Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Οι τουρκικές πατέντες απέναντι στην αυθεντικότητα των F-16 Viper: Nέα περιδίνηση στην Άγκυρα προκαλεί ο Μενέντεζ

Τα Ελληνικά Viper πολύ σύντομα θ’ αυξηθούν και στην 343 Μοίρα οι ιπτάμενοι δεν θα σταματήσουν την εκπαίδευση μέχρι να μάθουν πολύ καλά το νέο απόκτημα της Πολεμικής Αεροπορίας. Πηγή εικόνας: Πολεμική Αεροπορία
 

του Γιώργου Σιδέρη

Μουδιασμένοι παρακολουθούν οι Τούρκοι τις εξελίξεις γύρω από τις Αμερικανικές εκλογές διότι είχαν αποθέσει πολλές ελπίδες, ώστε μέσω των δικών τους ανθρώπων να βρουν το «πασπαρτού» που θα ξεκλείδωνε το μεγάλο τους πρόβλημα που δεν είναι άλλο από την απόκτηση των μαχητικών F-16 Viper που έχουν αιτηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

  • Παράλληλα όλοι είδαν τις προηγούμενες ημέρες τον Ταγίπ Ερντογάν να επιχειρεί την δική του χειραγώγηση των Αμερικανών, σε μια προσπάθεια να επηρεάσει την εκλογική διαδικασία. Και αυτό ο Τούρκος πρόεδρος το είχε επαναλάβει σε προγενέστερο χρόνο προς την Ελλάδα, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως είναι αυτή που δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις των δυο κρατών.

ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΡΑΟΥΦ ΝΤΕΚΤΑΣ...

 


Αποσπασματικό αποκαλυπτικό άρθρο, γνώσης και μνήμης ιστορίας, που αποδεικνύει τα λάθη των τότε ηγεσιών μας.

31η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1967. Μια αποφράδα επέτειος, που φανερώνει την λιποψυχία μας και υποχωρητικότητα μας. Σύλληψη του εξόριστου στην Τουρκίa ΡΑΟΥΦ ΝΤΕΚΤΑΣ, λόγω εγκληματικών πράξεων του κατά της Δημοκρατίας της Κύπρου. Τούτος προσπάθησε να εισέλθει στην Κύπρο με άλλους τρομοκράτες. Συνελήφθη και εντός 48 ωρών, αφέθηκε ελεύθερος με άνωθεν εντολές, για να συνεχίσει το απεχθές έργο του ….

O Σοϊλού ξεδιπλώνει το βρώμικο σχέδιο του Ερντογάν: «Αν δεν είχαμε συλλάβει την γυναίκα θα είχε διαφύγει στην Ελλάδα», δηλώνει και απορρίπτει τα συλλυπητήρια των ΗΠΑ [βίντεο]

 

 

Περίεργες δηλώσεις με τις οποίες προσπαθεί να εμπλέξει Ελλάδα και ΗΠΑ στην υπόθεση της τρομοκρατικής επίθεσης στη  λεωφόρο Ιστικλάλ  έκανε πριν από λίγο ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Μιλώντας  από το σημείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, σημειώνοντας ότι αν η γυναίκα δεν είχε συλληφθεί από τις τουρκικές Αρχές, θα είχε διαφύγει στην Ελλάδα.

Παράλληλα κατηγόρησε και τις ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι η Τουρκία, δεν δέχεται τα συλλυπητήρια των Αμερικανών.

Η υπεράσπιση της ελληνικής κυριαρχίας είναι μία μεγάλη υπόθεση: Εάν η κυβέρνηση υποχωρήσει, θα καταρρεύσει “εις τα εξ ων συνετέθη”

 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η έναρξη από τον ενεργειακό κολοσσό, την ExxonMobil, των σεισμικών ερευνών στις θάλασσες της Πελοποννήσου και της Κρήτης, για τη διερεύνηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Ελλάδα, αν και άργησε πολύ, είναι μία εξαιρετική εξέλιξη.

Σύμφωνα με τη NAVTEX, που εκδόθηκε την περασμένη Δευτέρα, δεσμεύθηκαν περιοχές δυτικά και ανατολικά της Κρήτης, στο Ιόνιο Πέλαγος και το Δυτικό Πέλαγος. Το Nanco Swift, που μίσθωσε η αμερικανική ενεργειακή εταιρεία, ξεκίνησε την Πέμπτη την ανάπτυξη του απαιτούμενου εξοπλισμού για τις σεισμικές έρευνες. Και έτσι ο κύβος ερρίφθη.

Κασουλίδης 2022 – Μακάριος 1974…

 

13/11/2022

Γράφει η Φανούλα Αργυρού*

«Τι θα κάνουν τα (ελληνικά) στρατεύματα όταν φθάσουν εκεί;»

Αναφέρομαι στο άρθρο του αγαπητού συνάδελφου Λάζαρου Μαύρου, 5 Νοεμβρίου 2022 «Η Ελλάδα εξοπλίζεται, εμείς τι κάνουμε;» Έγραψε:

 

Ιωάννης Κασουλίδης 2022 

« ΣΑΝ ΓΡΟΘΙΑ στο στομάχι ένιωσαν πολλοί την περί φρεγάτας δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Γλ. Κασουλίδη στη Βουλή, την παρελθούσα εβδομάδα (25.10.2022). Σε συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής, ένας εκ των βουλευτών τον ρώτησε:

– «Η Ελλάδα εξοπλίζεται, εμείς τι κάνουμε;».

Κι ο υπ.Εξ. απάντησε: