβασμός της γυναίκας

Στον αρχαίο κόσμο δεν υπήρχαν μόνο πανάκριβα τριαντάφυλλα αλλά και άσχημα αγκάθια. Εμείς κάνουμε επιλογή, δεχόμαστε τα πρώτα, απορρίπτουμε τα δεύτερα. Οι νεοπαγανιστές και οι αρχαιολάτρες θέλουν να τα βλέπουν όλα ρόδινα αλλά αυτό είναι παροδήγησις και πλάνη. Εμείς αγαπούμε την αλήθεια και οι ακροατές μας πρέπει να γνωρίσουν κάποιες αλήθειες για τον αρχαίο Ελληνικό κόσμο, αλήθειες που οι νεοπαγανιστές τις αποκρύπτουν συστηματικά.

10η Νοεμβρίου 1954. Η μυστική άφιξη του Αρχηγού της ΕΟΚΑ Διγενή στην Ελληνική Κύπρο.

Από εδώ άρχισε  η επική ιστορία του Απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ… και πέρα τελείωσε …

Ιστορικά αποσπάσματα με πρόσθετα σχόλια και πληροφορίες.

Επιμέλεια: Ομάδας εργασίας και έρευνας του ιστορικού συγγραφέα κ. Αντώνη Αντωνά.

68 χρόνια συμπληρώνοντι από την  αναχώρηση του *Τρικωμίτη Έλληνα Κυπρίου Γεώργιου Γρίβα, από Ελλάδα την 26η Οκτωβρίου. Το περιπετειώδες ταξίδι και η  άφιξη του, στην σκλαβωμένη Κύπρο την 10η Νοεμβρίου 1954. 

Η ΠΑ γιορτάζει: Δ. Καμπέρος, ο πρώτος «αετός» της Πολεμικής Αεροπορίας

 

 

Η Αντιγόνη Καμπέρου, ανιψιά του πρώτου Έλληνα στρατιωτικού αεροπόρου, διηγείται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στιγμές από τη ζωή και δράση του θρυλικού προγόνου της.

Συνέντευξη στον Βασίλη Πια

«Ο Έλληνας πρέπει να είναι περήφανος, δυνατός, εργατικός και να κρατάει το κεφάλι ψηλά στις αντιξοότητες της ζωής. Πάντα και λίγη «καλή τρέλα» δεν βλάπτει ποτέ!», μας λέει η Αντιγόνη Καμπέρου, ανιψιά του πρώτου Έλληνα στρατιωτικού αεροπόρου, του Δημήτρη Καμπέρου, όταν την συναντήσαμε με την ευκαιρία της γιορτής της Πολεμικής Αεροπορίας, δίπλα από το αεροπλάνο-αντίγραφο του θρυλικού προγόνου της στο Πολεμικό Μουσείο. Ιδιοφυής και παράτολμος ο Καμπέρος ήταν ένας μετρ των ακροβατικών ελιγμών, σε μια εποχή που το αεροπλάνο έμοιαζε περισσότερο μ’ ένα «συρματένιο πουλί».

Ενίσχυση Στόλου: Αυτή την εβδομάδα «παίζει» πάλι σενάριο για γαλλικές κορβέτες!

 


 Στο βίντεο της NAVAL Group «συμπυκνώνεται» η πορεία ναυπήγησης της πρώτης φρεγάτας FDI , όμοιας με αυτή που ήδη έχει αρχίσει να ναυπηγείται στα ναυπηγεία της Λοριάν. Είναι οι φρεγάτες που το Πολεμικό Ναυτικό ήθελε και κανένας άλλος δεν υποστήριξε ,μέχρι να προκύψει η συμφωνία AUKUS, και ο «τσακωμός» Μπάϊντεν-Μακρόν για το πρόγραμμα ναυπήγησης υποβρυχίων που έχασαν οι Γάλλοι από τους Αυστραλούς. 

Μπορεί σήμερα πολλοί και διάφοροι στην Αθήνα να εμφανίζονται ως …ένθερμοι υποστηρικτές των γαλλικών φρεγατών αλλά είναι γνωστή ιστορία ποιοι πραγματικά ήθελαν αυτές τις φρεγάτες και ποιοι τις «αμερικανικές αλουμινότρατες».

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ!

 Χρόνια πολλά στην Πολεμική μας Αεροπορία!
Στους Αγγέλους των Αιθέρων μας!
Τους Άγρυπνους φρουρούς της Πατρίδας και του Έθνους

Βήμα προς βήμα η διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα για την έρευνα του φυσικού αερίου σε Ιόνιο και Κρήτη [χάρτης, video]

 

FILE PHOTO: Θαλάσσια εξέδρα άντλησης υδρογονανδράκων. Φωτογραφία via Facebook/ExxonMobil

 Τα επόμενα βήματα στο πρόγραμμα εξερεύνησης κοιτασμάτων φυσικού αερίου της χώρας, με την πραγματοποίηση τρισδιάστατων γεωφυσικών ερευνών στο Βόρειο Ιόνιο (Block 2) και δισδιάστατων γεωφυσικών ερευνών στις παραχωρήσεις Δυτικά και Νοτιοδυτικά της Κρήτης ανακοίνωσε σήμερα (Τρίτη, 8 Νοεμβρίου), η εθνική διαχειριστική εταιρεία υδρογονανθράκων και ενεργειακών πόρων,  .

Εξειδικεύοντας τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνει:

Ενενήντα αρχηγοί κρατών συζητούν για την κλιματική κρίση: Ε και λοιπόν; Κανείς δεν αγγίζει τον… δολοφόνο

 

 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΨΥΛΟΥ, Ναυτεμπορική 

Σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων, η «Κλιματική Αλλαγή» είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη. Αλλά ο μεγαλύτερος «δολοφόνος» όλων των εποχών σε όλο τον κόσμο -τα ορυκτά καύσιμα- ζουν και βασιλεύουν.

Ενενήντα αρχηγοί κρατών και κάπου 30.000 επιστήμονες και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών συρρέουν στο Αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ για να συζητήσουν την κλιματική αλλαγή στην COP27 του ΟΗΕ.

COP27: Ο Μακρόν ζητεί “απαγόρευση” της εκμετάλλευσης του βυθού των ωκεανών

 

 Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τάχθηκε υπέρ της “απαγόρευσης κάθε εκμετάλλευσης του βυθού των ωκεανών”, μιλώντας σήμερα στην 27η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP27) που διεξάγεται στην Αίγυπτο.

“Οι ωκεανοί πρέπει να είναι βασικά ό,τι ήταν το διάστημα πριν από μερικά χρόνια: είναι ένα νέο σύνορο για τη συνεργασία και την πολυμέρεια”, δήλωσε ο Μακρόν από το βήμα της COP27 στο Σαρμ ελ Σέιχ.

Η Γαλλία, “εκπληρώνοντας τις δεσμεύσεις της”, “υποστηρίζει την απαγόρευση οποιασδήποτε εκμετάλλευσης του βυθού των ωκεανών”, πρόσθεσε. “Αναλαμβάνω αυτήν τη θέση και θα τη μεταφέρω στα διεθνή φόρα”.

“Η Σμύρνη μάνα καίγεται…” – 109 συγκλονιστικές φωτό από την Καταστροφή

 

Για τη Μικρασιατική Καταστροφή, ακόμα και η πλούσια ελληνική γλώσσα αποδεικνύεται φτωχή για να αποδώσει το μέγεθος της ανθρώπινης και εθνικής συμφοράς. Η γενοκτονία και ο ξεριζωμός του Μικρασιατικού Ελληνισμού, με κορυφαία στιγμή την τραγωδία στη Σμύρνη, είναι η μεγαλύτερη τραγωδία που βίωσε ποτέ ο τόπος και οι πληγές της ακόμα δεν έχουν κλείσει.

Τέτοιες μέρες, το 1922, το όνειρο της “Ελλάδας των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών”, που είχε διαρκέσει μόλις 39 μήνες, θα γινόταν εφιάλτης. Η καταστροφή της Σμύρνης θα σήμαινε και το τέλος του Ελληνισμού της Μικρασίας. Ένα τέλος, που πολλοί το έβλεπαν και ελάχιστοι έκαναν κάτι για να το αποτρέψουν.