Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Νύχτα Χριστουγέννων 1914: Όταν σίγησαν τα κανόνια…

  Γράφει ο Δημήτρης Σταυρόπουλος

 Ήταν νύχτα της παραμονής των Χριστουγέννων όταν Βρετανοί στρατιώτες είχαν μόλις στολίσει το υποτυπώδες χριστουγεννιάτικο δέντρο τους σε κάποιο χαράκωμα. 

Ξαφνικά ένα αντικείμενο κατευθύνεται με αστραπιαία ταχύτητα από το γερμανικό όρυγμα προς την πλευρά τους. 

Οι Άγγλοι τινάζονται, τρέχουν και κουκουλώνουν τη «χειροβομβίδα» για να μην εκραγεί.

 Όμως η νύχτα τούς επιφυλάσσει μια έκπληξη: πρόκειται απλώς για μια γερμανική μπότα.

Ρίχνοντας πυρηνικά σαν καραμέλες…Τη στιγμή που ο κίνδυνος του πυρηνικού ολοκαυτώματος χτυπά ξανά την πόρτα της ανθρωπότητας μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στις δυτικές κοινωνίες φαίνεται πως κυριαρχεί μια “ανέμελη” ανάγνωση στο ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα, η οποία εδράζεται στην αντίληψη ότι “αφού δεν έγινε πυρηνικός πόλεμος στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, δεν θα γίνει και τώρα” και ότι θα λειτουργήσει η περιβόητη “ισορροπία του τρόμου”. 

Όπως ο γράφων έχει υποστηρίξει σε άλλα άρθρα του, αυτή είναι μια απολύτως λανθασμένη αντίληψη, η οποία σε μεγάλο βαθμό εδράζεται στην αφελή πίστη ότι η διαχείριση της πυρηνικής ισχύος έγινε με ψυχρά ορθολογικά κριτήρια στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου. Δυστυχώς όμως αυτό δεν είναι αληθές.

Θέλουν να μας μετατρέψουν σε χώρα - «καταυλισμό»

 Συνέντευξη στην εκπομπή «Review» του συγγραφέα και ειδικού στη διαχείριση κινδύνων Αναστάσιου Λαυρέντζου.

Επιμέλεια αναρτήσεως : Στρατηγός εα κ. Αθαν. Καραντζίκος

Φοβερό άρθρο του Ρούμπιν: Οι ΗΠΑ να εγγυηθούν στην Ελλάδα και στην Κύπρο ποιοτικό στρατιωτικό πλεονέκτημα, ο Ερντογάν θα μιμηθεί τον Πούτιν!

 


 

Ο περίφημος και πολύ σημαντικός ιστότοπος «19FiftyFour» σε άρθρο του γνωστού αναλυτή Μάικλ Ρούμπιν (Michael Rubin) αναφέρει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ προσπάθησαν να ισορροπήσουν σε τεντωμένο σκοινί:

Από τη μια πλευρά, τουλάχιστον μετά την αρχική συμβουλή του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, Τζέικ Σάλιβαν (Jake Sullivan) στον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelensky να φύγει, η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν (Biden) υποστήριξε την Ουκρανία με όπλα, για να καταστεί δυνατή η μάχη της.

Επίθεση στο Παρίσι: Τον Ερντογάν «βλέπει» πίσω από τους πυροβολισμούς κουρδική οργάνωση

 

 Το Κουρδικό Δημοκρατικό Συμβούλιο της Γαλλίας (CDK-F) θεωρεί «απαράδεκτο» το γεγονός ότι δεν έχει χαρακτηριστεί «τρομοκρατική επίθεση» το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους σήμερα (Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου) το μεσημέρι έξω από ένα κουρδικό κοινοτικό κέντρο στο Παρίσι.

«Είναι απαράδεκτο που δεν αποδίδεται ο χαρακτηρισμός της τρομοκρατίας και ότι προσπαθούν να μας πείσουν ότι επρόκειτο για έναν απλό ακροδεξιό (…) που ήρθε να διαπράξει αυτήν τη φρικτή επίθεση στον χώρο μας», είπε ο Αγκίτ Πολάτ, ένας εκπρόσωπος του CDK-F, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε ένα εστιατόριο, σε απόσταση περίπου 100 μέτρα από το σημείο της επίθεσης.

Μία φορά κάθε γενιά: Ο κυκλώνας – βόμβα απειλεί πάνω από 200 εκατ. Αμερικανούς* Viral βίντεο με καυτό νερό που «παγώνει» στιγμιαία στον αέρα

  Ως φαινόμενο που συμβαίνει μία φορά σε κάθε γενιά αντιμετωπίζουν οι ειδικοί τον κυκλώνα – βόμβα που πλήττει τις ΗΠΑ.

Περίπου το 60% του πληθυσμού των ΗΠΑ ενδέχεται να επηρεαστεί, με δριμύτατες καταιγίδες και φοινικό παγετό στην ανατολική ακτή και σφοδρούς ανέμους στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες καθώς επελαύνουν τις ΗΠΑ προκαλούν εκτεταμένη αναστάτωση στις αεροπορικές μεταφορές.

Περισσότεροι από 200 εκατομμύρια άνθρωποι σε σχεδόν κάθε Πολιτεία των ΗΠΑ έχουν δεχθεί διαφόρων ειδών προειδοποιήσεις για ακραίες χειμερινές καιρικές συνθήκες, μεταξύ άλλων για παγωμένο αέρα, παγετό, βαρύ χιόνι, καθώς η τεράστια χιονοκαταγίδα απειλεί με ταξιδιωτικό χάος και μία από τις πιο κρύες μέρες Χριστουγέννων που έχουν ποτέ καταγραφεί.

ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ 1963

                      

Η ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΑ, ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΕ ΚΑΛΑ,  ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΙΘΕ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ,  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ.                                                              ΕΝΑ ΝΕΟ ΛΑΜΠΕΡΟ ΑΣΤΕΡΙ ΑΣ  ΛΑΜΨΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΝΑ ΤΥΦΛΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΙΝΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΙΑ ΧΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.


Το πιο κάτω βραβευμένο συγκινητικό Χριστουγενιάτικο μικρό διήγημα, βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα :

«Ο Λόγος σάρξ εγένετο» (Ιω. 1,14)

 


Υπό Αρχ. Παύλου Δημητρακοπούλου

Πρ. Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού Πειραιώς.


Εν Πειραιεί τη 24η Δεκεμβρίου 2022


Η εγγίζουσα μεγάλη Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων, η Μητρόπολη των εορτών κατά τον άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, αλλά και η όλη κατανυκτική ατμό-σφαιρα των ημερών, που διανύουμε, με τα προεόρτια τροπάρια και τους ύμνους, στρέφουν και πάλι την προσοχή μας και οδηγούν την γραφίδα του λόγου προς το μέγα γεγονός, το γεγονός των γεγονότων, την σάρκωση του Θεού Λόγου.

«Η πρώτη και η μεγαλυτέρα χαρμόσυνος αγγελία, το πιό μεγάλο ευαγγέλιον, που ήτο δυνατόν να δώση ο Θεός εις τον άνθρωπον και ο ουρανός στη γη είναι, ότι ‘ο Λόγος σάρξ εγένετο’», παρατηρεί ένας από τους μεγαλύτερους θεολόγους της εποχής μας ο άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς. Και συνεχίζει: