Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Μεγάλη ήττα Πούτιν η εγκατάλειψη της Χερσώνας: Δεν τα κατάφερε ούτε ο στρατηγός “Αρμαγεδδών” – Τι θα συμβεί αν πάρουν την πόλη οι Ουκρανοί; [videos]

 


 H εντολή που έλαβαν σήμερα οι ρωσικές δυνάμεις να εγκαταλείψουν την δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου – εκεί που βρίσκεται η πόλη της Χερσώνας – διαγραφόταν ως προοπτική απ’ τη στιγμή που οι εισβολείς αισθάνθηκαν την πίεση της ουκρανικής αντεπίθεσης σε ολόκληρη την ομώνυμη επαρχία και μάλιστα πολύ κοντά πλέον στην ίδια την πόλη.

Την απόσυρση όλων των ρωσικών στρατευμάτων από τη δυτική όχθη του Δνείπερου διέταξε ζωντανά από την τηλεόραση σήμερα το απόγευμα  ο Υπουργός Αμύνης της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού.

Κορβέτες: «Πράσινο φως» από το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο για απόκτηση 4 πλοίων

 


 Το Πολεμικό Ναυτικό περνά στη νέα εποχή με ολοκαίνουργια πλοία - Ζητά τα χρήματα το ΓΕΝ για την απόκτηση κορβετών - Απόλυτα σύμφωνη με τις εισηγήσεις του Αρχηγού Πετράκη και η πολιτική ηγεσία - Ακολουθεί άμεσα η ενεργοποίηση της option για 4η ελληνική Belh@rra και παίρνουν αμέσως σειρά οι ΜΕΚΟ.

Καταιγιστικές αναμένεται να είναι οι εξελίξεις το αμέσως επόμενο διάστημα για την εξοπλιστική ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού, μιας και – όπως έχουμε αναφέρει – πολιτική και στρατιωτική ηγεσία έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν άμεσα τρία εξαιρετικά σημαντικά προγράμματα.

Θύμαινα: Ένας κρυμμένος παράδεισος στο Αιγαίο

 

 

της Στέλλας Σουτλόγλου, Δασκάλας Δημοτικού Σχολείου Θύμαινας

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που αγνοούν εντελώς την ύπαρξη της Θύμαινας στο χάρτη. «Θύμαινα;», «Πού βρίσκεται;», «Πώς θα πας εκεί;» είναι κάποιες μόνο από τις ερωτήσεις που μου απηύθυναν έπειτα από την απόφασή μου να υπηρετήσω ως εκπαιδευτικός στο νησί. Η αλήθεια είναι ότι, πριν ξεκινήσω να περιδιαβαίνω μέρη της πατρίδας μας με τη «βαλίτσα του αναπληρωτή», δεν την γνώριζα ούτε εγώ.

Μόλις κατά τον δεύτερο χρόνο υπηρέτησής μου σε δημόσια σχολεία, προσλήφθηκα ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός στους Φούρνους.

Κινέζος πρέσβης: Μετριοπαθής και ορθολογική η θέση της Ελλάδας για την Ανατολική Μεσόγειο

 

Είναι πάγια θέση της Κίνας ότι η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται, διαμήνυσε για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο ο πρεσβευτής της Κίνας στην Ελλάδα Σιάο Τζουντσένγκ. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα στην κινεζική πρεσβεία, ο Σιάο Τζουντσένγκ επισήμανε πως η κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα καμιάς πλευράς και εξέφρασε την ελπίδα ότι τα ενδιαφερόμενα μέρη θα επιλύσουν τις διαφορές τους μέσω διαλόγου και διαβουλεύσεων, θα απέχουν από ενέργειες που θα μπορούσαν να κλιμακώσουν εντάσεις και θα συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.