Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Υπέρτατη πρόκληση από τους Αττίλες: Ανήμερα τα Χριστούγεννα ανοίγουν ολόκληρη την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου

  Στο επόμενο στάδιο του άθλιου σχεδιασμού τους για ενσωμάτωση των κατεχομένων στην Τουρκία προχωρούν οι Αττίλες στην Κύπρο καθώς ανακοίνωσαν ότι η περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου θα ανοίξει ολόκληρη μετά τις ψευδοδημοτικές εκλογές στα κατεχόμενα, ανήμερα τα Χριστούγεννα, στις 25 Δεκεμβρίου 2022.

Η υπέραταη αυτή πρόκληση του καθεστώτος Ερντογάν και των αχυρανθρώπων του έγινε γνωστή μέσω της ανακοίνωσης από τον ψευδοπρωθυπουργό, Ουνάλ Ουστέλ ο οποίος επίσης ανέφερε ότι με αυτή την «ενέργεια», η τουρκοκυπριακή κοινότητα θα προσφέρει ευκαιρίες εργοδότησης, στους νέους που ζουν στην Αμμόχωστο.

Ασπίδα σε κάθε επιβουλή η γιγάντωση της Πολεμικής Αεροπορίας: Τα μπλε φτερά κυριαρχούν ήδη σε Αιγαίο και Μεσόγειο

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ//HELLAS JOURNAL

Όσο ο φιλέλληνας Γερουσιαστής Ρόμπερντ Μενέντεζ και οισυνάδελφοί του νομοθέτες από την Γερουσία και τη Βουλή κρατάνε ερμητικά κλειστή την είσοδο της Τουρκίας στο πρόγραμμα απόκτησης 40 F-16 Viper και την αναβάθμιση άλλων 80, από τον υφιστάμενο αεροπορικό στόλο της TuAF, τόσο τα «μπλε φτερά» θα διαθέτουν όλο και περισσότερα Viper τα οποία ενώ εντάσσονται στις πολεμικές μοίρες, οι ιπτάμενοί τους ήδη θα γνωρίζουν τα μυστικά του νέου αεροσκάφους, κυριαρχώντας με αυτά στον ουρανό του Αιγαίου.

Νικηφόρος Φωκάς, ο Άγιος Αυτοκράτορας και Στρατηλάτης της Ρωμανίας [919 – 11 Δεκεμβρίου του 969]

 

Ευαγγελίας Κ. Λάππα

Ο Άγιος Νικηφόρος Φωκάς γεννήθηκε στην Καππαδοκία, ως γιός του Βάρδα Φωκά1 το 919. Το 955, διορίσθηκε δομέστικος2 της Ανατολής από τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Ζ’ Πορφυρογέννητο3. Ο Νικηφόρος είχε νυμφευθεί σε νεαρή ηλικία τη Στεφανώ, με την οποία απέκτησε ένα αγόρι, τον Βάρδα Φωκά. Μητέρα και γιος όμως πέθαναν νωρίς. 

Επί αυτοκράτορος Ρωμανού του Β’4 ο Νικηφόρος Φωκάς ανέλαβε την προσπάθεια για την απελευθέρωση της Κρήτης, η οποία βρισκόταν υπό την κατοχή των Σαρακηνών5 από το 827. Τον Ιούλιο του 960, το μεγάλο στράτευμά του απεβιβάσθη και απέκλεισε το νησί, με σκοπό τη δυσχέρεια της έξωθεν ενίσχυσης των Σαρακηνών. Στη συνέχεια, επιχειρήθηκε η εκπόρθηση των πόλεων της νήσου, ιδιαίτερα του Χάνδακα (Ηρακλείου), του οποίου τελικά, η απελευθέρωση επετεύχθη την άνοιξη του 961.

Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδος: Βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπιανών για τις συνεχιζόμενες προκλήσεις

 


Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδος: Βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπιανών για τις συνεχιζόμενες προκλήσεις

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων «Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδος» εξέδωσε ανακοίνωση με ημερομηνία 8 Δεκεμβρίου 2022, την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας κ.κ. Δημήτρης Γιουματζίδης  και Γεώργιος Τσαμπούρης. Η ανακοίνωση αναφέρεται στις συνεχιζόμενες προκλήσεις των Σκοπιανών οι οποίοι αξιοποιούν το Ευρωπαϊκό κεκτημένο δημιουργώντας μέσα στην Ελλάδα «Κέντρο» για την ανύπαρκτη «Μακεδονική γλώσσα», δηλαδή την Βουλγαρο-Σλαβική διάλεκτο που χρησιμοποιούν οι Σκοπιανοί, η οποία βαφτίστηκε «Μακεδονική γλώσσα» με την Συμφωνία των Πρεσπών την οποία προετοίμασε, μαζί με τους Σκοπιανούς, ο Έλληνας «Μιχαήλ Αντρέγεβιτς Σουσλόφ». Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής: