Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Spike N’LOS μέσα στο 2023 σε Έβρο, νησιά και Πολεμικό Ναυτικό: Fast track διαδικασίες και για τα «έξυπνα» Spice που κουμπώνουν με τα F-16 Viper

Οι εποχούμενοι Spike N’ LOS που πρόκειται να τοποθετηθούν στον Έβρο και τα νησιά έχουν εμβέλεια περίπου 35 χλμ και με αυτό τον τρόπο η ασπίδα αποτροπής γίνεται ακόμη μεγαλύτερη. Πηγή: Rafael


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ//HELLAS JOURNAL

Μια υπόθεση που είχε γίνει πάγιο αίτημα του αεροπορικού Επιτελείου φαίνεται πως τοποθετείται στην τελική ευθεία προς υλοποίηση και δεν είναι άλλο από τις συλλογές Spice οι οποίες προέρχονται από το Ισραήλ.

Τα τεχνικά κλιμάκια των δύο κρατών ήδη έχουν προχωρήσει αρκετά τις συζητήσεις, με τους Ισραηλινούς να έχουν καταγράψει ερωτήματα που έχουν τεθεί και που θα πρέπει ν’ απαντηθούν το ταχύτερο δυνατό ώστε και αυτό το μείζον πρόγραμμα για την οπλική ενίσχυση της αεροπορίας να ολοκληρωθεί και να προχωρήσουν οι παραγγελίες αλλά και οι ημερομηνίες των πρώτων παραδόσεων κυρίως στην 115 Πτέρυγα Μάχης, όπου «γεννιέται» η φωλιά των πρώτων F-16 Viper.

Μια Ελληνίδα πιλότος ελληνικού Mirage τρέλανε τους καλύτερους πιλότους του κόσμου

 

 

Μια Ελληνίδα πιλότος ελληνικού Mirage τρέλανε τους καλύτερους πιλότους του κόσμου στο ATLC (Advanced Tactical Leadership Course).

Διακόσιοι πενήντα πιλότοι, από την αφρόκρεμα των αεροπορικών δυνάμεων του κόσμου βρέθηκαν στην βάση Αλ Ντάφρα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και πραγματοποιούσαν ασκήσεις, δοκιμάζοντας τις ικανότητες τους σε κάθε είδος εναέριας μάχης.

Την παράσταση έκλεψαν οι Έλληνες πιλότοι των Mirage 2000-5, με την 28χρονη Ελληνίδα πιλότο των ελληνικών μαχητικών να κάνει τους άντρες συναδέφλους της να… τρίβουν τα μάτια τους.

Άρθρο-ύμνος στην Τουρκία του γνωστού Π.Κ. Ιωακειμίδη με αιχμές για τον φιλέλληνα γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ

FILE PHOTO: Ο καθηγητής Παναγιώτης Ιωακειμίδης με τον πρώην επίτροπο της Κύπρου στην Ε.Ε. και γνωστό υποστηρικτή του φιλοτουρκικού σχεδίου Ανάν, Χρήστο Στυλιανίδη. Φωτογραφία via Twitter, @StylianidesEU

 Με τίτλο «Έλληνας καθηγητής: Ο ρόλος της Τουρκίας στην περιοχή έχει αυξηθεί» δημοσιεύεται στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας Hürriyet ανταπόκριση του Γιώργου Κιρμπάκη από Αθήνα [στη σελίδα 16].

Μεταξύ των άλλων η τουρκική εφημερίδα καταγράφει τα κάτωθι:

Σε άρθρο του στην εφμερίδα Τα Νέα, ο καθηγητής Παναγιώτης Ιωακειμίδης, μια από τις ρηξικέλευθες προσωπικότητες της Ελλάδας, επεσήμανε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει αυξήσει τον ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή.

Ελληνοϊσραηλινός «φραγμός» σε πιθανή έξοδο του Αμπντουλχαμίντ στην Ανατολική Μεσόγειο

 

 

Η Αθήνα «κλείνει» την περιοχή Ρόδου-Καστελορίζου με την άσκηση «Αστραπή» και το Ισραήλ όλο σχεδόν το νότιο FIR Λευκωσίας για άσκηση της αεροπορίας του

Ναυτικός αποκλεισμός ή και άρση ενός εχθρικού είναι ένα από τα σενάρια της άσκησης Αστραπή που ξεκινά από αύριο βγάζοντας σχεδόν το σύνολο του στόλου σε διάφορα σημεία του Αιγαίου.

Που σκοπεύει ο Καλίν με την επίθεση στην Ελλάδα

  


Η Άγκυρα αντιστρέφει την πραγματικότητα και επιχειρεί να ζητήσει και τα ρέστα από την Ελλάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι νέες δηλώσεις του Ιμπραήμ Καλίν του Εκπροσώπου και στενού συνεργάτη του Ερντογάν. Ωστόσο η πολιτική αυτή επιλογή , έχει να κάνει σχέση περισσότερο με την ανάγκη της Τουρκίας και του Ερντογάν να “πλησιάσουν” την Διοίκηση Μπαϊντεν και τον ίδιο τον Αμερικανό Πρόεδρο και να “διασφαλίσουν” την προμήθεια νέων F- 16 αλλά και να μπορέσουν να ξανατοποθετηθούν σε προμήθεια και προγράμματα των F- 35.

Για τον Ερντογάν εν΄όψει και των κρίσιμων εκλογών στη Τουρκία ένα “διαβατήριο” από τις ΗΠΑ και κάποιες χειρονομίες που θα άνοιγαν τον δρόμο για πρόσβαση σε σύγχρονα αμερικανικά οπλικά συστήματα θα ήταν μεγάλο προεκλογικό όφελος.