Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

O Ερντογάν με την καραμέλα για τον Γκιουλέν επιτέθηκε σε ΗΠΑ και Ελλάδα: “Προστατεύουν τρομοκράτες”…

 

 O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον των ΗΠΑ αλλά και της Ελλάδας κάνοντας λόγο για τρομοκράτες.

Η προσπάθεια της Τουρκίας να ολοκληρώσει την αγορά αεροσκαφών F-16 θα ήταν «πολύ ευκολότερη» εάν οι Ρεπουμπλικάνοι καταλήξουν να ελέγχουν την αμερικανική Γερουσία, φέρεται να δήλωσε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με αναφορές στο Anadolu και άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τις οποίες αναμεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

«Ελπίζω ότι ο επόμενος μήνας θα είναι γεμάτος με κάποια καλά νέα και θα προχωρήσουμε προς μία πολύ θετική κατεύθυνση για το θέμα των F-16», φέρεται να δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια πτήσης από το Ουζμπεκιστάν.

«Εάν οι Ρεπουμπλικάνοι διεκδικήσουν τις λίγες έδρες που χρειάζονται στη Γερουσία, τα πράγματα θα είναι πολύ ευκολότερα για εμάς».

H Ευρώπη αναγνωρίζει μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία

 

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απορρίπτει τις δηλώσεις που έγιναν από την Τουρκία «σχετικά με την αποδοχή της τουρκοκυπριακής αποσχιστικής οντότητας, της λεγόμενης, διεθνώς μη αναγνωρισμένης, "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου", ως παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών», ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για τις Εξωτερικές Υποθέσεις, Πίτερ Στάνο.

O κ. Στάνο προσέθεσε ότι «η απόφαση αυτή, η οποία εκκρεμεί προς επικύρωση από τα μέλη του Οργανισμού, είναι λυπηρή και έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι αρκετά μέλη του Οργανισμού εξέφρασαν ισχυρή υποστήριξη στην αρχή της εδαφικής ακεραιότητας και στη Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών» .

Ένας Μενέντεζ, που έγιναν δυο! Κι ένας ΤούρκΟζ, που η Ομογένεια “έσβησε”, έδωσαν “αέρα” στην Ελλάδα και την Κύπρο μας…

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ τζούνιορ με τη σύζυγο του, τον Τάσο Ζαμπά και τη σύζυγό του σάρον. Φωτογραφία Hellas Journal
 

Του ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ* – Νέα Υόρκη

Λίγοι γνωρίζουν με ακρίβεια τι και πώς κινείται η Ομογένεια και τα λόμπι μας στην Washington D.C.. Ακόμη κι εμείς, εδώ στη Νέα Υόρκη, τους βλέπουμε, τους χαιρόμαστε και χαιρόμαστε, που κάποιοι δικοί μας άνθρωποι κρατάνε τα σύνορα της Ελλάδας και της Κύπρου ακόμη ζωνταντά.

Ειδικά σε μια περίοδο που ο χιλιοπληγωμένος Ερντογάν ψάχνει εναγωνίως συμμάχους και παράλληλα προκαλεί, με στόχο να στρέψει τα φώτα όπουδήποτε αλλού εκτός από την αλήθεια: ότι δηλαδή χάνει. Εκτός φυσικά κι αν…!

Η αχίλλειος πτέρνα του Ελληνισμού είναι ο διχασμός: Η Ελλάδα δημιουργεί η ίδια τις εξελίξεις, όχι πια η Τουρκία

  

Του Κωνσταντίνου Παΐδα* 

Η Ιστορία ενίοτε διαμορφώνεται από τυχαία και απρόβλεπτα γεγονότα. Ωστόσο, κατά κανόνα, κάθε λαός καθορίζει ο ίδιος την τύχη του διά των επιλογών και των ενεργειών του.

Στην παρούσα χρονική συγκυρία, η οποία για την Ελλάδα είναι κομβικής σημασίας, κάθε βήμα μας επιβάλλεται να γίνεται ύστερα από απολύτως προσεκτικό, συστηματικό, σφαιρικό και εθνικά υπεύθυνο στοχασμό και αναστοχασμό.

Η τουρκική επιθετικότητα εναντίον της Ελλάδος βρίσκεται στο ζενίθ της, αφενός επειδή ο Ταγίπ Ερντογάν έχει μολύνει το σύνολο του πολιτικού κατεστημένου της Τουρκίας με το μικρόβιο του στρατιωτικοποιημένου αναθεωρητισμού και της νεοοθωμανικής «νεκρανάστασης», και αφετέρου επειδή το ανθελληνικό παραλήρημα συνιστά τη μοναδική ίσως διέξοδο (προσωρινής) διαφυγής του Τούρκου προέδρου από την ατραπό της διαφαινόμενης εκλογικής του συντριβής.