Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ

 

Η οξεία κραυγή των αμνών!

 

Αναρτήθηκε από τον Στρατηγό εα κ. Αθαν. Καραντζίκο

Η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ

 

 

τοῦ Μοναχοῦ Ἀρσενίου Βλιαγκόφτη – Δρ Θεολογίας / Πτ. Φιλοσοφικῆς

 

Ὁ τίτλος τῆς ὁμιλίας εἶναι παρμένος ἀπό τόν δεύτερο τόμο τῶν Λόγων τοῦ Ἁγίου Παϊσίου, μέ τίτλο Πνευματική Ἀφύπνιση (σσ. 20 κ.ἑ.), πού ἐξέδωσε τό 1999 τό γυναικεῖο μοναστήρι τῆς Σουρωτῆς, ὅπου καί ὁ τάφος τοῦ Ἁγίου.

Στό βιβλίο αὐτό, ἤδη πρίν ἀπό τριάντα χρόνια, ὁμιλεῖ ὁ Ἅγιος γιά τό «γενικό ρεμπελιό» καί τήν «προσπάθεια νά τά γκρεμίσουν ὅλα»!

Ο «πάγος» στα τουρκικά F-16 οδηγεί σε περιδίνηση τους Τούρκους που βλέπουν το ισοζύγιο να μην αλλάζει* Τα «αγκάθια» των Viper

Το πρωτότυπο F-16 Viper “005 Tiger” που κι αυτό θα γίνει ένα “Αστέρι” της 343 μοίρας, αναμένεται στην Ελλάδα στις αρχές του 2023 για να μεταγγισει κάθε νεότερη λεπτομέρεια Viper στον στόλο των 83 αεροσκαφών που αναβαθμίζονται. Πηγή: Lockheed Martin
 

TOY ΓΙΩΡΓΟY ΣΙΔΕΡΗ//HELLAS JOURNAL

Η Άγκυρα καταγράφει την ενίσχυση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, ελπίζοντας πως ο πρώτος σκόπελος στο Κογκρέσο θα ξεπεραστεί, διότι το βέτο του Μπομπ Μενέντεζ είναι η πιο δύσκολη υπόθεση για την Τουρκία.

Και το «μαρτύριο της σταγόνας» ήρθε με την επιχείρηση 22 βουλευτών να βάλουν φρένο στις ελπίδες της γείτονος να ενισχύσει τον αεροπορικό της στόλο καθώς ζητούν η Άγκυρα να σταματήσει να λειτουργεί ως κράτος «πειρατής», απέναντι σ’ ένα κράτος όπως η Ελλάδα που βρίσκεται εντός της Συμμαχίας.

Πώς έφυγε κυνηγημένος ο τελευταίος σουλτάνος από την Πόλη και γιατί οι Τούρκοι δεν δέχτηκαν πίσω ούτε τη σορό του

 

 

Ο τελευταίος σουλτάνος έφυγε κυνηγημένος από την Πόλη. Οι Τούρκοι δεν δέχτηκαν πίσω ούτε τη σορό του!

Το βρετανικό θωρηκτό Malaya είχε δέσει στο λιμάνι της Κωνσταντινούπολης αξημέρωτα. Ο κυβερνήτης του, είχε δώσει σαφείς εντολές στο πλήρωμα: «Περιμένουμε ένα υψηλό επισκέπτη, να είστε σε κατάσταση ετοιμότητας για να αποπλεύσουμε».

Το ημερολόγιο έγραφε 17 Νοεμβρίου του 1922 και εκείνη την ημέρα, ένας Μωάμεθ εγκατέλειπε την Πόλη, 469 χρόνια έπειτα από έναν άλλο Μωάμεθ που έμπαινε στην Πόλη· τους χώριζαν μια Αυτοκρατορία και… τρεις σουλτάνοι. Ο Μωάμεθ ο Στ’ ήταν ο τελευταίος σουλτάνος, που έφευγε κυνηγημένος από την ιστορική πολιτεία, με προορισμό τη Μάλτα.