Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

«Και τώρα η Κίνα»! Το ΝΑΤΟ την επόμενη εβδομάδα «δείχνει» τον επόμενο αντίπαλο-Ποια θα είναι η ελληνική στάση;

 

 Και τώρα η Κίνα…Το ΝΑΤΟ επικεντρώνει το ενδιαφέρον του κατά το Πεκίνου. Η εστίαση στην Κίνα κατά τη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών στις 29-30 Νοεμβρίου στο Βουκουρέστι έρχεται καθώς ο ρωσικός πόλεμος στην Ουκρανία μπαίνει στον 10ο μήνα του. Ποια θα είναι η ελληνική στάση;

Την επόμενη εβδομάδα «οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους θα εξετάσουν τρόπους μείωσης της εξάρτησης των συμμάχων από την Κίνα, μετά από τον πόλεμο της Μόσχας στην Ουκρανία που  αποκάλυψε την υπερβολική εξάρτηση της Ευρώπης από τη ρωσική ενέργεια», δήλωσε ο ανώτατος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ.

Σκάκι με την Τουρκία στο Λιβυκό: Η NAVTEX – μήνυμα στη Λιβύη και τα σενάρια αντίδρασης της Άγκυρας

 


                            

Η μέση γραμμή ανάμεσα στην Ελλάδα (ηπειρωτική και νησιωτική) και τη Λιβύη με βάση την τελευταία πρόταση που είχε καταθέσει η Τρίπολη στις τελευταίες διαπραγματεύσεις με την Αθήνα του 2011 είναι το νότιο όριο της νέας οδηγίας (NAVTEX) που εκδόθηκε το Σάββατο.

Η NAVTEX επεκτείνει τα όρια ερευνών για λογαριασμό της κοινοπραξίας ExxonMobil στο νοτιοανατολικό τμήμα του «οικοπέδου» κάτω από την Κρήτη.

«Μια φορά και έναν καιρό είχαμε όνειρα...»

   Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος*


     Τώρα πια μας τύλιξε μια απέραντη μοναξιά, πνιγόμαστε σε εθνική κατάθλιψη, αναιρούμε την ύπαρξή μας σε αριθμούς απίστευτους για Έλληνες και Ελλάδα, δεν λέμε καλημέρα ή καλησπέρα, δεν κοιτάμε ψηλά, αλλά ούτε καν σε επίπεδο ματιών τους ανθρώπους που έρχονται από απέναντί μας. 

     Μια φορά κι έναν καιρό, είχαμε τους φίλους και τους κολλητούς να λέμε τα μυστικά μας, να μοιραζόμαστε χαρές που έτσι διπλασιάζονταν και λύπες που μειώνονταν επειδή τις βγάζαμε από το στέρνο με δάκρυα στα μάτια».

     Κολλήσαμε στους καναπέδες μας και στις τηλεοράσεις μας που έχουν αδρανοποιήσει σήμερα τον μέσο Έλληνα, την μέση Ελληνίδα…

Ώρες αποφάσεων για την «φωλιά» των F-35: Ποια Πτέρυγα Μάχης θα μετατραπεί σε top secret βάση

 

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ, HELLAS JOURNAL

Τον Μάρτιο καλώς εχόντων των πραγμάτων αναμένεται η επίσημη απάντηση των Αμερικανών για τα μαχητικά 5ης γενιάς F-35.

Αυτό σημειώνουν τόσο στρατιωτικές πηγές, όσο και στελέχη της κατασκευάστριας εταιρείας από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το οποίο σημαίνει πως πριν καν κλείσει ο χρόνος από την ημέρα αποστολής του επίσημου Ελληνικού αιτήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι Αμερικανοί θα ολοκληρώσουν τον πρώτο σημαντικό φάκελο που αφορά το άλμα της Πολεμικής Αεροπορίας προς την 5η γενιά.