Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Για ποιους λόγους πήγαμε στις μυστικές συναντήσεις - Γ. Αυφαντής

 

Ο πρέσβης ε.τ. Γιώργος_ Αυφαντής μιλάει στον 98.4 για την συνάντηση με Γερμανική εποπτεία στις Βρυξέλλες Ιμπραήμ Καλίν - Αννας Μαρίας Μπούρα

#αϋφαντής #σαχίνησ #ελληνοτουρκικά #αιγαίο @geostratigiki

Αλλά όχι χωρίς ανταλλάγματα: Μετά από πολλούς δισταγμούς, η Ελλάδα προτίθεται να παραδώσει ρωσικούς πυραύλους στην Ουκρανία

 

O υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, αναφορικά με την διαδικασία εξέλιξης πέντε εξοπλιστικών προγραμμάτων. Διακρίνεται και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος. Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΥΠΕΘΑ, STR
____________________________

Εδώ και μήνες συζητείται το κατά πόσον η Ελλάδα θα μπορούσε να βοηθήσει την Ουκρανία με ρωσικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους τύπου S-300. Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία διαθέτει δύο συστήματα αυτού του τύπου, τα οποία είναι εγκατεστημένα στην Κρήτη.

Μόλις τον Ιούνιο, ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας δήλωνε ότι η Ελλάδα χρειάζεται τους πυραύλους: «Δεν θέλουμε να παραδώσουμε κάτι από όλα αυτά που χρειαζόμαστε, που είναι χρήσιμα και επιχειρησιακά έτοιμα». Η Ελλάδα «είναι εκτεθειμένη σε μια πραγματική απειλή», έλεγε τότε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος για να δικαιολογήσει τη θέση του και υπονοώντας στη γειτονική Τουρκία.

Ναι ή όχι στο σενάρια αποστολής των S-300 στην Ουκρανία και αντικατάσταση τους από Patriot; Σ.Φενέκος

  Ο πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών και Υποναύαρχος ε.α Στέλιος Φενέκος γράφει για το σενάριο αποστολής των ελληνικών S-300 στην Ουκρανία, με αντικατάσταση από αμερικανικά συστήματα Patriot.

Η ανάλυση του:
Στέλιος Φενέκος
OI S-300 ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ;
Δημοσιεύθηκε χωρίς επιβεβαίωση, ότι οι ΗΠΑ μας πιέζουν να δώσουμε το αντιαεροπορικό σύστημα S-300PMU1 στην Ουκρανία.
Και ότι σε αντικατάσταση θα αναπτυχθούν συστήματα Patriot PAC-III στην Κρήτη, ανήκοντα όμως στις ΗΠΑ και ελεγχόμενα από προσωπικό των ΗΠΑ.
ΑΣ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΔΙΕΞΟΔΙΚΟΤΕΡΑ

1. ΟΙ PATRIOT
Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι ως αντιεροπoρικό σύστημα το Patriot PAC-III είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό πυραυλικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς επιφανείας-αέρος, που χρησιμοποιείται ήδη από την χώρα μας και είναι ενταγμένο στην αεράμυνά της. Το σύστημα διαθέτει λειτουργία εκτόξευσης και αντιβαλλιστικών πυραύλων.
Χρησιμοποιεί προηγμένο σύστημα εναέριων πυραύλων αναχαίτισης και ραντάρ υψηλής απόδοσης.

Αναβάθμιση της συνεργασίας της πολεμικής Αεροπορίας Αζερμπαϊτζάν-Τουρκίας δρομολογεί εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά

  Η Τουρκία σε περίπτωση στρατιωτικής σύρραξης με την Ελλάδα, θα έχει ως σύμμαχό της το Αζερμπαϊτζάν και συνεπώς θα πρέπει να προσμετρηθεί από τώρα η ισχύς της πολεμικής αεροπορίας και των Ειδικών δυνάμεων της υπόψιν χώρας από εμάς.

Το ότι οι σχέσεις σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα σε αυτό της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν, είναι ευρέως γνωστό και έχουμε ευρέως αναφερθεί  εκτενώς εδώ και 1,5 χρόνο σε αυτό σε προγενέστερο άρθρο  μας.

Η Τουρκία για μια ακόμη φορά στήνει σκηνικό προβοκάτσιας στο Αιγαίο: Τα F-16 επέστρεψαν και επιζητούν, με κάθε τρόπο, επεισόδιο

FM5: Τις τελευταίες ημέρες σχεδόν απ’ όλες τις αεροπορικές βάσεις απογειώνονται μαχητικά επιφυλακής ώστε ν’ αντιμετωπίσουν τις τουρκικές προκλήσεις. Τις περισσότερες φορές οι αριθμοί των Ελληνικών αεροσκαφών είναι ισάριθμοι με τα τουρκικά ενώ έχουν καταγραφεί και ημέρες που η Πολεμική Αεροπορία απογείωσε και διπλάσιο αριθμό μαχητικών στέλνοντας το μήνυμα της αεροπορικής υπεροχής και όχι μόνο. Πηγή εικόνας: Hellasjournal
 

 

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, Hellas Journal

Το Ελληνικό επιτελείο είχε αποκρυπτογραφήσει σωστά τις προθέσεις της Άγκυρας εδώ και καιρό και μάλιστα είχε ενημερώσει αρκετά νωρίς την πολιτική ηγεσία πως μετά τις κρίσιμες συνεδριάσεις στις ΗΠΑ για τα τουρκικά F-16 και το αδιαπέραστο τείχος που λέγεται Ρόμπερτ Μενέντεζ η Τουρκία «θ’ απασφάλιζε», παίζοντάς τα όλα για όλα.

Το προηγούμενο διάστημα που βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη οι συζητήσεις Τούρκων με Αμερικανούς στην Ουάσιγκτον, για το τουρκικό αίτημα αγοράς νέων και την αναβάθμιση παλαιότερων F-16, η Άγκυρα προσπαθούσε να κρύβει τον αναθεωρητισμό και την επιθετική συμπεριφορά έναντι της, Συμμάχου στο ΝΑΤΟ, Ελλάδας.

Η διαφθορά όχημα για να “σκοτώσουν” την γερασμένη Ε.Ε.: “Τρώνε” τους μικρούς για να σώσουν τους μεγάλους… Οι δημοσιογράφοι ΔΕΝ είναι δικαστές… (video)

  Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) συγκλονίζεται συν θέμελα από το σκανδαλο Qatar-Gate. Ευρωβουλευτές και στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανάμεσα τους και η Εύα Καϊλή, κατηγορούνται ότι χρηματίστηκαν από τους αυταρχικούς ηγέτες του Κατάρ για να προωθήσουν τροπολογίες που τους εξυπηρετούσαν.

Κατασχέθηκαν 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά, ενώ ακούγονται φήμες ότι η διαφθορά αγγίζει και την ίδια την Κομισιόν, η οποία προωθούσε παρόμοιες διευθετήσεις για το αμαρτωλό Εμιράτο. Τα παραπάνω έρχονται να «δέσουν» με άλλες πληροφορίες που έχουν σχέση με προμήθεια φυσικού αερίου από το Κατάρ σε χώρες της Ε.Ε., με πρώτη, βέβαια, όπως πάντα, τη Γερμανία.

«Η Ελλάδα στόχος των Ρώσων αν δοθούν οι S-300 στους Ουκρανούς»-Δημ.Λιάτσος

 

Επιμέλεια αναρτήσεως: Στρατηγός  εα κ.  Καραντζίκος Αθαν.