Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Ναυπηγεία Ελευσίνας πυλώνας της εθνικής αμυντικής μας βιομηχανίας μετά την εξυγίανση: Υπεγράφη η συμφωνία

Η επανεκκίνηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, μέσω της συμφωνίας που υπογράφηκε σήμερα στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εκτιμάται από την κυβέρνηση ότι ενισχύει σημαντικά τόσο την οικονομία, όσο και τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας.

Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας θα αποτελέσουν πυλώνα για την εθνική αμυντική βιομηχανία ενώ ταυτόχρονα θα δοθεί σημαντική ώθηση στην απασχόληση και την οικονομία της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αττικής.

Η κακοποίηση των παιδιών και εμείς

 


         Γράφει ο Θεόκλητος Ρουσάκης *

Μέσα από την έξαρση των ΄΄ κακών ΄΄ ειδήσεων που καθημερινά μας                                     ΄΄ βομβαρδίζουν ΄΄ τα ΜΜΕ, κρίνετε σκόπιμο να ξεχωρίσουμε αυτές τις ΄΄ κακές ειδήσεις΄΄ που αφορούν στην κακοποίηση και εκμετάλλευση των παιδιών . Ο διαχωρισμός αυτών των εγκλημάτων είναι εύλογος λόγω της ευαισθησίας που όλοι έχουμε για τα παιδιά λόγω της αδυναμίας που έχουν για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και της αθωότητας  με την οποία αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους γύρω τους.

Εξ αυτού πηγάζει και η ανάλογη αυστηρότητα των νόμων και των ποινών για όσους με οποιονδήποτε τρόπο κακοποιούν ψυχικά ή σωματικά ένα παιδί. Όταν δε η κακοποίηση αυτή γίνεται με την ανοχή ή την αδιαφορία ή την συμμετοχή ή την οργάνωση και τη μεθόδευση  των γονέων ή συγγενών του παιδιού, τότε η αγανάκτησή μας για τους δράστες  περισσεύει.

Ο Ερντογάν θέλει εδαφικό ακρωτηριασμό της Ελλάδας-Γιατί οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στη Κρήτη δεν επεκτάθηκαν ανατολικότερα;

 

Συνέντευξη στον Ανδρέα Μουντζουρούλια και στο Directus.gr παραχώρησε ο Αντιστράτηγος ε.α., κύριος Λάμπρος Τζούμης.

Δείτε:

ΨΕΡΙΜΟΣ: Η Κρήτη στηρίζει τον Πανορμίτη

 

 

«Καλημέρα σας Έλληνες αδελφοί. Εσείς που φυλάτε Θερμοπύλες. Είμαστε μαζί σας. Δημήτριος – ΚΡΗΤΗ»

Αγαπητέ Πανορμίτη,

Ο Δημήτριος μιλάει από την Κρήτη  σε όλους τους Ελληνες αδελφούς του στην Ψέριμο, αλλά σε εσένα έστειλε τα βιβλία οπότε εσύ σαν νεότερος τους αντιπροσωπεύεις. Σου υπενθυμίζει ότι φυλάτε τις Θερμοπύλες. Η παράδοση που σου μεταβιβάζει  ο Κρητικός είναι βαριά αλλά μην φοβηθείς. Έχεις την Κρήτη από πίσω σου και όχι μόνο. Έχεις τον Γιώργο, τον Βιλλ & Νίνα απο το Hampshire, τον Χάρη από την California τον Παναγιώτη από το Maryland, το Σουσάκι και όλη την Ελλάδα. Και προπαντός έχεις μαζί σου την Κρήτη.

Κατευνασμός και «σαλονάτη» συμπεριφορά απέναντι στο ανήμερο «θηρίο»…

 


 
”Τὸ δὶς ἐξαμαρτεῖν οὐκ ἀνδρὸς σοφοῦ”*, πολύ περισσότερο το… μονίμως εμμένειν στην κατευναστική Εξωτερική πολιτική μας. Αυτή που υιοθετούμε με… ‘υποτακτικό καθωσπρεπισμό’ τα πολλά τελευταία χρόνια έχοντας σαν… ‘σήμα κατατεθέν’ της αποτυχίας μας τα απολεσθέντα Ίμια”, έλεγε τις προάλλες με βροντώδη φωνή ένας προσφάτως συνταξιοδοτηθείς Σύμβουλος Δ/θμιας Εκπαίδευσης, προσκεκλημένος στο τραπέζι του Συλλόγου Καθηγητών του Σχολείου μας κατά την φθινοπωρινή έξοδό του.

Γράφει η

ΚΡΙΝΙΩ ΚΑΛΟΓΕΡΙΔΟΥ

   Δεν ήταν η πρώτη φορά που άκουγα ή διάβαζα, με αφορμή τα κακώς κείμενα στον εν λόγω τομέα (αν εξαιρέσουμε τα λίγα ‘φωτεινά διαλείμματα’ εφαρμογής της στρατηγικής της αποτροπής), επικριτικές θέσεις και απόψεις για το ‘Τίς πταίει’ εν προκειμένω. Όμως ήταν η πρώτη φορά που άκουγα να γίνεται τόσο τολμηρός συγκριτισμός στην εξέλιξη της συζήτησης για το θέμα αυτό.