Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Στρατηγική Απεγκλωβισμού από τη ΔΔΟ

 

 

του Φοίβου Κλόκκαρη *

   Ο παράγων τής εθνικής ασφάλειας στη Κύπρο, επηρεάζεται καθοριστικά και από τη μορφή λύσης του Κυπριακού.Είναι αντιφατικό, υποψήφιοι για την προεδρία τής ΚΔ να υποστηρίζουν ενίσχυση τής άμυνας και λύση ΔΔΟ, η οποία αφοπλίζει το κυπριακό κράτος.Η ΔΔΟ, η οποία εξυπηρετεί τα συμφέροντα τής Τουρκίας και Βρετανίας, με εισήγηση τής τελευταίας  το 1990 περιλήφθηκε  στο ψήφισμα 649/1990 του ΣΑ/ΟΗΕ .Το 2004 η λύση αυτή, απορρίφθηκε από τον Κυπριακό Ελληνισμό σε δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν. Η κυβέρνηση μας καθώς και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ,τα περισσότερα πολιτικά κόμματα και οι περισσότεροι υποψήφιοι για τη προεδρία τής ΚΔ παρά την απόρριψη της, παρέμειναν εγκλωβισμένοι  στην ΔΔΟ ,η οποία παραβιάζει θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές και αρχές ασφαλείας και συγκεκριμένα :

Η παράνομη οριοθέτηση ΑΟΖ της Αιγύπτου με την Λιβύη: Η κίνηση απαιτεί περίσκεψη και όχι πρόωρους πανηγυρισμούς…

 

FILE PHOTO: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Δ) με τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Abdel Fattah Al Sisi (Α) σε παλαιότερη συνάντησή τους, στο Μέγαρο Μαξίμου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, EPA, COSTAS BALTAS, POOL
 

Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΥΩΤΗ 

Αρχίσαμε να πανηγυρίζουμε για την παράνομη μονομερή οριοθέτηση της Αιγύπτου με την Λιβύη, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει για την Ελλάδα αυτή η οριοθέτηση.

Ένα μικρό μάθημα Δίκαιου Θάλασσας , πριν προχωρήσουμε, είναι αναγκαίο. Η Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS 82) στο Άρθρο 74   προβλέπει:

Άρθρο 74 Οριοθέτηση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης μεταξύ κρατών με έναντι ή προσκείμενες ακτές

  1. Η οριοθέτηση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης μεταξύ κρατών με έναντι ή προσκείμενες ακτές πραγματοποιείται κατόπιν συμφωνίας με βάση το διεθνές δίκαιο όπως ορίζεται στο άρθρο 38 του καταστατικού του διεθνούς δικαστηρίου, με σκοπό την επίτευξη δίκαιης λύσης.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας, κον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

 

\

Εξοχότατε,

Είχαμε συναντηθεί και συνομιλήσει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια των ετών 2006-2012 όταν ήμουν Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Παρευξείνιας Συνεργασίας (ΟΣΕΠ). Θυμάμαι μάλιστα ότι σας είχα συγχαρεί τότε γιατί ήσασταν ο μόνος πρωθυπουργός της Τουρκίας που κατόρθωσε να περιορίσει τις επεμβάσεις των ενόπλων δυνάμεων στην πολιτική ζωή της χώρας σας.

Ο λόγος που σας απευθύνω την σημερινή μου επιστολή είναι οι απειλές που εκσφενδονίζετε συστηματικά εναντίον της χώρας μου και, κυρίως, εναντίον των ελληνικών νησιών του Αιγαίου.

Τα χριστουγεννιάτικα έθιμα της Κύπρου είναι πανομοιότυπα με αυτά της Ελλάδας

  

H KYΠΡΟΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΤΕ ΤΗΣ ΔΕΝ ΞΑΠΟΣΤΑΣΕ, ΠΟΤΕ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΕΝ ΑΝΑΠΝΕΥΣΕ. ΓΙΟΡΤΑΖΕ ΠΑΝΤΑ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ, ΕΙΤΕ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ, ΕΙΤΕ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟΥΣ, ΑΠΟ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΥΣ.


Επιμέλεια από ομάδα εργασίας και έρευνας του συγγραφέα κ. Αντώνη Αντωνά


Παρ΄ όλα αυτά ποτέ της δεν λύγισε και συνέχισε με χριστιανική ευλάβεια να τηρεί τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ορθόδοξα ήθη και έθιμα και παραδόσεις.

 Ο Μέγας Σεφέρης, για το πείσμα των Κυπραίων να παραμείνουν Ορθόδοξοι  Έλληνες….

Στις 12 Μαρτίου 1954, έγραψε στον Κύπριο ζωγράφο Αδαμάντιο Διαμαντή :
«Στο μικρό διάστημα που έμεινα στην Κύπρο, άρχισαν πολλά πράγματα και νομίζω θα με κυνηγούν αδυσώπητα ώσπου να πάρουν μορφή. Παραξενεύομαι όταν το συλλογίζομαι. Η Κύπρος πλάτυνε το αίσθημα που είχα για την Ελλάδα. Κάποτε λέω πως μπορεί να με πήρε για ψυχοπαίδι της». Λίγους μήνες νωρίτερα έγραφε από το νησί στην αδελφή του:

Η «ανθρωποφαγία» συνιστά προϋπόθεση για επιτυχημένη Δημοσιογραφία;     Αναρωτιέται ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος*


     


Θα είμαι Λακωνικός αλλά και «πιπεράτος» στην σημερινή μου έκτακτη παρέμβαση στην αγαπημένη μπλογκόσφαιρα.

     Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον τα τελευταία 24ωρα και εγώ, όπως υποθέτω και εσείς, το θέμα της σύλληψης και φυλάκισης της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) και Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ Εύας Καϊλή, του Ιταλού συζύγου της και άλλων.

     Στην Ελλάδα, προφανώς, είχε εξαντληθεί και δεν «τραβούσε» πλέον την επιθυμητή προσοχή και επιθυμητά νούμερα η διαδικασία της «ανθρωποφαγίας» της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου», του ιδρυτή και διευθυντή της Πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας του, «Μάνα εξ Ουρανού» (συγνώμη εκ Βρυξελλών και Στρασβούργου) το Qatar-Gate για τα Ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ (Μέσα Μαζικού Εκμαυλισμού).

Ο γερουσιαστής Μενέντεζ δέχθηκε τον Γιώργο Νικιτιάδη: Αποδέχθηκε πρόσκληση για να επισκεφθεί τα Δωδεκάνησα

  Με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Γερουσιαστή και ένθερμο υποστηρικτή της χώρας μας Μπόμπ Μενέντεζ, συναντήθηκε ο Γιώργος Νικητιάδης, τέως Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού και αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής.

Η συνάντηση των δύο ανδρών που τους συνδέει μακροχρόνια φιλία και έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Μενέντεζ στη Γερουσία των ΗΠΑ, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου διήρκησε πέραν της μισής ώρας.

Ο αλ Σίσι έστειλε το μήνυμα στην Άγκυρα και την Τρίπολη από την Ουάσιγκτον: Είδε Μπάιντεν, Μπλίνκεν, Όστιν, νομοθέτες και πολλούς άλλους (video)

  


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, αλ Σίσι, έστειλε τους «κεραυνούς» του στην Άγκυρα και την Τρίπολη, ευρισκόμενος στην Ουάσιγκτον, προσκεκλημένος της αμερικανικής κυβέρνησης στη σύνοδο των ηγετών της Αμερικής και της Αφρικής, η οποία από την Δευτέρα έχει παραλύσει την Ουάσιγκτον.

Η αμερικανική πρωτεύουσα “αφρικανοκρατείται” καθώς έχουν έρθει δεκάδες ηγέτες, υπουργοί, διπλωμάτες και άλλα στελέχη των αφρικανικών χωρών, που εκπροσωπούνται στη σύνοδο.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι χθες το βράδυ, έκλεισαν όλοι οι δρόμοι γύρω από τον Λευκό Οίκο και σε ακτίνα ενός μιλίου, για να μπορέσουν να φτάσουν οι προσκεκλημένοι του προεδρικού ζεύγους στην προεδρική κατοικία, όπου και παρακάθισαν σε δείπνο προς τιμή τους.