Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Το (αυτό) πραξικόπημα του 2016 και το όνειρο του Ερντογάν

 

Ερώτημα-φωτιά γνωστού αναλυτή: Θα μπορούσε η Τουρκία να χρησιμοποιήσει μια επίθεση με ψέματα για να ξεκινήσει πόλεμο με την Ελλάδα;

 

 Ο ιστότοπος «19fortyfive» δημοσιεύει άρθρο του Michael Rubin, έχοντας ως θέμα το κόστος της δυτικής σιωπής απέναντι στην τουρκική προβοκάτσια περί τρομοκρατίας, που χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για στρατιωτική δράση.

Τίτλος: με τίτλο Could Turkey Use a False Flag Attack to Start a War with Greece? (Θα μπορούσε η Τουρκία να χρησιμοποιήσει μια επίθεση με ψέματα για να ξεκινήσει πόλεμο με την Ελλάδα;)

Εισαγωγικά αναφέρεται ότι το κόστος της δυτικής σιωπής εν όψει της τουρκικής προβοκάτσιας (false flag) περί τρομοκρατίας αφορά το γεγονός που συνέβη στις 13 Νοεμβρίου 2022, με μια μικρή βόμβα που ταρακούνησε ένα εμπορικό κέντρο στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Ναι, ένα χελιδόνι φέρνει την Άνοιξη για τον Ελληνισμό: Ο μεγάλος Πολ Σαρμπάνης είχε πει, όταν αποχώρησε από την Γερουσία: “Τον Μενέντεζ και τα μάτια σας”… (video)

 Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η αποκάλυψη του ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην Ουάσιγκτον ότι οι αντίπαλοι του προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ σχεδιάζουν να ξοδέψουν 40 και πλέον εκατομμύρια δολάρια για να νικήσουν τον φιλέλληνα γερουσιαστή, προκάλεσε εντύπωση, αλλά -και όπως είναι λογικό- και ανησυχία.

Δεχθήκαμε αρκετά τηλεφωνήματα από ανθρώπους που εκτιμούν τον κ. Μενέντεζ, όχι μόνο από την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, αλλά και από την Ελλάδα και την Κύπρο -λάβαμε και ηλεκτρονικά μηνύματα ακόμα και από την Αυστραλία. Το βασικό ερώτημα ήταν αυτό που αναμέναμε: Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;

Έρχεται και το 10ο Rafale στη «φωλιά» της 332 Μοίρας: Οι θηρευτές που χτυπούν με ακρίβεια χιλιοστού και αλλάζουν τις ισορροπίες [εικόνες]

 

 Tο 9ο Rafale έφτασε από το Μπορντό της Γαλλίας στην «φωλιά» των ριπών της Τανάγρας. Photo: Hellas Journal


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ, HELLAS JOURNAL 

Με τα Rafale F3R της 332 Μοίρας να τοποθετούνται πλέον στο πρόγραμμα των πολεμικών μοιρών που έχουν αεροπόρους μηχανικού και αεροσκάφη σε αποστολή επιφυλακής αεράμυνας – readiness δηλαδή – τα δεδομένα αλλάζουν δραματικά για το αεροπορικό ισοζύγιο.

Η ψαλίδα ανοίγει ακόμη περισσότερο καθώς πριν λίγες ώρες το 9ο Rafale έφτασε από το Μπορντό της Γαλλίας στην «φωλιά» των ριπών της Τανάγρας, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το 10ο μαχητικό 4,5 γενιάς θα προσγειωθεί στην 114 Πτέρυγα Μάχης στις 14 Δεκεμβρίου.

Αντίλογος για το ψήφισμα της κυπριακής Βουλής περί «απαγόρευσης απόδοσης τιμών» στον Γεώργιο Γρίβα

  


Γράφει ο Μάνος Ν. Χατζηδάκης

Ιστορικός ερευνητής-συγγραφέας,

Πρόεδρος Δ.Σ. του Ε.ΠΟ.Κ.

Με πρόταση του διαχρονικά ανθελληνικού ΑΚΕΛ υπερψηφίστηκε από την Κυπριακή Βουλή ότι ο Γεώργιος Γρίβας είναι «ανάξιος κάθε είδους τιμής από την πατρίδα»! Και όχι μόνο αυτό. Το Ψήφισμα με θράσος καλεί την «πολιτεία να διακόψει τη χρηματοδότηση κάθε είδους δραστηριοτήτων που συνδέονται με απόδοση τιμών στον Γεώργιο Γρίβα».