Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Καταγγελία: “Υπάρχουν απόψεις ότι η επίθεση στην Κωνσταντινούπολη μπορεί να οργανώθηκε από το τουρκικό κράτος”

 


 Ο Τούρκος δημοσιογράφος-αναλυτής διεθνούς επικαιρότητας Mehmet Ümer, παραχώρησε συνέντευξη στη Βουλγαρική Δημόσια Ραδιοφωνία, η οποία δημοσιεύτηκε στο δικτυακό τόπο της BNR με τίτλο:

«Υπάρχουν απόψεις ότι η επίθεση στην Κωνσταντινούπολη μπορεί να οργανώθηκε από το τουρκικό κράτος – Πριν από τις εκλογές, οι πολίτες αντιμετωπίζουν το δίλημμα της επιλογής μεταξύ ελευθερίας και ασφάλειας».

«Αυτή η επίθεση απέδειξε ότι η τρομοκρατία είναι μια από τις έντονες πληγές της Τουρκίας. Στην Τουρκία έχει διατυπωθεί η έκκληση να μην διαδίδονται ψευδείς πληροφορίες. Ωστόσο, ο υφιστάμενος νόμος για την παραπληροφόρηση δεν ευνοεί ούτε το κοινό ούτε τις αρχές», υποστήριξε ο Ümer.

Πολυεθνική Άσκηση “NIRIIS – 22″… Ελλάδα, ΗΠΑ, Ισραήλ μαζί (ΦΩΤΟ)

 

 

Από το Σάββατο 5 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022, διεξήχθη η Πολυεθνική Άσκηση με την επωνυμία «NIRIIS – 22» που έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχή της νήσου Κρήτης και νότια της Πελοποννήσου, με την συμμετοχή προσωπικού και μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος, των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Επίσης συμμετείχε η Μόνιμη Συμμαχική Ναυτική Δύναμη 2 (Standing NATO Maritime Group Two/SNMG 2) όπως και η Μόνιμη Συμμαχική Αντιναρκική Δύναμη 2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group Two/SNMCMG 2) με Ναυτικές Μονάδες του Βελγίου, της Γερμανίας, της Ελλάδος, των ΗΠΑ, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Στην Κύπρο πλέον αναρωτιούνται: «Η Ελλάδα εξοπλίζεται, εμείς τι κάνουμε;»

  «Πολλοί λένε γιατί δεν αγοράζουμε κι εμείς»

Ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση των εξοπλισμών στην Κύπρο θέτει ο αρθρογράφος Λάζαρος Μαύρος στον Κυπριακό Τύπο και συγκεκριμένα την εφημερίδα Σημερινή. Γράφει συγκεκριμένα: «Σαν γροθιά στο στομάχι ένιωσαν πολλοί την περί φρεγάτας δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Γλ. Κασουλίδη στη Βουλή, την παρελθούσα εβδομάδα (25.10.2022). Σε συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής, ένας εκ των βουλευτών τον ρώτησε:

Απάντηση Μακρόν στην “επαναδιαπραγμάτευση με την Γαλλία”-Απέπλευσε το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle για Ανατολική Μεσόγειο-Κρήτη

  Ενώ η Τουρκία ετοιμάζει να προκαλέσει ωμά την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο και πολλά σενάρια "σφυρίζουν στον αέρα" από διάφορες κατευθύνσεις, κάποιοι παρεμβαίνουν στην ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία που έχει παράρτημα στρατιωτικής συνδρομής στο Αιγαίο

Είναι πραγματικά είναι εξοργιστικά προκλητικό σε αυτήν την χώρα, να μπερδεύουμε τα εσωτερικά μας ζητήματα με αυτά που αφορούν την εθνική εξωτερική πολιτική και κυρίως την άμυνα  της χώρας, ειδικά τώρα που οι Τούρκοι ετοιμάζονται σύμφωνα με παλαιότερες πληροφορίες να μας προκαλέσουν στο Αιγαίο.

«Φίδια» στα καθεστωτικά τουρκικά ΜΜΕ φανατίζουν τον κόσμο: Προπηλάκισαν την ανταποκρίτρια του OPEN στην Κωνσταντινούπολη

 


Σαν έτοιμη από καιρό η τουρκική βιομηχανία προπαγάνδας και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας έχει επιδοθεί σε ένα μαραθώνιο αγώνα εκμετάλλευσης της φονικής έκρηξης στην Κωνσταντινούπολη το περασμένο Σάββατο.

Επιμένουν χωρίς κανένα στοιχείο να εμπλέκουν πρωτίστως την Ελλάδα και δευτερευόντως τις ΗΠΑ στο «σενάριο» που προωθούν μέσω δηλώσεων των κρατικών παραγόντων και «αποκαλύψεων» από τα συστημικά ΜΜΕ που αναπαράγουν και πολλαπλασιάζουν την καθεστωτική προπαγάνδα, με αποτέλεσμα να πετυχαίνουν το φανατισμό ενός τμήματος της κοινής γνώμης.

Γιατί η Αμερική απάντησε στις τουρκικές ύβρεις; (Οι Αμερικανοί) “είναι σαν τον δολοφόνο που εμφανίζεται πρώτος στον τόπο του εγκλήματος”, ισχυρίστηκε χωρίς στοιχεία ο Σοϊλού (video)

People lay flowers at the area of a deadly explosion the previous day on Istiklal Street in Istanbul, Turkey, 14 November 2022. According to Interior Minister Suleyman Soylu, at least eight people were killed and 80 others were wounded in an explosion that occurred on 13 November afternoon. EPA, ERDEM SAHIN

  

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Κάθε φορά που οι Έλληνες ανταποκριτές στην Ουάσιγκτον υποβάλλαμε ερωτήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, για τις ύβρεις εναντίον της υπερδύναμης από τον Ταγίπ Ερντογάν και τους υπουργούς του, η απάντηση των εκπροσώπων ήταν γνωστή εκ των προτέρων: Ερωτήστε την τουρκική κυβέρνηση, μας απαντούσαν.

Εμείς, βεβαίως, γνωρίζαμε ότι οι ερωτήσεις έπρεπε να απαντηθούν από τους Αμερικανούς και όχι από τους Τούρκους, διότι τους αφορούσαν. Όταν σε κατηγορεί κάποιος, και λέεει και τον λόγο, εσύ πρέπει να του δώσεις την πληρωμένη απάντηση. Οι τουρκικές καταγγελίες γίνονται δημόσια και επίσημα.

Νέα ταπείνωση για τον Πούτιν: Του τελείωσαν οι πύραυλοι κρουζ Kalibr – Απέσυρε τα πλοία από την Μαύρη Θάλασσα

 


Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό έχει μειώσει την τις τελευταίες εβδομάδες σημαντικά τον αριθμό των πλοίων που επιχειρούν στη Μαύρη Θάλασσα, και τα οποία μπορούν να μεταφέρουν πυραύλους κρουζ Kalibr.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις του ουκρανικού Ναυτικού,  τους τελευταίους μήνες, υπήρχαν συνήθως τρεις έως πέντε φρεγάτες ή κορβέτες ικανές να μεταφέρουν πυραύλους Kalibr στη θάλασσα.

Περί τα τέλη Οκτωβρίου,  ο αριθμός των ρωσικών πλοίων με πυραύλους κρουζ Kalibr άρχισε να μειώνεται, με ένα τέτοιο πλοίο να τερματίζει την ημερήσια ετοιμότητα μάχης από τις 28 έως τις 30 Οκτωβρίου.

Την περασμένη Κυριακή (13 Νοεμβρίου) , το Ουκρανικό Ναυτικό ανέφερε ότι δεν υπήρχαν πλοία με πυραύλους κρουζ στη Μαύρη Θάλασσα.