Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Συγκίνηση στη Νέα Υόρκη: Λειτούργησε ξανά μετά από 22 χρόνια ο ναός του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν.


Διοίκηση Σχολικών Μονάδων: Διευθυντικά Στελέχη ως Μάνατζερς

 
        Γράφει η Δρ. Αναστασία-Νατάσσα Πιπεροπούλου*

                                        

     Το Εκπαιδευτικό Σύστημα ήταν, και συνεχίζει να είναι ένας από τους θεμελιώδεις θεσμούς σε κάθε ανθρώπινη κοινωνία. Ο Αριστοτέλης διατύπωσε την άποψη ότι οι διανοητικές αρετές, σε αντίθεση με τις ηθικές, γεννιούνται, καλλιεργούνται και αυξάνονται μέσα από τη διδασκαλία και συνεπώς στη διαδικασία αυτή η ευθύνη ανήκει στο σύστημα της Παιδείας στο οποίο κρίσιμο ρόλο διαδραματίζει ο «Δάσκαλος» (Ηθικά Νικομάχεια).

      Οι δάσκαλοι στην Πρωτοβάθμια και οι καθηγητές στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στην εποχή μας όπως και ανέκαθεν, ενσαρκώνουν και διαδραματίζουν τον πιο κεντρικό ρόλο σε κάθε εκπαιδευτικό σύστημα διεθνώς. 

Τι χρείαν έχουμε προκλήσεων εξ Ανατολών, τα καταφέρνουμε μόνοι μας

   Ενώ η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά παραμένει πραγματικά τεταμένη και επιβάλει περίσκεψη και προσεκτικές κινήσεις εκ μέρους της Αθήνας, ήρθε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στον ιστοχώρο in.gr. να ταράξει τα ύδατα, αφού στοχοποιούσε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. Το παρόν σχόλιο, στόχο έχει να επιχειρήσει, αποστασιοποιημένα και ψύχραιμα, να τοποθετήσει το θέμα στις σωστές του διαστάσεις, μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και πάντα υπό την οπτική γωνία της ελληνικής εθνικής ασφάλειας έναντι του κινδύνου εξ Ανατολών.

Κεντρικό επιχείρημα, αλλά και κίνητρο του σχολίου, είναι η πεποίθηση ότι για μια ακόμη φορά, στην Ελλάδα χάθηκε το μέτρο.

Σε περιδίνηση διαρκείας η Άγκυρα: Βλέπουν τα Viper και τα Rafale της Ελλάδας να πετούν παντού κάνοντας τη διαφορά και «τρελαίνονται»

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ//HELLAS JOURNAL

Η Τουρκία «καίγεται» κάθε μέρα, όταν οι ελεγκτές αεράμυνας πηγαίνουν τις αναφορές τους στο αεροπορικό Επιτελείο.

Βλέπουν τι ακριβώς συμβαίνει στον Ελληνικό ουρανό, που από την μια τα «μπλε φτερά» αναχαιτίζουν τα λιγοστά τουρκικά μαχητικά κι από την άλλη σχηματισμοί με δεκάδες αεροσκάφη ασκούνται σε κάθε πιθανό σενάριο που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν.

Πανηγύρια εσωτερικής κατανάλωσης

Την ίδια ώρα στη γείτονα προσπαθούν να πανηγυρίσουν αντιστρέφοντας το αρνητικό κλίμα που διατηρείται στο Κογκρέσο. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου δηλώνει αισιόδοξος για την τελική έκβαση της υπόθεσης των F-16, την στιγμή που οι ελλείψεις και το άτυπο εμπάργκο που έχει καθηλώσει έναν σημαντικό αριθμό τουρκικών F-16 ήταν γι’ ακόμη μια φορά αντικείμενο σε ομιλία του Τούρκου προέδρου Ερντογάν.

Η απάντηση της Ελλάδας στο διάβημα της Λιβύης

 

 

Για «άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων» κάνει λόγο η ελληνική πλευρά, μέσω του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ, απαντώντας σχετικά με το διάβημα της κυβέρνησης της Λιβύης για τις έρευνες νοτιοδυτικά της Κρήτης. 

Με «αιχμές» για το παράνομο «τουρκολιβυκό μνημόνιο» αλλά και αποφασιστικότητα απαντά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, μέσω του εκπροσώπου του Αλέξανδρου Παπαϊωάννου. «Σε αντίθεση με όσους συνάπτουν παράνομα και ανυπόστατα «μνημόνια» που αγνοούν και καταστρατηγούν βασικούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

Θέλουμε δεν θέλουμε η επόμενη "λύση" για το Κυπριακό θα έχει άρωμα ενεργειακών...

 

 Η αξιωματούχος της ΕΕ,  Angelina Eichhorst (φωτο), η οποία ενημέρωσε για την επικείμενη παρέμβαση του Άμος Χόκσταϊν για τον διαμοιρασμό του ενεργειακού πλούτου της Κύπρου/Αν. Μεσογείου, είχε ήδη προπαρασκευαστικές επαφές  Απ' ότι φαίνεται και ο ΟΗΕ είναι ενήμερος για τις εξελίξεις, δηλαδή πάμε ολοταχώς για νέα πρόταση για το Κυπριακό.


Μην θεωρηθεί σαν δεδομένο ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν προλαβαίνει να ενεργήσει. Ο Λίβανος υπέγραψε συμφωνία με το Ισραήλ μια εβδομάδα πριν αποχωρήσει από την θέση του εθελούσια ο πρώην πρόεδρος Μισέλ Αούν.