Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

…Τουρκική “Δημοκρατία”, Δεκέμβριος 2022…

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης, μέλος του ΙΗΑ

Ο «Απατεώνας Δικτάτορας» μετά την ομοβροντία των «συστάσεων» που δέχτηκε για την αυθαίρετη επίθεση στους Κούρδους της Συρίας (ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση,  Ρωσία, Κίνα, Γερμανία, Γαλλία, Ιράν κ.α.), κατάλαβε ότι το πρόσχημα της Σομαλής «βομβίστριας» που «ομολόγησε» αμέσως το έγκλημα της σαν Σύρια του ΡΚΚ, δεν γίνεται πιστευτό ούτε από Αμερικανάκια, ούτε από λοιπούς είτε «φίλους», είτε «συμμάχους». Τα νταηλίκια «μαζεύτηκαν» και το περιβάλλον άρχισε να γίνεται σκούρο:

(1) Το δεξί του χέρι του Ρ. Τ. Ερντογάν και εκπρόσωπος Τύπου της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν, κόντεψε να πάθει αποπληξία όταν ένας Σουηδός δημοσιογράφος τον ρώτησε αν η Τουρκία έχει μετατραπεί σε κέντρο λαθρεμπορίου ναρκωτικών.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ: Στο 85% το αναβαθμισμένο Ρ3Β Orion, παράδοση το 2023 με ραντάρ που θα σαρώνει το Αιγαίο κι όχι μόνο

Το διάστημα αυτό το Ρ3Β ενδιάμεσης λύσης βρίσκεται και πάλι στην ΕΑΒ καθώς οι πολύωρες πτήσεις πάνω από το θαλάσσιο περιβάλλον δημιούργησαν μικρής έκτασης οξειδώσεις. Πηγή εικόνας: ΓΕΕΘΑ
 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ, HELLAS JOURNAL

Στο υπόστεγο της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας το αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας, της ενδιάμεσης λύσης, ετοιμάζεται να εξέλθει και πάλι, αποδιδόμενο στην 353 Μοίρα Ναυτικής Συνεργασίας. Την ίδια ώρα, οι εργασίες στο Νο2 και πρώτο αναβαθμισμένο P3B Orion έχουν φτάσει περίπου στο 85%.

Οι εργαζόμενοι αλλά και η Διοίκηση της ΕΑΒ φέρονται αισιόδοξοι ότι το αεροσκάφος θα παραδοθεί το πρώτο διάστημα του νέου έτους. Σ’ ότι αφορά το Νο3 αεροσκάφος, εκεί οι εργασίες έχουν αγγίξει το 50%, ενώ στο τέταρτο Ρ3 έχουν γίνει πολύ λιγότερα.

Πολιτικό κουκλοθέατρο! Μετά, πούρα Αβάνας και σαμπάνιες!…

  Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος*

 

      Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, προσγειωμένοι στην πραγματικότητα αλλά διατηρώντας το δικαίωμα να είμαστε ταυτόχρονα, όσοι θέλουμε, και συναισθηματικοί στην αξιολόγηση της πολιτικής μας πραγματικότητας πρέπει να παραδεχτούμε ότι ήδη ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος για τις Εθνικές (με απλή αναλογική) εκλογές του 2023. 

     Θα αρχίσουμε, σύντομα νομίζω να βλέπουμε για μια ακόμη φορά τις γνωστές περιοδείες και «εμφανίσεις» του Πρωθυπουργού μας και των Αρχηγών κομμάτων και θα ακούσουμε πολλές φορές στις επόμενες πολλές εβδομάδες αλλά λίγους μήνες  ξανά μεγαλοστομίες που περνούν στην εθνική μας λήθη μόλις τελειώνουν οι εκλογικές αναμετρήσεις (αν και αυτή τη φορά λόγω απλής αναλογικής δεν θα σβήσουν το βράδυ της πρώτης Κυριακής της εκλογικής αναμέτρησης του 2023 όπως γίνεται τα τελευταία 30 χρόνια μετά το 1993…)