Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Αναμνήσεις αγίου Ιακώβου ΤσαλίκηΘα πήγαινα στο ασκητήριο του Οσίου Δαυΐδ μισή ώρα από το μοναστήρι. Και μου ‘λεγε ο δαίμων: «Πού θα μου πας, βρε Ιάκωβε, στο ασκητήριο του Δαυΐδ; Θα σε θανατώσω, δεν θα γυρίσης. (Αλλά) δεν μπορώ να σου κάνω τίποτε. (Προσπαθώ) να σε ρίξω σε μια σοβαρή αμαρτία, να σε πεθάνω, αλλά δεν μπορώ, διότι έχεις ταπείνωση. Και η ταπείνωσις με καίει. Η ταπείνωσις και η πίστις στον Χριστό».

Μετά το Πάσχα ανέβηκα πάνω στο βουνό εκεί ψηλά που έχουμε το νερό, και έχει έναν Σταυρό, και έλεγα το “Αναστήτω ο Θεός”, το “Αναστάσεως ημέρα”, το “Χριστός Ανέστη”. Και φώναξα μετά: «Δαίμον, δαίμον, είπες ότι όταν θα πάω στο ασκητήριο θα με σκοτώσης, έλα εδώ όταν θέλης, έλα να με σκοτώσης, στον βράχο πάνω βρίσκομαι, στα βουνά. Έλα, του λέω, άμα σε βαστάη, έλα». Και έλεγα «Αναστάσεως ημέρα λαμπρυνθώμεν λαοί». Πού να πλησιάση! Γι’ αυτό, παιδιά μου, πάντα να προσεύχεσθε, μα είτε τρώγετε, είτε πίνετε, είτε οτιδήποτε (κάνετε), να προσεύχεσθε, γιατί όταν κάνωμε προσευχή, δεν μπορεί να μπη ο διάβολος. Μου ‘λεγε η μάννα μου όταν ήμουν μικρό παιδί: «Άκουσε, παιδάκι μου, όποιος κάνη τον σταυρό του, λόγχη έχει στο πλευρό του».

O Νετανιάχου δεν ξεχνά: Ο Ερντογάν με έλεγε Χίτλερ κάθε 6 ώρες – Δεν εγκρίνω ό,τι λέει κι ό,τι κάνει

 

 Συγκρατημένα ικανοποιημένος για την βελτίωση τωνσχέσεων του Ισραήλ με την Τουρκία εμφανίστηκε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, δείχνοντας ταυτόχρονα ότι δεν ξεχνά ούτε ποιος είναι ούτε τι έλεγε για κείνον ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Συνήθιζε να με λέει Χίτλερ κάθε έξι ώρες» δήλωσε σε podcast με την Αμερικανίδα δημοσιογράφο Μπάρι Βάις. «Δεν εγκρίνω ό,τι λέει και ό,τι κάνει, αλλά είμαι ικανοποιημένος με τη βελτίωση των σχέσεών μας» είπε ο Νετανιάχου ο οποίος ετοιμάζεται να αναλάβει εκ νέου τα ηνία του Ισραήλ.

Η επιστολή καταπέλτης της Αθήνας στον ΟΗΕ για το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο: Η Ελλάδα έχει ipso facto και ab initio κυριαρχικά δικαιώματα στην υφαλοκρηπίδα της

 

 

Την αυστηρή προειδοποίηση ότι ενδεχόμενη απόπειρα υλοποίησης του Τουρκολιβυκού Μνημονίου για έρευνες υδρογονανθράκων που θα παραβιάζουν κυριαρχικά δικαιώματα της θα οδηγήσει σε ένταση και αποσταθεροποίηση την περιοχή απηύθυνε η Αθήνα με επιστολή της στον ΟΗΕ.

Η επιστολή με ημερομηνία 17 Νοεμβρίου απευθύνεται στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και δημοσιεύθηκε ως επίσημο έγγραφο στις 23 Νοεμβρίου δηλώνει κατηγορηματικά ότι η Ελλάδα θεωρεί άκυρο και το δεύτερο Τουρκολιβυκό Μνημόνιο που όπως επισημαίνεται δεν παράγει νομικά αποτελέσματα.

Η Δύση παίζει με το μέλλον των πολιτών της – G7 και Αυστραλία συμφώνησαν σε πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου της Ρωσίας

 

 

Τα κράτη μέλη της G7 και η Αυστραλία συμφώνησαν χθες Παρασκευή στην επιβολή ορίου τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο, που όρισαν στα 60 δολάρια το βαρέλι —ώρες μετά την παρόμοια συμφωνία που κλείστηκε νωρίτερα από τις 27 χώρες της ΕΕ—, αναφέρει κοινή ανακοίνωσή τους.

Η Δύση στο σύνολό της φέρεται να είναι διατεθειμένη να αφήσει όλο τον πληθυσμό να παγώσει εν μέσο του χειμώνα (εκτός της Αυστραλίας που έχει καλοκαίρι αυτή την περίοδο) καθώς αποφάσισε να επιβάλει πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο, παρά τις ρωσικές προειδοποιήσεις που όπως και με το φυσικό αέριο οδήγησε απλά στο κλείσιμο της στρόφιγγας.

Η μηχανή του χρόνου S05E03 Ύψωμα 731

 

Αίφνης ο Ερντογάν ζητά λύση του Κυπριακού (και αυτό είναι μείζον θέμα): Ο στόχος του είναι πρώτα ο έλεγχος όλου του νησιού, και μετά του Αιγαίου!!! (video)

 

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (NSC) της Τουρκίας συνεδρίασε στην Άγκυρα, υπό την προεδρία του ισλαμιστή προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Από το πουθενά θυμήθηκε την Κύπρο και το πρόβλημα της, ο ισλαμιστής ηγέτης της δύναμης που κατέχει το 40% του νησιού.

Ο Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό, της Βρετανίας, Ρίσι Σουνάκ με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν την αμυντική βιομηχανία, καθώς η Τουρκία προτίθεται να αγοράσει βρετανικό πολεμικό υλικό, και όπως αναφέρει η ανακοίνωση, μίλησαν και για το Κυπριακό.

Και τι είπε ο Ταγίπ Ερντογάν;

Η οριοθέτηση της ΑΟΖ και η δειλία της Αθήνας: Τα διδάγματα από την 40ετή ιστορία της σπουδαίας Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης

 

FILE PHOTO: Το Πολεμικό Ναυτικό και άλλα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν δραστηριότητες στον Έβρο, στα νησιά και στην Ανατολική Μεσόγειο τόσο σε επίπεδο Εθνικών ασκήσεων, όσο και σε επίπεδο διασυμμαχικών. Πηγή : Πολεμικό Ναυτικό

 Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΥΩΤΗ 

Το πρόβλημα των οριοθετήσεων θαλασσίων ζωνών μεταξύ της Ελλάδος και των γειτονικών της χωρών απετέλεσε επί μακρόν παράπλευρη απώλεια των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Η Ελλάδα διαθέτει θαλάσσια σύνορα με έξι κράτη: την Τουρκία, την Κύπρο, την Αίγυπτο, την Λιβύη, την Ιταλία και την Αλβανία.

Στην χώρα μας όμως εξακολουθεί να επικρατεί  σύγχυση αναφορικά με το τι ακριβώς είναι η οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Σε νέα… διάσταση περνά η προπαγάνδα της Τουρκίας -Τούρκος απόστρατος: Στα νησιά του Αιγαίου δεν κατοικούσαν ποτέ Έλληνες!

 

 Απίστευτες και ανιστόρητες απόψεις διατυπώνει για τα νησιά του Αιγαίου και τη Λιβύη ο τούρκος απόστρατος  Οζγκιούρ Τορ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό της Τουρκίας Haber Global.

Μιλώντας αρχικά για το Μεταναστευτικό, ανέφερε ότι μαζί με «το πρόβλημα της τρομοκρατίας πρέπει να καταστεί πρόβλημα όχι μόνο της Τουρκίας, αλλά και της Ευρώπης».

Και αναρωτήθηκε:

«Πώς το διασφαλίζουμε αυτό»; Για ν’ απαντήσει ο ίδιος: