Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Προβοκάτσια Ερντογάν η έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Σαφείς αιχμές Τούρκου βουλευτή κατά του κυβερνώντος κόμματος

  


Για “νέα δυναμική πραξικοπήματος” έκανε λόγο ο Αρμενικής καταγωγής Τούρκος βουλευτής του HDP Garo Paylan, μιλώντας στην τουρκική Βουλή σχετικά με την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για προβοκάτσια της κυβερνητικής πλευράς.

Όπως είπε η ενέργεια έρχεται να δυναμιτίσει το κλίμα σε μία στιγμή που η πολιτική ένταση μεταξύ της αντιπολίτευσης αμβλύνεται και η δημοτικότητα του Ερντογάν πέφτει.

Ο Γκάρο Παϊλάν, έχει στοχοποιηθεί κατά το παρελθόν πολλές φορές ως «προδότης» για την αντικυβερνητική του στάση.

«Η Τουρκία παίζει με τη φωτιά στη βόρεια Συρία»! Άρθρο του D.Ignatius στην Washington Post

  «Η Τουρκία παίζει με τη φωτιά στη βόρεια Συρία» γράφει ο David Ignatius στην Washington Post. Με όσα αναφέρει στο άρθρο του η Τουρκία φαίνεται ότι «παίζει» και με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο David Ignatius αναφέρεται στην αεροπορική επιδρομή των Τούρκων σε στόχους που βρίσκονται πολύ κοντά σε αμερικανικές θέσεις αλλά και φυλακές και στρατόπεδα που κρατούνται μαχητές του ISIS και μέλη των οικογενειών τους.

Αφήνουν τη βόμβα να σκάσει στους… επόμενους! Θα είναι οι Κύπριοι, μετά τους Κούρδους, στις παράπλευρες απώλειες;

  Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ο αρχηγός της κατοχικής Τουρκίας είχε την… ευγενή καλοσύνη να ενημερώσει τους Αμερικανούς, τους Ρώσους κι άλλους πριν επιτεθεί για μια ακόμη φορά εναντίον των Κούρδων, σε Συρία και Βόρειο Ιράκ. Τους επηρεάζουν οι τουρκικές ενέργειες;

Γεωπολιτικά ναι, αλλά στο παιχνίδι του πρόσκαιρου βάζουν την Τουρκία στη ζυγαριά και οι Κούρδοι θεωρούνται παράπλευρη απώλεια. Όπως παράπλευρη απώλεια θεωρείται και η Κύπρος, που διαχρονικά βρίσκεται στη μέγγενη των διαφορετικών συμφερόντων.

Ιδιοτέλεια και ρατσισμός στις... “αντιρατσιστικές” ΜΚΟ

 

 

Η είδηση ότι η ΜΚΟ HumanRights 360 (η οποία είχε πρωτοστατήσει στο επεισόδιο με τους 36 μετανάστες στον Έβρο) τίθεται υπό εισαγγελικό έλεγχο, ελεγχόμενη για κακοδιαχείριση κονδυλίων, φέρνει στο προσκήνιο την μπίζνα που έχει στηθεί γύρω από το επονομαζόμενο μεταναστευτικό. Αν και υπάρχει σημαντική μείωση του ρυθμού εισόδου παράνομων μεταναστών, το φαινόμενο έχει ήδη προσλάβει τέτοιες διαστάσεις που απειλεί σε βάθος μερικών δεκαετιών την ίδια την ύπαρξη του ελληνικού λαού ως διακριτό εθνοπολιτισμικό μέγεθος.

Εντελώς ανέτοιμοι -μπροστά σε μοναδική ιστορική ευκαιρία!

 

 

Γράφει ο Θανάσης Κ.

Υπάρχουν δύο χώρες στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης, των οποίων ο γεωπολιτικός προσανατολισμός ήταν πάντα στραμμένος ΚΑΙ προς την Ασία!
Η Γερμανία και η Τουρκία!
Και οι δύο υπήρξαν μεγάλες χώρες με στρατηγικό βάθος, αλλά χωρίς αξιόλογη θαλάσσια δύναμη.
Και οι δύο είχαν ιστορικά αντιφατικές σχέσεις με τη Ρωσία. Από την μία είχαν έντονους ανταγωνισμούς μαζί της – και συχνά πολέμησαν εναντίον της – από την άλλη είχαν ανάγκη να συνεργάζονται με τη Ρωσία.

«Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ» Τα αίτια – Οι τελευταίες ημέρες»

,

 

Μαυρίκιος Τιβέριος [539 – 27 Νοεμβρίου 602]

 

Ευαγγελίας Κ. Λάππα

11 Νοεμβρίου 2022

Ο Μαυρίκιος Τιβέριος γεννήθηκε στην Αραβησσό της Καππαδοκίας το 539 και ήταν γιός του Έλληνα συγκλητικού Παύλου. Κατετάχθη στον στρατό της Ρωμανίας και ανήλθε στις υψηλές θέσεις της ιεραρχίας, σε σημείο ώστε να χρισθεί διάδοχος του αυτοκράτορα Τιβερίου Β’ Κωνσταντίνου.

Στα τέλη του 577 ο Μαυρίκιος, παρά την έλλειψη στρατιωτικής εμπειρίας, διορίστηκε Μάγιστρος του Στρατού1 Ανατολής (Μagister Μilitum Orientem) στον πόλεμο εναντίον των Περσών, διαδεχόμενος τον στρατηγό του Ιουστινιανού και το ίδιο χρονικό διάστημα έγινε Πατρίκιος. Το 581 νίκησε τους Πέρσες σε μια αποφασιστικής σημασίας μάχη.