Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Γιατί ο Σερτ δεν κάνει καμία αναφορά στις εκθέσεις Δρ. Νιχάτ Ερίμ… Ντενκτάς – «Το πραξικόπημα δεν ενόχλησε την Τ/κ κοινότητα»

 

 

γράφει η Φανούλα Αργυρού* 

Ο αγαπητός συνάδελφος Μάριος Πούλλαδος με δύο συνεχόμενα άρθρα του στη «Σημερινή»  «Πώς η τουρκική διπλωματία προετοίμασε τον Αττίλα»  29 Νοεμβρίου και 4 Δεκεμβρίου 2022 μας ενημέρωσε για ένα άρθρο/μελέτη  που δημοσιεύτηκε αυτό το μήνα στο «Journal of Balkan and Near Eastern Studies», του Χουσεΐν Σερτ.  Ο Μ. Πούλλαδος κάλυψε άψογα τα κυριότερα σημεία αυτής της ενδιαφέρουσας  μελέτης και μας έδωσε την ευκαιρία να την γνωρίσουμε ενωρίς.

Θα επεκταθώ στις αδυναμίες της και σ΄αυτά που δεν περιέλαβε ο συγγραφέας.

Ξεκινώντας  ο Τούρκος συγγραφέας γράφει  «Ο Necmettin Sadak και ο Fuad Köprülü, δύο Υπουργοί Εξωτερικών δήλωναν ότι «για την Τουρκία δεν υφίστατο Κυπριακό» και ότι  τα πράγματα άλλαξαν μόλις προέκυψε ως πιθανότητα η Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

Η Αποικιοκρατική Πολιτική των Βρετανών προκάλεσε τον θάνατο 100 εκατομμυρίων Ινδών σε 40 χρόνια

  Του Ιωάννη Αθ. Μπαλτζώη*

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, όταν διαβάζουμε έρευνες και μελέτες, ιστορικού περιεχομένου, όπου οι μελετητές αναδεικνύουν και αποκαλύπτουν  θέματα που «πληγώνουν» το ιστορικό παρελθόν της πατρίδος των, ιδιαίτερα σε μια χώρα με αυτοκρατορικό παρελθόν, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο (ΗΒ). Και μάλιστα να αποδίδουν ευθύνη  στο ΗΒ ότι,  οι εκμεταλλευτικές πολιτικές της Βρετανίας,  συνδέθηκαν με περίπου 100 εκατομμύρια υπερβολικούς θανάτους κατά την περίοδο 1881-1920στην Ινδία, δηλαδή στοίχισαν περισσότερες ζωές από όλους τους λιμούς στη Σοβιετική Ένωση, τη μαοϊκή Κίνα και τη Βόρεια Κορέα μαζί,  περισσότερο και από τους νεκρούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Νούμερο εξόχως σοκαριστικό.  Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.

Σταύρος Καλεντερίδης: Η Πολωνία μας βάζει τα γυαλιά! Ζητά αποζημιώσεις από τη Γερμανία (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Τα… αόρατα χέρια που φρενάρουν τη συμφωνία με το Ισραήλ για τους καταλυτικούς Spike N’ LOS: Ποιος και γιατί…

Το επόμενο βήμα για τους Ισραηλινούς πυραύλους Spike N’ LOS θα’ ρθει μετά την αναβάθμιση των ελικοπτέρων Apache A και αυτό μπορεί να θεωρηθεί το colpo grosso του Στρατού Ξηράς. Πηγή εικόνας: Rafael

 

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ

Ο φάκελος για την απόκτηση των ισραηλινής κατασκευής πυραύλων Spike N’ LOS αν και βρίσκεται στην τελική ευθεία και μια… ανάσα από το νήμα φαίνεται πως έχει ακόμη δρόμο μέχρι να περάσει(;) την γραμμή τερματισμού.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας φέρεται προβληματισμένη. Αυτά που βαλτώνουν την υπόθεση έχουν εντοπιστει και στο υπουργείο φροντίζουν πλέον να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις προσπέλασης των εμποδίων, όσο «εν ενεργεία» όγκο κι αν έχουν αυτά…