Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Ξαναπροκαλεί με «ευγενικά» λόγια ο Ερντογάν: «Μπορεί ξαφνικά να έρθουμε μια νύχτα»

 


Επάνελαβε από τη συνέντευξη τύπου μετά την G20 την απειλή «μπορεί να έρθουμε μια νύχτα» - Μην τα βάζετε μαζί μας

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις για την Ελλάδα προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από τη σύνοδο της G-20 στην οποία συμμετέχει.
Ερωτηθείς για τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα και αν αυτό συζητήθηκε στη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο Ερντογάν απάντησε ότι «η Ελλάδα δεν ξέρει τα όρια της. Αυτή τη στιγμή είμαστε γείτονες. Μην τα βάζετε μαζί μας».

ΑΛΛΟΣ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ;


Τον κατακεραυνώνει το Gatestone Institute: Ήταν στρατηγικό λάθος η απόφαση του Προέδρου Μπάιντεν για τον αγωγό EastMed

  Το Gatestone Institute σε άρθρο του Burak Bekdil υποστηρίζει την στρατηγική αξία του αγωγού EastMed και κατακρίνει την απόφαση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν (Joe Biden) να παρέμβει με έναν ιστορικό στρατηγικό λάθος υπολογισμό, που είχε ένα στρατηγικό κόστος:

Τον κατευνασμό της Τουρκίας υπέρ του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και τη διακύβευση της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης.

Τίτλος του κειμένου:  A Cold Winter for EuropeBlame Strategic Blindness (Ένας κρύος χειμώνας για  την Ευρώπη: Κατηγορείστε τη στρατηγική τυφλότητα)

Ο χάρτης των κοιτασμάτων σε Κρήτη-Πελοπόννησο – Τι έδειξαν οι έρευνες

 

 

Κονοφάγος Ηλίας

Η έναρξη των σεισμικών ερευνών από την ExxonMobil σε Κρήτη-Πελοπόννησο και οι γεωτρήσεις που θα ακολουθήσουν, μπορούν να αποδώσουν παραγωγή φυσικού αερίου, μέσα σε δυόμιση μόλις χρόνια.

Παραγωγή που μπορεί να καταστήσει την χώρα μας ενεργειακά αυτοδύναμη, ακόμα και να της δώσει δυνατότητα ενεργειακών εξαγωγών. Παλαιότερες έρευνες και μελέτες έχουν αναφερθεί σε πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα που κρύβει η ελληνική ΑΟΖ. 

ΧΡΩΠΕΙ: Σωτήριος Σοφιανόπουλος

 

 

Ξέρουμε ότι το οικονικόπολιτικό καθεστώς των “αγορών” εργάζεται με τελικό σκοπό το κέρδος και μόνο αυτό. Βέβαια για να πετύχει αυτόν τον σκοπό, ενώ στηρίζεται στις σταθερές κολώνες του συστήματος, κατεργάζεται και χρησιμοποιεί επιπλέον ένα σωρό προπαγανδιστικά κολπάκια και τερτίπια που τα ονομάζει marketing. Σχηματίζεται έτσι ένα ισχυρό προστατευτικό δίκτυο, που κάνει τους απλούς ανθρώπους, να νοιώθουν δέος και τρόμο. 

Στην πραγματικότητα περνάει τις θελήσεις του, που οι περισσότερες συμβαδίζουν με τις επιθυμίες της κοινής γνώμης, όπως την διαμορφώνουν οι ίδιοι. Από την στιγμή όμως που ξεπέρασε την δημιουργική του περίοδο, αφού σε σχέση με το φεουδαρχικό καθεστώς έχουμε μια πολύ μεγάλη τεχνική, πολιτική και κυρίως οικονομική ανάπτυξη, γνωρίζει ότι χρειάζεται αλλαγή (το σύμπαν δεν επιδέχεται την σταθερότητα) και είναι ήδη έτοιμο. 

39 χρόνια από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους, στη μισή μας πατρίδα

  


Συμπληρώνονται σήμερα 39 χρόνια από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τριάντα  εννέα χρόνια από την ημέρα που η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή ηγεσία προχώρησαν στην παράνομη ενέργεια να ανακηρύξουν σε «κράτος» τα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ένα «κράτος» που δεν αναγνωρίστηκε ποτέ από τη διεθνή κοινότητα, παρά μόνο από την Τουρκία.