Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Η Πολωνία ζητά επίσημα 1,3 τρισ. και διεθνή διάσκεψη για τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις: Καλεί και την Ελλάδα

 


 Από το Βερολίνο ο υφυπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Αρκάντιους Μουλάρτσικ τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής Διεθνούς Διάσκεψης με όλες τις άμεσα ενδιαφερόμενες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

«Η Πολωνία αυξάνει την πίεση προς τη Γερμανία για τις πολεμικές αποζημιώσεις» αναφέρει το δίκτυο ZDF με αφορμή τη διήμερη επίσκεψη στο Βερολίνο (6 και 7 Δεκεμβρίου) του Πολωνού υφυπουργού Εξωτερικών και επιτετραμμένου για θέματα πολεμικών επανορθώσεων, Αρκάντιους Μουλάρτσικ.

Ο ίδιος άλλωστε έχει αναλάβει πρόσφατα τη διεθνή εκπροσώπηση της χώρας για τη διεκδίκηση από τη Γερμανία αποζημιώσεων ύψους 1,3 τρισεκατομμυρίων ευρώ,οι οποίες συγκεκριμενοποιήθηκαν από ειδική επιτροπή του πολωνικού κοινοβουλίου και έχουν επιδοθεί ήδη στο γερμανικό υπ. Εξωτερικών.

«Πολιτική εξουσία και δικαιοσύνη ολοκλήρωσαν το εθνικό έγκλημα στις Πρέσπες»

 

Ως ενοχική ανοχή μας στα όρια της συναυτουργίας, μετά την αποδοχή απ’ την ΝΔ του προϊόντος ”εγκλήματος” (”Συμφωνία Πρεσπών”) — που συντελέστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με υπογραφή Αλέξη Τσίπρα τον Ιούνιο του ’18 και επικυρώθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον Ιούλιο του ’19 — θα χαρακτήριζα την διακυβερνητική αγρανάπαυση τεσσάρων χρόνων, η οποία άφησε ελεύθερο το πεδίο στις σκοπιανές διεργασίες γύρω από την γλώσσα.

Γράφει η

ΚΡΙΝΙΩ ΚΑΛΟΓΕΡΙΔΟΥ

Διεργασίες που ευοδώθηκαν, δυστυχώς, μετά την πρώτη αναγνώριση απ’ την Ελληνική Δικαιοσύνη (Πρωτοδικείο Φλώρινας: έγκριση 28 Ιουλίου 2022 και ανακοίνωση απόφασης: 7 Νοεμβρίου 2022) φιλοσκοπιανού συλλόγου για την προώθηση της ”μακεδονικής” γλώσσας!!!

«ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ» Μακεδ. Συλλόγου «Μ.Αλέξανδρος» 1911: « ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΙΡΕΣΙΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ »

 

Οξύτατη διαρροή πηγής ΕΕ για Ερντογάν: Κάποτε όλοι θα καταλάβουν ότι πρέπει να «ρίξεις χαστούκι»* Είναι η μόνη γλώσσα που κατανοεί

  Σε μία ασυνήθιστη, τουλάχιστον ως προς τη φρασεολογία και τη διατύπωσή της, διαρροή, προχώρησε κοινοτική πηγή σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΚΥΠΕ που αναμεταδίδει ο ιστότοπος του Φιλελεύθερου.

Κατά την πηγή, εάν η Τουρκία συνεχίσει με τις μονομερείς ενέργειες εις βάρος της Κύπρου, παραβιάζοντας τα υπάρχοντα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τότε θα υπάρξει αντίδραση, ανέφερε κοινοτική πηγή στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ότι η Λευκωσία «δεν έχει καλύτερο σύμμαχο από τις Βρυξέλλες».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν υπάρχουν «δύο μέτρα και δύο σταθμά» σε σχέση με την αντίδραση της ΕΕ απέναντι στην Κύπρου και την Ουκρανία, δύο χώρες-θύματα παράνομης εισβολής από τρίτες χώρες.

Απίστευτα πράγματα: Ο προεκλογικός αγώνας στην Κύπρο γίνεται με “όρους του εμφυλίου πολέμου 1971-1974 που έφερε την κατοχή

 

 

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η προεκλογική εκστρατεία με το σκηνικό να μεταφέρεται στην Βουλή με φόντο το ψήφισμα για να κριθει ανάξιος κάθε τιμής ο Γεώργιος Γρίβας Διγενής. Ο αρχηγός της ΕΟΚΑ 1955-59, αλλά και της ΕΟΚΑ Β’ συνεργάστηκε με την χούντα των Αθηνών κατά τον εμφύλιο πόλεμο στην Κύπρο, μεταξύ γριβικών και μακαριακών.

Ο προεδρικός υποψήφιος Νίκος Χριστοδουλίδης επεσήμανε με έμφαση ότι αν κάποιοι επενδύουν στο φόβο και το διχασμό κι εκβιάζουν τις επιλογές των πολιτών, ο ίδιος επενδύει στην προοπτική και την ελπίδα για το αύριο σεβόμενος τη Δημοκρατία και την επαύριο των εκλογών αν ο λαός τον τιμήσει με την ψήφο του θα τείνει χείρα φιλίας προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Το Κογκρέσο …ήρθε νύχτα και έστειλε μήνυμα στον Ερντογάν: Δεν επιτρέπονται υπερπτήσεις πάνω από τον εναέριο χώρο των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ

 


 Ισχυρό μήνυμα στον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν έστειλε το αμερικανικό Κογκρέσο για τις υπερπτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τα ελληνικά νησιά. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, όσο και να προσπαθούν να το νερώσουν οι Τούρκοι διπλωμάτες και ανταποκριτές.

Στο συνοδευτικό επεξηγηματικό κείμενο του αμυντικού προυπολογισμού (NDAA) που οριστικοποιήθηκε το βράδυ, αναφέρεται ότι:

“Πιστεύουμε ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει να πραγματοποιούν μη εξουσιοδοτημένες υπερπτήσεις σε εναέριους χώρους άλλων νατοϊκών συμμάχων”.

Δεσμεύτηκαν να «σπάσουν το αδιέξοδο» στο Κυπριακό, αλλά… πουλάνε φούμαρα!

  

Σάββας Ιακωβίδης

Οι τρεις βασικοί υποψήφιοι, πολιτικοί κλώνοι του απερχόμενου Προέδρου, επιμένουν να διαλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία, τον μόνο διεθνή θώρακα προστασίας του κυπριακού Ελληνισμού, διά της τουρκοδιζωνικής, εξαπατούντες όσους αφελείς τούς πιστεύουν. Και πότε; Ενώ η Τουρκία και οι κατοχικοί εγκάθετοί της απαιτούν σήμερα λύση δύο κρατών ως προστάδιο του πλήρους ελέγχου και της τουρκοποίησης της Κύπρου

Όπως και οι προηγούμενες προεκλογικές εκστρατείες στην Κύπρο, έτσι και η τρέχουσα είναι η αποθέωση ενός αδίστακτου εμπαιγμού της νοημοσύνης των πολιτών. Είναι, κυρίως, η θλιβερή τεκμηρίωση ενός κενολόγου θαθακισμού εκ μέρους όλων σχεδόν των υποψηφίων.